Şimdi Ara

Yuki Eris 5000 Elektrikli Scooter Aldım. Soru-Öneri alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Yuki Eris 5000 aldım. Elektrikli scooter'lar konusunda düzgün teorik bilgi bulmanın zorluğu hasebiyle ne kadar kullanıcı deneyimi paylaşırsak o kadar iyi olacak. Bende kendi aldığım motorun durumunu sizlerle paylaşayım.

    Önce menzil ile başlayayım. Motorun ne kadar şarjının kaldığını batarya göstergesi düzgün göstermiyor. Anladığım kadarıyla tüm elektriklilerde böyle. Neyse ben 50km yol devirdim. Bunun 15-20km'si iki kişiydik. Yeri kalan yolunda çoğunda farlar açıktı. Üstelik şehir merkezlerinde gezdiğim için çok fazla dur-kalk trafikte gezindim. Tüm bu koşullara rağmen 50km beni sevindirdi açıkcası.

    Gücüne gelirsek. Eğer tek kişi biniyorsam motor böyle bayaa dik yokuşları dahi çıkartıyor. Hızı 10km/s'ya kadar düşse de durmadan çıkartıyor. İki kişi olunca da çoğu yokuşu tırmandırdı.

    Konfor. Benim totom birkaç saat sonra ön tarafta ağırmaya başlıyor. Ki bisiklet selesinden idmanlı olmama rağmen. Bence oturak kısmı pek iyi olmamış. Ama kayafa takılacak kadar da büyük bir dert değil. Zaten gideceğin en fazla 50km yol. Arkadaki için ise pek bir şey diyemiyorum. Ben çok kısa süreler arkada seyahat ettim ama arkamda çok kişiyi gezdirdim. Kimseden bir şikayet gelmedi.

    Kontak yuvası dizlerinizin hemen önünde size doğru baktığı için yolda bazen dizim takılı anahtara çarpıyor. Dikkat etmek lazım yuva öyle pek sağlam bir şey değil, kırılıverir.

    Sürüş. Ben 75 kiloyum. Arkadam bir 75 kilo kişi daha oturursa eğer ağırlık merkezi çok fazlar arkaya gittiğinden gidonun hassasiyeti inceden gidiyor. Ama bu şekilde uzun yol yapılır. Eğer arkama biraz daha ağır bir kişi oturursa motorun kontrolünü oldukça yitiriyorsun. Bende zaten böyle olduğunda pek uzak mesafelere gitmiyorum.
    Geri kalan kısımlarda pek anormal durum yok. Sadece motorun uzun farı yokmuş gibi sayın siz. Pek bir şeye yaramıyor.

    Bakım. Ben alalı daha bir ay oldu. Bakım-tutum konusunda bende yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Henüz motoru yıkamışlığım bile yok. Sadece bir kere hava bastım lastiklere. O garip bir durum. Aldığım yerdeki usta 20psi mı ne öyle bir basınç söylemişti. Sonra ben kitapçıktan baktığımda ön ve arka lastik için en az 250kpa=36psi diyor. Bende 36 bastım benzinlikten. Şimdi durum iyi.

    Genel olarak motordan baya memnunum. Şarj adaptöründe 350 Watt yazıyor. 8 saatte şarj oluyor. Günümüz itibari ile kW/s elektrik fiyatı 0,41 tl civarı. Hesaplayınca 1,30 liraya 50 kilometre yol gitmiş oluyorum. Verim muazzam. Gündelik yaşamına uyan herkese tavsiye ederim.

    Her türlü soru ve istekler için buradayım. Yazın konuşalım. Ben kendim de normalde motorcu olmadığım için her türlü önerinize de açığım. Aydınlatın beni :) İzmir'de oturuyorum. Böyle elektrikli scooter gecesi yapalım gibi işler varsa takılalım ;)







  • Bilgi için teşekkürler, güzel bir konu olmuş.

    Ama benim bildiğim bunların bataryaları bir süre sonra bozuluyor, zaman geçtikçe bir çok parçasıda bozulmaya yüz tutuyor bununla ilgili bir hesap yapmıştı birisi ve çok masraflı oluyordu başta ne kadar iyi gözüksede umarım öyle bir durum yaşamazsınız. Bence 100cc ye kadar bir scooter alıp sigorta mtv derdi olmadan binmek daha güzel olurmuş yada B ehliyetiniz varsa 50cc lik bir scooter.

    Bu arada tahminim 40 km/h hızlara kadar çıkıyordur sanırım, o hızlarda düşerseniz (ki bisiklette bile geçerli bu) kötü şeylerle karşılabilirsiniz yada düz bir duvara vursanız yani. Ekipmanınızı eksik etmeyin bence derim şu an kullanmıyor iseniz eğer.

    Kazasız belasız inşallah, hayırlı olsun. Tekeriniz düz bassın.

