Şimdi Ara

Youtube Videolarında Tam Ekran Gecikme Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sorunu -belki uzun zamandır youtube harici video platformu kullanmadığım için- yalnızca Youtube da yaşıyorum ve biraz araştırdığımda benzer sorunları -kullandıkları sistemlerin gücünden bağımsız olarak- çokça yaşayan kullanıcılara da denk geldim.

    Youtube üzerinde , o sırada internet bağlantısını,sistem belleğini,işlemci gücünü ekstradan kullanan hiçbir uygulama olmamasına rağmen , 720p veya 1080p fark etmeksizin açıp izlemeye başladığım video fazla değil 1,2dk içerisinde ciddi şekilde yavaş tepki vermeye başlıyor. Şöyle bir yavaşlama bu ;

    -Video sayfasını ilk açtığımda , youtube video oynatıcı üzerindeki çözünürlük,video hızı v.b ayarları değiştirmek son derece tepkisel iken ve ayrıca tam ekrana alıp,tam ekrandan çıkmak bir saniye içinde yine tepkisel olarak gerçekleşirken , izlemeye başladıktan hatta o sayfa belli bir süre 1-2 dk kadar bekledikten sonra video üzerindeki ayarlar çarkı simgesine tıkladığımda ağır ağır tepki vermesiyle kendini hissettiriyor , bu tepkiyi aldıktan sonra zaten video tam ekrana kasım kasım kasılarak geçiyor , en az 2-3 sn bazı durumlarda daha da uzayabiliyor ve işin ilginç tarafı taa 5 yıl önce Windows 8.1 zamanında hatta Windows 10 un ilk yıllarında Youtube da böyle en ufak anlamsız kasma hatırlamıyorum ! Daha çok son 1,5-2 senedir gözüme çarpan ve bu süre zarfında çok can sıksa da bir şekilde göz yumduğum bir sorundu , kaç senenin üzerine geçtiğimiz ay içerisinde temiz Windows 10 kurulumu yapmam belki bir nebze hafifletir hatta ortadan da kaldırabilir diye garip bir umudum vardı ama olduğu gibi aynı.

    Anlık çözümü basit , o videonun olduğu sekme sayfasını yenilemek yine bir kaç dk içerisinde aynı duruma gelene kadar kurtarıyor fakat anlayacağınız üzere tam çözüm olarak düşünülemez...

    Chrome ayarlarından donanım hızlandırmayı kapatmak ve bunun gibi forum ortamlarında sıkça bulunan sözde çözümler maalesef hiç bir işe yaramamakta.
    Opera GX tarayıcının bu sorunu ortadan kaldırdığı yönünde bir şeyler okumuştum fakat bu tarayıcı ile de başka sorunlar yaşayanlar var , duruma göre son çare olarak deneye bilirim.

    Tüm bunlardan başka , çözüm olarak önerebileceğiniz bir şeyler varsa görmek isterim.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.