Şimdi Ara

YTÜ İKTİSAT VS MARAMARA İKTİSAT VS İSTANBUL İKTİSAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu üç okul hakkında yorum yapabilir misiniz? Avantaj/dezavantajları neler?

    Okul ismine çok takılmıyorum üçü de banko geliyor, benim için önemli olan mesleki hazırlık sürecim.

    Bir de özel üniversitelerdeki bölümler neden bunlardan daha yüksek? (koç vs den bahsetmiyorum)



  • Yazdıkların yüzde 100 ingilizce değilse hepsi çöp

  • ytü ama neden diye sorsan seçmeli ders olanakları iyiymiş diye duydum ama bu konuda bilgim 0

  • Ahlaki Adam A kullanıcısına yanıt
    hepsi %100. 2020 12k geliyor.
  • ++
  • Bu 3ü içinde Marmara’nın puanı ciddi fazla yalnız diğerlerine göre. Ben EA değilim ama demekki Marmara İktisat daha çok tutuluyor.
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    hayir en yukseği yildiz. ingilizce okuyacagim
  • Yanlışın düşünüyorsun. Marmara’nın kontenjanı Yıldızın 3 katı. Kontenjanları aynı olsa Marmara 20klarda olurdu. Bu ayrıntıyı atlarsan yanlış tercih yaparsın. Özellerin de daha yüksek puanlı olma sebeplerinden biri bu. Ama Bilgi bu alanda meşhur diye biliyorum o ayrı.
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam tesekkur ederim bilgi icin. Bilgi dedigin universite degil mi?
  • Evet Üni olan Bilgi ama benimki duyum sen araştır gene onu tabi.
  • marmara

  • böyle iktisat işletme ekonomi ybs gibi bölümlerde marmaranın kökenleri daha sağlam sanırım. ben olsam marmara-yıldız-iü şeklinde tercih ederidm.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thevictorious

    böyle iktisat işletme ekonomi ybs gibi bölümlerde marmaranın kökenleri daha sağlam sanırım. ben olsam marmara-yıldız-iü şeklinde tercih ederidm.

    Bilgi ekonomi bursluya ne dersin peki? Sınavım beklediğimden daha iyi geçmiş %80 yazsam gelir orası da. 13k ile kapatmış

  • Ytü hocam
  • akademik alanda ilerlemek istiyorsan istanbul iktisatın akademik kadrosu diğer ikisinden de iki üç gömlek üstte. özel sektör düşünüyorsan bence oynama yapmaz yolun sonu big4, banka hepsinde ama yıldızın işletme iktisat kulüpleri baya aktif özel sektör için fark yaratabilir diye düşünüyorum eğer almancayı hallederim diyorsan taü en rahatı olur bence iş bulma noktasında. hacet veya mülkiye niye düşünmüyorsun bu arada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 21 Haziran 2022; 13:50:41 >
  • ankara universitesi iktisat nasil
  • Öncelikle tebrik ederim hocam. Umarım istediğin olur sürecin sonunda. Ben Yıldız Teknik İngilizce İktisat 3.sınıfım şu an. Ekonomi özelinde düşünürsen eğitiminin dünya standartlarına yakın olduğunu düşünüyorum İngilizce olduğu için (hazırlanacağın ve derslerde kullanılan kaynaklar sayesinde). Akademisyenlerinin genelinin iyi okullardan mezuniyeti var ve başarılı ekonomistlerden ders almışlar. Özel sektör için yukarıda da bahsedildiği gibi aktif kulüpleri var, dönem içinde onlarca şirket stant açmıştı bu yıl kampüste. Öğrenci kalitesi çok değişik. Sırf okul ismi yüzünden gelenler yüzünden ders kaliteleri çok düşüyor, katılım sağlamadıkları için. Ben bi tık beklediğimi bulamamıştım bu doğrultuda. Ama eğitmenler vermesi gerekeni veriyor.


    bir hocamızın asistanı marmara iktisat mezunuydu. Asistanın ek dersleri çok keyifli ve öğretici geçiyordu ama kendisinin aktarımına göre Marmarada verilen eğitim daha sözelmiş onun zamanlarında. Mesela makroekonomi dersinde çokça türev alıyorduk biz YTÜ’de, Marmarada türev almadıklarını söylemişti o zamanlarda konu işlenirken. Fakat tabii marmara ve iü’daha köklü bir geçmişe sahip. Daha oturmuş bir sistemleri mutlaka vardır. Ytü iktisat da çok yeni sayılmaz fakat diğerleri kadar köklü değil. Benim anladığım, ytü’de verilen derslerin diğerlerine göre sayısal kısmı daha çok. İststistik, mikroekonomi, makroekonomi, ekonometri vs. sayısal derslerinde çokça işlem yapıyoruz kolaya kaçmadan. Sınavları hocaların inisiyatifine bağlı çok kolay oluyor ama dersleri yoğun geçiyor bence. Fakat sözel dersleri de boşlamıyorlar, çok fazla makale taradığımızı hatırlıyorum birkaç sorunun cevabını bulabilmek için. Ama dediğim gibi, bu çok öznel. Öğrencide biten bir şey. Öğrenciler genelde araştırmadığı için dersin verimi düşüyor bence katılım olmadığından. İü veya marmara’da durum nasıl bilmiyorum. Ama ben ytü’de olduğum için mutluyum. Olumlu staj dönüşlerim olmuştu. Fakat bu stajların olumlu olmasının ana sebebi benim kendi yaptığım diğer şeylerdi. Okul tabii ki ilk elemede iyi bir intiba bırakmamı sağlıyor ama ytü’nün de önünde birçok iyi okul var. Bu ytü kötü demek değil tabii ki. Okulumuzdaki bir etkinlikte big4 insan kaynakları müdürlerinin bizim okulun mezunlarını işe alırken iyi okullar arasında değerlendirdiklerini söylemişlerdi. Benzer şekilde şirketlerin idarecileri stant başlarında bizi ciddiye aldıkları için geldiklerini belirtiyorlar. Derste konuştuklarımızın da günlük hayatta karşıma çıkışını gördükçe standartları öğrendiğimizi anlıyorum. Bu beni mutlu ediyor.

    sorun olursa çekinmeden sorabilirsin, olabildiğince objektif cevaplamaya çalışırım.

    başarılar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoluSuŞişesi -- 20 Temmuz 2022; 2:12:41 >




  • Üç bölüm de iyi bölümler. Kampüsler açısından da değerlendirmenizi öneririm. Öncelikle Size hangisi yakında onu seçin.

    YTÜ şehrin uzak ve kötü bir köşesinde ama dev bir kampüsü var, ulaşım imkanları da son derece iyi

    Marmara, şehrin göbeğinde, Kadıköy'e yürüme mesafesinde, gidip gelmesi çok kolay. Kampüs küçük sayılır ama çok hareketli ve içinde bir eksiği yok.

    İÜ ise tarihi kampüste, köklü bir kurum. Gidip gelmesi kolay sayılır ama pek güzel bölgeler değil.
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Hocam abartıyorsunuz YTÜ ing iktisat 42 k kontenjan 50 Marmara ing iktisat 70 kişi Marmara da kontenjanını 50 düşürse Max 50k dan alır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.