    Bu arada bende İzmir'de okuyorum Pulsar RS200 kullanıcısıyım. Bir ara denk düşelim :)
  • Elektrikli scooterlarda da beni en çok düşündüren aküsünün şarj deşarj döngüsünün az olması ve diğer elektrik aksamlarında meydana gelebilecek arızaların,akü değişiminin zamanla yüksek maliyetlerle çıkma olasılığı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli yerine 50cc scooter bana daha mantıklı geliyor hayırlı olsun motorunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim :)

    Batarya meselesinde senin gibi söyleyen de, tersini söyleyende bir sürü oluyor. Doğru düzgün bi kaynak yok. Zaten bana da bu teknoloji henüz ayakları yere basan bir ar-ge noktasına gelmememiş gibi hissettiriyor. Ama yukarıda da dediğim gibi yolculuk gerçekten çok ucuz. Batarya maaliyeti kısmı geldiğinde tekrar bi hesap yapıp bakacağım ne durumdaım Benim için bir güzel tarafıda ehliyetim yok Hatta ehliyetsiz bir grup arkadaşım var :D Ama bana motor zehrini verdi ne yalan söyleyeyim. Kafada planlar dönüyor.

    *45-50 gibi bir hıza çıkıyor. Özel mesajdan numaramı yazayım çay/kahve içelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhagenc -- 22 Mayıs 2018; 8:35:47 >




  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Az diyen de var. 2 sene idare ediyorum diyen de var. Menzil gittikçe azalıyor ama zaten son menziline kadar kullanmaya yönelik alacaksan o iş için uygun olmuyor bu araçlar. 3-5 kilometrelik yere sürekli toplu taşımaya vereceğim parayı düşünce benim yaptığım hesaba göre çok ucuza geliyor. (Senede bir akü değişmem dahil.)
  • Yuki palanet vardı bizde, 2 yıl kullanılıp sattık. Geçenlerde yeni çıkan modeli olan yuki eris’i aldık. Fakat nedense pek memnun kalmayıp 2 hafta sonra sattık. İlk kalkışta bir vınlama sesi geliyordu. Ve akü kademeli olarak azalmayıp pat diye kesik kesik gitmeye başlıyordu. Sattık aldığımız fiyata. Sonra öğrendik ki 2 haftafa malum dolar fiyatından dolayı 1000 küsür lira zam gelmiş. Şuan 6 bin ₺ diyorlar. Küçük bir şehirde iseniz günlük 5-10 km vs yolunuz varsa konuyu açan arkadaşın dediği gibi çok çok ucuz yakıt maliyeti var. Biz haftada en az iki şarj yapıyorduk, faturaya 10 ₺ gibi bir yansıması oluyordu. Yolunuz fazla olacaksa hiç yanaşılmaz. Konfor neredeyse hiç yok çukurlu yollarda resmen takır tukur gidiyorsunuz. Ama düz temiz yolda akıyor güzel bir his veriyor sessiz titreşimsiz . Böyle işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip
  • Ben de kurban bayramından önce dayanamadım aldım.Günlük 13km git gel yaptığım tavuk beslediğim bir evim var.Toplamda 26km arabamla 9tl civarı yakıt harcıyor.Aylığa vurunca ciddi bir yakıt masrafı oluyor.Şuan yakıta verdiğim parayla 3-4 çuval 50kg lik yem alabiliyorum :)

    Açıkçası ben alırken öyle elektriklilerle ilgili çok fazla araştırma yapmadım.Bir gün iş çıkışı Yuki bayii si Osmaniye de nerdeymiş diye internetten bakarken kendimi mağazada buldum :) Satıcı modelleri gösterdi.Yuki Eris 5000 nin fiyatını sordum 5500tl 12 taksit yaparım dedi Ağustos 2018.N11 e girdim baktım 7000-8000tl lere yükselmiş.Dedim neden fiyat böyle.1 tane bu kaldı eski fiyattan veriyorum stoktakileri dedi.Ben de o an fiyat karşılaştırması yapınca cazip geldi 12taksit olması vs ve aldım.

    Elektrikli motor şunu söylemeliyim ki çok ağır.6 akü var içerisinde.72v 24ah.45km hızlara kadar çıkıyor.Yokuş performansı güzel.Fakat özellikle şunu belirtmek istiyorum.Bir gün giderken şakır şakır alt taraftan sürtme sesleri geldi.Eyvah dedim motor arızalı çıktı.Ya da çevirdiği mekanizma da bir sıkıntı var.Servise götürdüm baktık ki ekstradan pedal özelliği olduğu için pedaldan arka tekerleğe giden zincir haddinden fazla gevşek ve iç taraftaki metallere çarpıyor.Sesi yapan oymuş.Usta pedalla işin olmayacaksa zinciri komple çıkartabiliriz istersen dedi.Ben de pedalı zaten takmamıştım ve zinciri komple söktürdüm.Şuan sıfır ses var ve sürerken daha keyif veriyor.

    Sonuç olarak bulabiliyorsanız 5000tl lere falan alınabilir ama 7000-8000 etmez bence.




  • hakanakt H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Çok çok iyi fiyata almışsınız. Bu dolar kuru ile pek 7-8 etmez diyecek durumumuz kalmadı bence. Herşey böyle zaten. Benzin fiyatı daha da arttıkça aslında eskisine göre bu makinelerin avantajı da öyle artıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.