Şimdi Ara

Yuksek devir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Iyi akşamlar arkadaşlar,aracım laguna 3 lpg li, araç 2500 devirde 90,3500 devirde 120 yapıyo, yolculuğuM 950 km, yolda ister istemez basıyorum uzun süre yüksek devirdeyim, ortalama hizim 100 civarı, yani 4-5 saat 4500 devirn üstündeyim kisa zamanda bi sıkıntı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • dddr D kullanıcısına yanıt
    dene olursa hemen bızı bilgilendır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mnr980 kullanıcısına yanıt
    2-3 yıldır, yılda 2-3 defa denedim, bişey olmuyor da bişey olurmu diye soruyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hararet kalkmadın mı hiçbir şey olmaz
  • Merhaba,

    Araç atmosferik değil mi ? Sıkıntı olacağını sanmıyorum RedLine'de sürekli gidilmediği sürece. Çünkü motorun ürettiği gücü aktarabileceği bir organ yani tekerlekler var. Zira boş viteste yüksek devir tavsiye edilmez, motor ataletinin zarar verebileceğinden ötürü. Ancak vitesteyken yani yükteyken yüksek devir, atmosferik araca zarar vermez. Keza dizel araca da zarar vereceğini düşünmüyorum ancak farklı görüşler mevcut. Kullandığımız araç 3000 devirde iken 102 yapıyor sizinki çok daha iyiymiş. Zaten yüksek hızda araç karşıdan rüzgar alacağı için hararet yapma olasılığı da düşük (su kaybı olmadığı sürece) Su kaçağı var mı kontrol edin, yoksa içiniz ferah olsun

    Hayırlı yolculuklar.




  • soğutma ve yağlama sistemleri iyi çalışıyorsa, üreticinin önerdiği yağ kullanılıyorsa 4000 devire kadar problem olacağını sanmıyorum.
  • Sağolun teşekkür ederim, mesela lpg den dolayi magnezyum alasimli olanlarda subap erimesinden bahsediliyor, bu aracın ki magnezyum alaşımlı midir, ve öyleyse örneğin 90 000 km de eriyor sa bu kullanımda 30 000 falan mi olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüpten dolayı subaplarda sıkıntı olur yüksek devir. Kesin olarak şu kadar ömrü düşer denilemez ama 60 binde bozulacak subaplar 15 20 bin gibi gidebilir. Hız yaparken benzine alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evo8 ile neredeyse tum gun boyunca kisa mesafeli dipgaz yapip durdum kisa zamanda hicbirsey olmadi canavar gibi araba :) seninkinede bisey olmaz zaten ayni sinif araba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dddr

    Sağolun teşekkür ederim, mesela lpg den dolayi magnezyum alasimli olanlarda subap erimesinden bahsediliyor, bu aracın ki magnezyum alaşımlı midir, ve öyleyse örneğin 90 000 km de eriyor sa bu kullanımda 30 000 falan mi olur?

    aracın yağ önerisine baktım 1.6 16v ise Castrol MAGNATEC 10W-40 A3/B4 öneriliyor. bu yağla uzun süre binersiniz. yağ kalitesini düşük tutmamaya çalışın. castrol veya mobil 1 kullanın.

    renault'un subaplar sağlamdır. aracın yağı hep tam çizgisinde olsun. bakımlarını aksatmayın. 10 binde bir yağ değiştirin. büyük bir sıkıntı çıkarmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 7 Şubat 2016; 1:57:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faydeemusic

    Evo8 ile neredeyse tum gun boyunca kisa mesafeli dipgaz yapip durdum kisa zamanda hicbirsey olmadi canavar gibi araba :) seninkinede bisey olmaz zaten ayni sinif araba

    Evo 9 ne zaman 8 oldu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben soruyu anlamadım.4000 devir benzinli icin yüksek mi sayiliyor?Tabi ki azımsanacak bi devir değil fakat hiç bir zararini görmedik biz gerek 1.6 ecotec 100hp lpg olsun gerek 1.2 htp 70hp lpg olsun.1.2 de son hiz olan 160 km ile Konya Istanbul arasi sayamayacağım kadar çok gittik geldik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K.Kahriman kullanıcısına yanıt
    Yağ firma önerisi Elf, bende Elf kullanıyorum, bakımları da yaptırıyor um, sağolun cevap için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0mer Faruk kullanıcısına yanıt
    Evet yüksek değilde, kadranda görünce 4000 5000 devir rahatsız ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olursa olsun uzun süre yüksek devir çeviren motorda sıkıntı olma ihtimali vardır. Ara ara tempoyu düşürün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer yüksek devirde kullanıyorsanız tam sentetik yağ kullanmanızı tavsiye ederim. ve gaza basmaktan korkmayın atmosferik motorun özelliğidir. anlayacağınız atmosferik candır.
  • dün ankaradan maraşa geldim. benim araç da 1.6 lpgli ve 3750 devirde 130 yapıyor. Tavsiyem bölünmüş yolda 115 ile git, otobanda da 3750 devirde git 130 ile. Fazlası hem cebe hem motora zarar... radar faktörü de var. 950 kmyi 9 saatte değil de 10 saatte git
  • Ben yaklasik 6 yildir sık sık bir kac km boyunca 5000 devir ve uzeri kullaniyorum. Bir problem yok.

    Yeterki su hortumlari ve baglantilari duzgun olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.