Şimdi Ara

Yükleme olmamasına rağmen 32'lik sigorta ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gece geç saatlerde elektrik gitti geldi, geldiğinde yüksek akım ile beraber geldi. Ardından sigortalar attı, sigortaları kaldırdığımızda ana hatlardan cızırtı sesleri duyuldu. Elektrikçi falan çağırdık ama sanırım pek bilgisi yok, o sorunu çözdü başka sorun çıktı ortaya. Şimdi ise yükleme yapılmamasına rağmen buz dolabının gücü 32'lik ana şartele çok geliyor, ısınıyor otomatik bir şekilde şartel atıyor. Nedenini bilen var mı? Çağırdığımız elektrikçi ana kabloların 1.5'luk olduğundan olabilir dedi fakat bugüne kadar hiç bir sorun yoktu, 50 yılı geçkin ev. Cevaplarınız için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Elektrikli cihazlarda ısınma direnç ile alakalıdır. Tesisatinizda ne kadar ince kablo kullanırsanız direnç artacak kablolar o kadar ısınacaktir. Sizin kablolar artık miyadini doldurmuş.

    Tesisatinizi yeniletmenizi öneririm yangına sebep verebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikte tam olarak açıklanamayan olaylardan bir tanesi. Elektrik kesiliyor ,gelince sigortalar atıyor.
    Voltaj düşüklüğü olabilir.

    Soruna gelince.
    1- 32 amper dediğiniz sigorta bozulmuştur muhtemelen,o yüzden atıyordur. Değişim olursa en azından bu sorun düzelir diye düşünüyorum.
    2- Eğer kablolar gerçekten 1,5 luk ise değişim gerekir, yangın tehlikesi var.
  • buzdolabı siğortası 32 olmaz 16-25 takılabir o ana siğorta olabilir bağlantı gevşekliğide olabilir

  • Merhaba. Pens Ampermetre ile buzdolabının çektiği akım ölçülmelidir. Eğer normal ise,sigortanızın kontakları aşınmış olabilir. Kontaklarının aşınması sonucu hareketli ve sabit kontağın birleştiği kısımlarda direnç meydana gelerek ısıya dönüşecektir. Bu da sigorta içerisindeki bimetalik elemanın erkenden eğilmesine ve sigortayı açtırmasına sebep olabilir.


    Mevcut sigortanız kaç yıllık,ne marka bilemiyorum ancak sigortayı kaliteli bir marka ile değiştirtmenizi (yeniletmenizi) tavsiye ederim.


    Sadece buzdolabı bu hattan besleniyorsa 1,5mm^2 kesitindeki kablo ısınmaya neden olmaz. Ayrıca bu hat prizleri beslediğine göre kullanılması gereken sigorta 32 Amper değildir.


    16 Amper B tipi bir sigorta tercih edilmelidir. Bağlantılar sıkıca yapıldıktan sonra tekrar sistem takip edilmelidir.


    Saygılarımla...

  • cızırtı sesi duvarda neme veya bağlantılarda gevşekliğe işaret ediyor olabilir. duvarları bir kontrol edin. 70 senelik bir tesisatın yorgunluğu olabileceği gibi, buzdolabı yeni ise, kaldıramama gibi bir problem de olabilir. adam akıllı bir elektrik ustası çağırıp, tekrardan kontrol ettirin. tesisatın yenilenme seçeneğine de hazırlıklı olun.

  • Hepinize teşekkür ederim, tesisat komple yenilendi konu kilit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.