Şimdi Ara

Yoklama-Bakaya durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 30 yaşındayım, 31.12.2021 tarihine kadar yoklama yaptırmam gerekiyor. Ben işimden dolayı en azından bir sene askere gitmek istemiyorum. Bu yüzden yoklama kaçağı olarak gezeceğim ancak 31.12.2021 tarihi öncesinde askerlik şubesine gidip yoklama yaptırmak istiyorum desem işlemler nasıl oluyor. Niyetim yoklamaya gidip bir süre daha askerlik ile ilişiğimin olmaması ve yoklama kaçağı gezme süresini aza indirmek.Dediğim şekilde olur mu veya nasıl yapılabilir. askerlik konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim umarım derdimi anlatabilmişimdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yoklama işlemleri edevlet üzerinden yapılabiliyor. Zaten aralık ayı içinde yoklamanızı yaptırırsanız en erken Nisan ortasına kadar rahatsınız.



    Başvurunun 2. Aşaması (aile hekimi muayenesinden sonra) hizmet tercihi kısmı var. Bu kısmı yapmayınca sınıflandırmanın bir sonraki celbe ötelendiğini duymuştum. Ama bu şekilde kaç celp ötelenir bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkür ederim cevap için, peki yoklamayı e devletten yaptım muayeneye de gittim ancak hizmet tercihini hiç yapmadım. Asker kaçağı duruma düşmem değil mi yani bakaya olurum idari olarak ceza kesilir adli bişey olmaz askerlik kanununa muhalefet falan olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 31 aralığa kadar yoklama başvurusu ve aile hekimi muayenesini tamamlarsanız yoklama kaçağına düşme olayınız ortadan kalkar.

    Yasada
    Bakaya: Sevke tabi olduğu halde sevkini yaptırmayanlar ile sevk edildiği birliğe katılmayanları,
    Geçiyor.
    Hizmet tercihi kısmını bir şubeyle görüşünüz. Ne kadar süre sıkıntı çıkartmaz bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.