Şimdi Ara

Youtube 1080p 60 FPS Donma Sorunu Çözümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
6
Favori
2.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Youtube 1080p 60 FPS Donma Sorunu Çözümü

    Youtube son geliştirmeleri ile artık yüklenen çoğu videoları 1080p 30 ve 60 codec alt limiti 60 Fps olarak belirlediği için önceden donmadan izlenebilen videolar 60 FPS de render gücü yetersiz kalan işlemciler tarafından donma sorunu oluşturmakta Türkiye de yerli kaynak olarak bunun çözümünü bulamadım kendim yabancı kaynakları araştırıp bir çözüm buldum aşağıdaki yönergeleri takip edin: uyguladığımız yöntem 60 FPS i 30 FPS e çevirmektedir.

    1-kullandığınız herhangi bir tarayıcıya aşağıdaki linklerden 'Tampermonkey' isimli Topluluk tarafından Javascript tabanlı yazılmış eklenti motorunu tarayıcıya ekleyelim.

    Google Chrome için:Tıkla
    Mozilla Firefox İçin:Tıkla
    Opera İçin:Tıkla


    Eklentiyi kurduktan sonra eklenti motoruna aşağıda verdiğim linke giderek sol üsteki 'İnstall' a basarak yüklemeyi gerçekleştiriyoruz. ve Tarayıcıyı kapatıp açarak youtube a giriş yapıyoruz sorun çözülmüş oluyor iyi günler

    EKLENTİ İÇİN:TIKLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForNx -- 20 Mayıs 2020; 16:28:12 >



  • Güzel
  • İşe yaradı teşekkürler fakat bir sorum olacak bu tarz eklentiler ne derece güvenli habersiz veri paylaşımı vb. yapabilirler mi?
  • Kesin olarak işlemciye bağlamamak lazım. Çünkü bende de bazı 1080p videolarda kasma oluyor. Ama bazısında olmuyor, hatta 2160p veya 4k videolarda gayet akıcı. Çekilen formatla ilgili olduğunu düşünüyorum.
  • Chelonian kullanıcısına yanıt
    Hayır öyle bir şey yapması söz konusu değil Javascript bir modifiye işlemi yapar kendi başına yada uzaktan birilerinin web üzerinden bilgi göndermesine yada bir eylem yapması için uygun değildir. için rahat olsun paylaşılan site bu tür eklentiler için kullanılan popüler bir sitedir.
  • teşekkürler youtubede videoların kasması aşırı saçma geliyor bana bilgisayarım o kadar da kötü değil yani

    tam ekrandan normal ekrana 3-4 saniye sürüyor geri gelmesi:D

    böyle işe yarayan eklentileri bulmak için önerdiğiniz bir site vs var mı sanırım bu eklenti ile daha bir sürü şey yapılabilir büyük ihtimal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oturbikonusalim -- 21 Mayıs 2020; 3:30:58 >
  • 9. nesil i7 işlemci var yağ gibi akıyor youtube da
  • oturbikonusalim kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi işlemcinin Renderdaki rolü önemli işlemciden sonra diğer önemli faktör ram dir en az 4 Gb akıcı bir web deneyimi için gereklidir. diğer konuya gelecek olursak bu site de bir sürü eklenti var reklam engellemeden gelişmiş youtube özellikleri ekleme eklentileri gibi tampormonkey in kurulu olması yeterli bunları kurabilmek için NOT: Sağ üsteki yerden dili değiştirerek daha çok eklentiye ulaşabilirsin siteden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForNx -- 21 Mayıs 2020; 4:49:0 >
  • Bu iki gündür bende de oluyor la çöp videolarda bile ne yapmam lazım arada ani donmalar oluyor.
  • Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    O kadarda iyi değil tabi benim :D i5 3210m
  • ForNx kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler
  • Asus k56cb i7, 8 gb, 740m laptopta inanılmaz derecede kasıyordu. Bende windows 10’dan 7’ye düşürdüm. Şu an videolar 2k’ya kadar sorunsuz bir şekilde oynatıyor. Bence sorun işletim sisteminde. Bir ara intel işlemcilerde açık bulduk diye güncelleme yayınlayıp, işlemcileri yavaşlatmışlardı. Ondan kaynaklı sanırım. Windows 7 iyi ki var. Keşke desteği kesilmeseydi.
  • FK5896 kullanıcısına yanıt
    Sürekli güncelleme gelen bir işletim sistemi sorunsuz olması imkansıza yakındır, ve Windows 7 kaç yılllık bir arıza bildirimi ve geliştirme güncelleme ile stabil hale geldi ki Windows 10 bu miladın yarısını yeni dolduruyor, o yüzden bütün donanımlarda kusursuz çalışması zaman alacak Windows 7 yi şuan bende kullanmaktayım desteği kesilse bile benim teknik bilgim beni idare edecek kadar yeterli ve windows 7 de karşılaştığın hatanın çözümü 10 forumda var ise windows 10 da karşılaşılan hatanın 2-3 forumda olabileceği yada olmayacağı kesindir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForNx -- 21 Mayıs 2020; 10:5:7 >
  • nike35 kullanıcısına yanıt
    Her 1080p videonun bitrate'i aynı değil o yüzden.
  • Elinize sağlık hocam. Konu dışı yerine başka bir foruma daha açın isterseniz, konuyu uçururlarsa sıkıntı olmasın.

    Favorilere ekledim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oturbikonusalim

    O kadarda iyi değil tabi benim :D i5 3210m
    İşlemcinin dahili gpusu 4k videolari rahat izletir, hatta bilgisayara indirdiğin 4k 60fps videolari bile izletir tarayicida açinca belki takılıyordur. Bende yatarken film izledigim 1. nesil i3 380m işlemcili laptop var ilk nesil hd grafik ile 1440p 60fps videolari takilmadan açıyor tabi çok ısınıyor 10 dakika sonra. İşletim sistemi windows 7.
  • Arkadaşlar bende de şöyle bir sıkıntı var Youtube'da video açıyorum. Tam ekrana aldığımda bir 5-6 saniye bekletiyor, takılıyor gibi oluyor sonra tam ekran oluyor. Küçültürken de biraz bekletiyor. Sebebi nedir? i5 3210m var bende de.
  • linke girince indirilmiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.