Şimdi Ara

Yoklama Kaçağıymışım (Üniversitenin Tecil Ettirmesi Gerekmiyor mu?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün sabah okuduğum üniversitenin bulunduğu şehir olan Antalya'ya Afyon'dan otobüsle yola çıktım. Isparta girişinde polis otobüsü durdurdu ve herkesin kimliklerini topladı. 5dk sonra beni çağırdılar. Sen yoklama kaçağı olarak gözüküyorsun dediler. Daha yaşım gelmedi nasıl olur dedim? Üniversite öğrencisi olduğumu bu durumun üniversite tarafından hallolması gerektiğini söyledim. Bir belge doldurduk. Bu belge ve okuduğun okuldan öğrenci belgesiyle en yakın askerlik şubesine gidip tecil ettireceksin dediler. Şaştım kaldım. Ben 1999 Kasım doğumluyum. Mezuna kalmadım. İlk senemde yerleştim üniversiteye. Hazırlıkta okumadım. Anlamadım gitti.

    Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

    Ne yapacağım, öğrenci işlerine söylesem onlar hallederler mi?

    Halletseler bile doldurulan belgeden 2 tane dolduruldu. Biri bende diğeri onlarda kaldı. Muhtemelen gitmezsem bir şeyler olacaktır.







  • Hocam ben de aynı durumla karşılaştım. Acaba halletiniz mi veya nasıl hallettiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sacredground

    Hocam ben de aynı durumla karşılaştım. Acaba halletiniz mi veya nasıl hallettiniz?
    Öğrenci belgesi ile birlikte en yakın askerlik şubeye gittim. Orada birilerine sordum "böyle böyle ben tutanak yedim ne yapmam lazım?" dedim. Sıra almamı söyledi. Sonra sıra bana gelince "Öğrenci misiniz?" diye sordu. Bir çok kişinin başına geldiği için biliyorlar oradakiler. Ondan sonra "öğrenci belgesinde yazan kayıt tarihine 7 yıl ekle(4 Yıllık Bölüm okuyorum.) o tarihe kadar tecillisin. Kayıt sildirirsen, başka üniversiteye geçersen tekrar gelmen gerekir." dedi. Ardından "Ben sisteme gireceğim ama 2-3 gün sonra görünecek" dedi.

    Şuan sıkıntı olmaması lazım. Ama e-Devlet'ten baktığımda da hala en yakın askerlik şubesine gidin diyor. Bir şey olacağını sanmıyorum ama.

    İşin özü halloldu.




  • Lisans için okul kendisi tecillemesi gerekiyor normalde. Ben YTÜ lisans mezunuyum 7 yıl tecillenmişti otomatik. Şimdi yüksek lisans yapıyorum ve lisans gibi otomatik tecillenceğini düşündüm ama öyle değilmiş. Aylardır yoklama kaçağı görünüyormuşum. Yoklaması muaynesini halletim ama ceza ödeyeceğim şimdi
  • Bu seneye kadar üniversite tecil işlerini hallediyordu. Hatta kayıt öncesi bilinmesi gerekenler gibi yerlerde askerlik işlemleri üniversite tarafından hallediliyor gibi bir yazı vardı. Ama bu sene otomatik e-devletten yapılacakmış normalde. Ancak sistemde sıkıntı çıkmış ve her şey bize kaldı.

    Bu arada geçmiş olsun hocam. Kendi iş bilmezliklerini de bizlere ödetiyorlar birde. Haberimiz olsa işlemleri hallederiz zaten. Askerden kaçmaya meraklı değiliz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor03 -- 9 Mart 2019; 20:57:37 >
  • bende de tecil ettirmemişlerdi inzibatlar köye gitmiş öyle haberim olmuştu, gerekli belgeyi alıp ptt ile yollamıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necromyhTh

    Lisans için okul kendisi tecillemesi gerekiyor normalde. Ben YTÜ lisans mezunuyum 7 yıl tecillenmişti otomatik. Şimdi yüksek lisans yapıyorum ve lisans gibi otomatik tecillenceğini düşündüm ama öyle değilmiş. Aylardır yoklama kaçağı görünüyormuşum. Yoklaması muaynesini halletim ama ceza ödeyeceğim şimdi
    Merhaba hocam. Ben de bu dönem yüksek lisansa yazıldım. 6 haziranda da tecil bitiyor. Kayıt olduğum için tecil uzaması gerekiyor ama okul bunu yapmamış ve E devlet de aynı gözüyor. Okulun öğrenci işleri de biraz sorunlu. Ben öğrenci belgesi alıp şubeye gitsem tecili uzayabilir miyim veya sen nasıl bir yol izledin yüksek lisans için ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zedge08 kullanıcısına yanıt
    Okulunun sevk tehir bürosu veya askerlik işlemleri bürosu olması lazım. Orayla konuş. Yüksek lisansta okulun tecil işlemlerini yapıyor. Benimki 1 hafta sonra öğrencilik olarak 3 yıl tecillendi bir sıkıntı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necromyhTh -- 3 Nisan 2019; 22:25:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.