Şimdi Ara

Youtube'ın provokatörlere ve ırkçılara arka çıkması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün bir video altında Atatürk'e açık açık sansürsüz şekilde küfür eden birinin yorumuna denk geldim. Bildiğiniz küfür ediyor. Ve yorum 1 sene önce yazılmış.


    Normalde yaptığım şey değildir ama Atatürk kırmızı çizgim olduğu icin bu duruma çok sinirlendim. Küfür eden şahısa cevap yazdım. Ağır bir dille değil, "Küfür ettiğin kişi olmasaydı bunları rahat rahat yazamıyor olurdun." şeklinde dedim. Peşine de sansürlü şekilde ne kadar alçak olduğunu yazdım. "Alç*k" şeklinde düşünebilirsiniz.


    Ve yorumum saniyeler içinde otomatik olarak silindi. Onun yorumuna baktım hâlâ duruyor, ihbar ettiğim halde.


    Şimdi bu durumu analiz edelim.


    Madem YouTube'ın sansür uyguladığım basit bir nitelemeyi bile "uygunsuz" olarak algılayıp anında silebilecek bir algoritması var, o zaman neden sansürsüz ağır bir hakarete neden 1 senedir herhangi bir işlem yapmıyor?


    Bunu şöyle düşünebilirsiniz. Forumda birisi sizin annenize, sülalenize, milli ve dini değerlerinize açık açık hakaret ediyor. Siz de o yorumu görüp ona "m*l" yazıyorsunuz.


    Sizin yorumunuz siliniyor ve size uyarı veriliyor fakat size küfür eden kişinin yorumu hâlâ silinmemiş. Ve siz şikayet ettiğiniz halde. Bunu özellikle Türklere karşı hakaret edilen yorumlarda rastlayabilirsiniz.


    Bu varsayımın YouTube üzerinde aynen uygulanmış hali benim başıma geldi. Bu arada bu tek seferlik bir olay değil. Defalarca kez yaşandı.


    YouTube'da da herhangi bir videoya girseniz dahi küfürlü bir yorum bulmanız oldukça olasıdır. Peki, silinmesi gereken bu kadar yorum varken bunlar neden silinmiyor?


    Youtube, bu sorum size. Neden çifte standart uyguluyorsunuz? Bazıları her türlü hakareti edip hiçbir yorumu silinmemesine rağmen, neden benim en ufak bir sansürlü yazımı dahi anında siliyorsunuz?


    Normalde bu konuyu açmayacaktım ama artık bu durum o kadar çok canımı sıktı ki artık YouTube'u kullanmayacağım. Her ne kadar içinde kaliteli milyonlarca video olsa da hiçbir site vazgeçilmez değildir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Haklısın , site adamlara ait olduğu için istedikleri gibi at koşturabilirler. isterlerse senin hesabını yarın kapatırlar ve tek cümle açıklama yapmazlar. hayat böyle hocam


    tek çare siteyi bıracaksınız kullanmayacaksınız ,cevabınızı böyle vereceksiniz diyecektim ki zaten bunu yapacakmışsınız, tebrik ederim


    işiniz zor olucak fakat başarabilirseniz helal olsun

  • Provokatör de yeni kullanılan kelime oldu. 2 haftadır kafamı nereye çevirsem bu kelimeyi kullanan insan görüyorum. Daha önce kullanan Yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.