Şimdi Ara

Yüksek lisans ve bedelli askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba, garip bir durumun içerisindeyim fikirlerinizi alayım.


    5 temmuz 2018 mezunuyum. Ben mezun olduktan sonra askerlik durum belgemde tecilim 31/12/2021 olarak gözüküyordu. Ben bu duruma hiç dokunmadım o süre zarfında işe girdim vs. Yeterli parayı biriktirdikten sonra bu sene bedelli için yoklama işlemlerimi başlattım,yoklamamı yaptırdım. Yoklamadan sonra tecil tarihim 27/10/2021 tarihine geriledi. Hiizmet tercihleri kısmına geldiğimde bir şokla karşılaştım, bedelli askerliğe uygun olmadığımı öğrendim. Hemen askerlik şubesine gittim, benim tecil meğersem 31.12.2020 tarihinde bitmiş ancak ben e-devlete güvendiğim için tecilimi 2021 aralık olarak biliyordum. Bu süre zrfında da eve hiçbir şekilde yoklama kağıdı,sms mail vs hiçbirşey gelmedi. Ocaktan beri yoklama kaçağı olduğumu ve başvuramayacağımı söyledi askerlik şubesi. İşin kötüsü bütün planlarımı bedelliye göre yaptığım için aklıma hiç yapamayacağım gelmedi.


    en son çare olarak 27 ekime kadar yüksek lisans yapsam ertelenirmi diye düşünürken bugün tekrar şubeye gidip yğksek lisans kaydı yaptıracağımı ve askerlik durum belgesi isfediğimi söyledim. Belgeyi aldım,sordum. Öğrenci belgesi ile tekrar tecil ettirebilir miyim dedim,evet dedi. Peki bedelliden faydalanabilir miyim dedim,statü değiştireceğin için yararlanabilirsin dedi. Komutana kağıdı onaylatmaya gittiğimde bedelli durumunu sordum yüksek lisans tecilinden sonra,o da yapamazsın dedi. Ben her türlü yine tecil ettirebiliyorum ancak bedelli biraz şansa kalacak gibi. Siz ne düşünüyosunuz? Bedelli hakkı tekrar doğar mı?Sizce ne yapmam mantıklı olur?


    not: 3 aylık evliyim, 93 doğumluyum ve yüksel statüde bir işte çalışıyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CsNqVa -- 12 Ağustos 2021; 22:36:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • quote:

    Bedelli askerlik

    MADDE 61 – (1) Bedelli askerlik yararlanma şartları ve başvuru esasları şunlardır:

    a) Askerlik çağına girmiş yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın fiilî askerlik hizmetine başlamamış olmak.

    b) Bakaya olmamak.

    c) Yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı veya saklı olmamak.

    ç) İstekli olmak ve kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri ya da vasileri aracılığıyla e-Devlet üzerinden veya askerlik şubeleri aracılığıyla 31 Aralık tarihine kadar başvuru yaparak bedelli askerlik tercihinde bulunmak.

    d) Yoklaması olmayan yükümlüler için, yoklamaya esas sağlık muayenelerini (ç) bendindeki süre içerisinde tamamlayarak “Askerliğe Elverişlidir” kararı verilmiş olmak.

    e) Kanunda belirtilen bedel tutarını başvuru tarihinden itibaren iki ay içerisinde (ç) bendindeki süreyi aşmamak üzere peşin ödemek.

    f) Temel askerlik eğitimine alınacağı yılın celp ve sevk dönemleri için tercihte bulunmak.

    g) Sınıflandırma veya kura işlemi sonucunda bedelli askerliğe hak kazanmak.

    ğ) Bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamak


    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    Siz yoklama kaçağına düştüğünüz için bedelli hakkını kaybetmişsiniz. Şuan için şansınız gözükmüyor. Ama yarın bir gün seçim arifesi yasada değişiklik yaparlar, yoklama kaçağı ve bakayalara af getirip bedelliden faydalanması sağlanır. Bu sayede bedelliden faydalanırsınjz. Olmaz olmaz diye bir şey yok Türkiye'de.

    Sizi üniversitenin yaptığı tecil yanıltmış. 31.12.2021 tarihi üniversitenin yaptırdığı öğrenci tecili, 28 yaşın tamamlandığı yılın sonuna kadar yapılıyor. Üniversiteler kendini sağlama almak için max tecili yaptırıyor, mezuniyet sonrası topu yükümlüye ve şubeye atıyorlar. Takip etmeniz lazımdı ama sağlık olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Maalesef dediğin gibi beni üniversitenin yapmış olduğu tecil yanılttı. Askerlik durum belgesinide hayatımda 1 kere işe girerken kullandım, 2021 aralık diye saldım. Sanıyorum 6 ay askerliğe gidicem. Çok üzücü bişey eş iş bırakıp gitmek ama,hatamızı ödeyecez mecbur. Eyvallah hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.