Şimdi Ara

Yönetim Bilişim Sistemleri Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Normalde pek forum kullanan biri değilim fakat bölümü tercih etme sürecinde araştırırken işe yarar bilgiler bulduğumdan dolayı kayıt olmuştum ve de şimdilerde, eskiden benim olduğum durumda olan arkadaşlara yardımcı olabilmek adına bu süreçte öğrenmiş olduğum bilgileri aktarmak adına özellikle tercih dönemleri buralarda aktif olmaya çalışıyorum.


    Öncelikle kendimden bahsedeyim. Ben aslında Marmara Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce) programının ilk öğrencilerindenim, bu dönemin bitmesi ile ise üçüncü sınıfa geçmiş bulunmaktayım. Buna ek olarak bir süredir yarı zamanlı olarak SAP sistemleri üzerinde Finansal Uygulama Danışmanlığı yapmaktayım. Bu bölümü detaylı bir şekilde araştırmış olmaya ek olarak aktif bir şekilde hocalar, mezunlar, ve alakalı kişiler vasıtası ile çokça bilgi edindim. Bölüm hakkında aklınızdaki birçok soruyu cevaplayabilecek bir seviyede olduğumu düşünüyorum bu yüzden.


    Sorularınızı şu üniversite nasıl tarzı değil de daha çok bu bölüm ne tür iş imkanları oluşturur ya da kimler içindir tarzı sorarsanız sevinirim. Zaman buldukça bu konuya bakmaya çalışacağım, cevaplama konusunda gecikmeler olursa şimdiden kusura bakmayın.








  • Almanca diye biliyorum bölüm. Türkiye'deki Alman şirketlerine girmekte yararı oluyor mu? SAP de Alman şirketi.

  • Yakın zamanda bölüm altında İngilizce programı açıldı. Sorunuza gelirsek, evet oluyor. Mercedes-Benz, Siemens tarzı büyük Alman firmalar direkt olarak Almanca iş ilanları da açıyor ve bu ilanlar tamamen Almanca bilen kişilere yönelik oluyor. İngilizce açılan iş ilanlarında ise sıklıkla Almanca dil bilgisinin değerli olacağı belirtiliyor ve işe alım sürecinde öncelikli kişiler olarak görülüyorlar.

  • Bu bölümden mezun olanlar yazılımcı mı oluyor genellikle ?

  • Bu bölümden mezun olup saf yazılım ile uğraşan, yani yazılım geliştirme yapan, mezunların azınlık bir kesimidir. Bölümün amacı zaten bunun üstüne kurulu değildir. Mezunlar genellikle yazılım bilgisinin faydalı olduğu pozisyonlarda, IT sektöründe bulunmaktadır. Yazılım geliştirme yapan arkadaşlar ise gördüğüm kadarıyla çoğunlukla danışmanlık firmalarında kurumsal sistemler geliştirme pozisyonlarında bulunuyorlar, bu da aslında hali hazırda öğrendikleri işletme bilgisini kullanabilmek adına.

  • Hocam bu bölümün kişiye uygun olup olmadıgı nasıl anlasılır?

  • faydalı konu, bizim şirketin %20si boun %30u marmara %30u akdenizden ve

    %10u end. müh. bu kardeşimizi dinleyin marmara ybs ciddi bir okuldur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.