Şimdi Ara

Yoksa hep mi Yobaz geri zekalıydık? since: 2001

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetin derinliklerinden bir saçmalık buldum, böyle hobilerim var, sanki zamanda yolculuk yapmış gibi oluyorum, evet yazı inanılmaz bir inanılmaz bir yazı. yobazlığın, e-zorbalığın internet üzerinde ki ilk izleri hatta, okuduktan sonra bana kızacaksınız belki vaktinizi aldım diye ama bu bir toplumsal ölçü olabilir mi? klavye zorbalığının bir atası? resmen malum partinin zemini hazırmış gibi, malum parti gelmiş bu zemine yerleşmiş gibi, belki de malum partinin hiç suçu yok bilemiyoruz. milletçe hep mi böyle geri zekalıydık. Kendi kendime düşündüm, hiç denetlenmeyen internette 2001 de neler yapıyordum ki? ne işim olurdu bir müzik şirketinin sitesinde sanatçılarına tehdit hakaret etmek.. mırc da chat, emaile bakma, ödev falan. daha dh yok, garip garip resimler bulma, bilgiler okuma, biraz oyun vs.. peki bir insan bir müzik şirketinin internet sayfası altında açılmış forum sitesinde neden böyle bir şey yazar ki?





    Yoksa hep mi Yobaz geri zekalıydık? since: 2001





    Özet: 2001 yılında prestij müzik şirketinin internet sitesi içerisinde kurulan bir forum sayfasında kullanıcılardan biri bir başlık açıyor. mevzu da Mahsun Kırmızıgül ve Ali Şan abilere atar, hakaret ve tehdit var. konunun başı Mahsun Kırmızıgül ün o günlerde kasedinde yer alan şarkısı "Ülkem Ağlar" ın sözlerine sallıyor, muhtemelen o dönemlerde Ali Şan bir klip çekmiş ve klip çölde geçiyor ve haliyle manken kızlar vs var (hiç izlemedim) bu durum konuyu açan abimizin çok kanına dokunmuş, biraz küfür biraz tehdit, biraz hatırlatmalar, ince giydirmelerden sonra birden ayetlere giriliyor ve sonuna doğru birden konu Darwine giriyor, orada bir ince tehdit var daha sonra yine bir kadın erkek irdelemesi ile mevzuyu kapatıyor..


    not: mümkün olduğunda anlamı bozmadan sansürledim..








  • 1970'ten sonra hızla bu sürece doğru evrildiğimizi düşünüyorum toplum olarak..

  • Bunu nasıl bir kafayla yazmış. Yoksa hep mi Yobaz geri zekalıydık? since: 2001 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: trustem.111

    1970'ten sonra hızla bu sürece doğru evrildiğimizi düşünüyorum toplum olarak..

    60lar 70ler köylü kentli karıştı, cahillik, değişen şartlar. haklısınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN291

    Bunu nasıl bir kafayla yazmış.  

    Şaka gibi cidden.

  • 1- Televizyon icat edilmemeliydi
    2- Türkiye’nin temel gündemi değişmedi özünde hep aynı şeyler
    Çok da şaşırmadım şimdi daha erişilebilir olduğu için yaygınlaştı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Imlayi duzgun kullanmis o devirde yalniz, inanilmaz.


    Her zaman oyleydik tabi, ne saniyordunuz? Simdi sadece cep telefonlariyla internette dolasan asalaklarin sayisi arttigi icin bunlar sonradan ortaya cikti saniyoruz. Onlarin eskiden bu platformlara erisme ihtimali yoktu, olsa da tek tuktu kendi kendimize takilyorduk ngzel.

  • AKP halkı aptallaştırdı demiyor kimse zaten, çok ekstrem durumlar haricinde genel olarak cahillik Dünya çapında azaldı, sosyal medya göze daha çok çarpmasına neden oluyor sadece. AKP'nin tüm olayı belli bir kesimi temsil etmek, zaten muhafazakarlığında özü budur.


    Bir ara Reddit üzerinden bir postu beğenip kaydetmiştim, onu buraya yapıştırayım:


    Alıntı

    metni:
    Muhafazakarları anlamak zor değil. Dünyanın her yerinde aynılar.

    Alıntı

    metni:
    Conservatism consists of exactly one proposition, to wit:There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect.There is nothing more or else to it, and there never has been, in any place or time.For millenia, conservatism had no name, because no other model of polity had ever been proposed. “The king can do no wrong.” In practice, this immunity was always extended to the king’s friends, however fungible a group they might have been. Today, we still have the king’s friends even where there is no king (dictator, etc.). Another way to look at this is that the king is a faction, rather than an individual.As the core proposition of conservatism is indefensible if stated baldly, it has always been surrounded by an elaborate backwash of pseudophilosophy, amounting over time to millions of pages.


    Kısaca özetleyecek/çevirecek olursak diyor ki muhafazakarlık şudur:


    Bir grup olur, yasa bunları korur ama sorumlu tutmaz, bir de öteki grup olur, yasa onları korumaz ama sorumlu tutar. Bunun daha ötesi yoktur, bu hep böyle olmuştur. Binlerce yıl muhafazakarlığın ismi olmadı, çünkü başka bir yönetim biçimi hiç önerilmedi. "Kralın hatası olmaz". Pratikte bu dokunulmazlık kralın arkadaşlarına uzanırdı. Artık bir kral olmasa da yöneticilerde aynı prensip geçerli. Bunu kral bir kişi değil de bir grup/kesim/organizasyon gibi düşünebiliriz.



    Bu yazı ile şuanki Türkiye arasında bir benzerlik görebiliyor musunuz?





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.