Şimdi Ara

Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz. (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
628
Cevap
33
Favori
345.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ford Transit 190P açık kasa kamyonetle yol kenarı denetim istasyonlarına girmeden 15 gün içinde 3 kez geçtik. Araç ruhsatta hususi kamyonet olarak geçiyor ve yük taşınmıyordu. Bu durumda da ceza gelir mi?

    Bir de bir kaç sene önce mitsubishi l300 kapalı kasa panelvan kamyonetle geçmiştim. Onda bir ceza gelmedi ama bu kadar uzun süre sonra ceza gelme ihtimali var mı? Teşekkürler.
  • İzzet Yıldırım İ kullanıcısına yanıt
    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65/1-b maddesi açık, yük nakli yapan araçlar azami yüklü ağırlıklarının ... diye devam eder. Azami yüklü ağırlıkları 3500 kg ve altında olan araçların denetimden muaf oldukları bir şehir efsanesi. Mevcut durum şu; trafiğin yoğun olduğu veya konum itibariyle istasyonlara denetim amacıyla araç çevirmenin güç olduğu yerler var.(Bu gibi durumlarda denetime davet etmeyip görmezden geldiğimiz olabiliyor) Şüphelendiğimiz ve denetime davet ettiğimiz her araca ceza gelme ihtimali var. Görevli denetime davet ettiyse mutlaka denetime girin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahBeyazÇubuklu -- 19 Haziran 2020; 17:50:58 >
  • ersin86 kullanıcısına yanıt
    Ruhsatta hususi yazması tonajlı yük taşıma hakkı vermez. Görevli denetime davet ettiyse mutlaka istasyonlara girin.
    Diğer sorunuza gelince normalde 15 gün içersinde kesilen ceza ruhsat adresinize tebliğ edilir. Adresinizin değişmesi veya elinize çeşitli sebeblerle geçmemesi gibi bir durum olabilir. İnternetten plakanıza kesilen trafik cezası sorgulama bölümünden cezanız var mı öğrenebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahBeyazÇubuklu -- 19 Haziran 2020; 18:0:37 >
  • Reynold47 R kullanıcısına yanıt
    Karayolları Denetim İstasyonlarında sadece, tonaj ve Güzergah İzin belgesi kontrolu yapıyoruz. Dorsesi olmayan çekicilerin muayene denetimi bizim görevimiz değil. Araç Muayene kontrolu Trafik Polislerinin ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğü memurlarının görevi. Dolayısıyla dorsesi takılı olmayan çekicilerin tonajı olamayacağı için istasyonlarda denetime almıyoruz.
  • SiyahBeyazÇubuklu kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hususı vw transporter 5+1 araclarda gırmek zorundamı..

    Cevap ıcın sımdıden tskler..
  • 5+1 dediğinize göre ruhsatta kamyonet değil minibüs gözüküyor, yük nakli için kullanılan ruhsatlarında kamyonet yazan araçlara tonaj denetimi yapıyoruz.
  • Şahsa ait özel amaçlı kurtarıcı boşken yetki belgesi olmadan istasyona girdiğinde cezai işlem olurmu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6lastik 6 kullanıcısına yanıt
    Karayolları Denetim İstasyonlarında belge kontrolu yapmıyoruz, belge cezası işini Ulaştırma Bölge Müdürlüğü görevlileri yapıyor. Biz Karayolları olarak sadece tonaj kontrolu yaptığımız için boş dolu fark etmez yük nakli yapan tüm araçları denetime alırız. Şahsa ait olması aracı tonaj kontrolünden muaf tutmaz. Ayrıca boş olması ceza yemeyeceği anlamına gelmez, yapılan tadilat ruhsatta işlenmediği için boş kurtarıcılara bile tonaj cezası yazdığımız çok oluyor.Size tavsiyem görevli davet ettiyse mutlaka Denetim İstasyonlarına girin. Kanunu bilmemek mazeret sayılmaz.
  • İyigünler;

    Şahsıma ait (ticari olmayan) ve çeki demiri ruhsata işlenmiş pick-up ile; plakalı frenli iki dingil römork ile (yine bana ait), küçük bir tekne götüreceğim çevre yollarından. BE ehliyetim de var.

    Benim muğlak olduğum soru, yol üstündeki kantarlara girmekle mükellef miyim değil miyim acaba? (Bir tane var esasında, o da E5 Tuzla'daki.) Sadece kamyonet olduğunda hususi olduğundan girmiyorum tamam ama römork bağlı olduğunda girmekle mükellef miyim acaba.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneybadgerTR -- 28 Temmuz 2020; 13:4:56 >
  • HoneybadgerTR H kullanıcısına yanıt
    Karayolları Denetim istasyonunda tonaj kontrolu yapıldığından, sizin bahse konu araç Karayolları açısından sıkıntı çekmez ama Ulaştırma Bölge Müdürlüğü memurları belge SRC vb gibi kendi denetim işleriyle ilgili konularda nasıl bir yol izlerler bilemem. (Ben Karayolları çalışanıyım)
  • Merhaba. Hiab vinç almayı düşünüyorum. Kamyon üzerine monteli ve ruhsata işli. Kantarda tonajı kurtarması yeterli mi Kantardan geçmek için. Yoksa K belgesi almam gerekiyor mu. Kamyon üstü Vinçlerin şehirler arası yada ilçeler arası kantarlardan geçerken (ticari amaçlı yük taşımadan) herhangi bir belge alması gerekiyor mu.





    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orhan. G. O kullanıcısına yanıt

    Karayolları Denetim İstasyonlarında bizi ilgilendiren ruhsatta yazan azami yüklü ağırlık. Vinç olmuş kamyon olmuş fark etmez, tartım sonucuna ve ruhsattaki azami yüklü ağırlığa göre işlem yaparız. K Belgesi vb. gibi belgelerin kontrolünü Karayolları yapmıyor. Biz sadece tonaja bakıyoruz.

  • Merhaba benim aracım Ford transit kamyonet cuma günü boş halde iki
    Tane denetim istasyonu na girmeden geçtim araç açık kasa
    Görevli davet etmedi diye ama artık açık durumda ise girmek gerekiyormus , bana arkadan kaçış cezası gelirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyiğit Ö kullanıcısına yanıt
    Gelmez. Ama girmeniz lazım bundan sonra
  • selamlar arac ruhsatta yuk taşıma - resmi yaziyor ama plaka siyah değil istasyona girmek zorundami?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alucard35 -- 22 Şubat 2021; 19:52:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alucard35

    selamlar arac ruhsatta yuk taşıma - resmi yaziyor ama plaka siyah değil istasyona girmek zorundami?

    Üzülmek istemiyorsanız Denetim İstasyonlarına girin, şakası bile korkunç kaçış cezası (Denetime Girmeme) 2452 TL.

  • hocam şirkette custom ve trafic gibi araçlar var, istanbul tuzla ve yalova yol kenarı denetim istasyonlarının önünden geçiyorlar ancakbugune kadar hiç girmediler.

    Araçlarda ağırlık yapacak yük yok, girsinler mi?

    Birde bu istasyonların ikisinde de gördüğüm yeni yol üzerine istasyonun hemen öncesi ve sonrasına kamera sistemi kurulmuş. Bunlar girmeyenlerin tespiti içinse biz araçları satıp ceza ödeyeceğiz gibi görünüyor.  

    Birde daha önce hiç görmemiştim geçen yalova istasyonunda bayrak sallayan görevli vardı biz tabi yine girmeden geçtik ama dönüp bakmadı bile, konuda okuduğum kadarıyla fotoğraf vs çekmedi.

  • N1 Sınıfı Hususi - Yük Nakli yazan araçların girme zorunluluğu var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kameraları gördüyseniz, ne amaçla kurulduğunu anlamışsınızdır, anlamamakta ısrar edenler sürücüler veya mal sahipleri fotoğraflı ceza makbuzlarını postadan aldıklarında anlayacaklardır. Daha ne söyleyeyim bilemedim. :)

    )

  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.