Şimdi Ara

YÖKDİL vs YDS

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar iki sınav arasındaki zorluk farkı sizce nasıl? Misal: YDS'den 65 alan YÖKDİL'den sizce kaç alır?




  • +10 puan fark oluyor genelde ama son yökdil önceki yökdillerin hepsinden daha zor geldi bana. Çeviriler ve paragraflarda birebir cevap bulamıyorsun yorumlaman gerekiyor. Ama sınavların yapılarına bakarsan yökdil daha girilesi bir sınav çünkü yds'deki gibi saçma sapan ömründe bir defa göreceğin kelimeler sormuyorlar, bir makale okurken ne kadar İngilizceye ihtiyacın varsa o kadarı var yökdil'de.

  • Teşekkürler hocam tam 10 puan fazla alsam o da yeter bana ay sonunda deneyeceğim kısmetse var mı önerileriniz?

  • Ben DUS geçerliliği için girdim, TIPDİL'e yetişemedim diye YÖKDİL'e girdim. 83,75 aldım. Kelime ve biraz makale okusam 90+ bile olabilirdi. Grammer vs bakmana hiç gerek yok eğer altyapın varsa inanılmaz basic bir sınav. Bu arada 50 veya üstü almamız yetiyordu bunda geçemeyenlere hayret ediyorum :/

  • Ribas0 kullanıcısına yanıt

    Tebrikler. Evet 50 zor bir puan değil fakat ne yazık ki bize 75 lazımdı.

  • Yökdil sınavı tamamen şans sınavı. Bir önceki yökdilde sosyali kolay sorup feni zor yapmışlardı ondan önce feni kolay yapıp sosyali zor sormuşlardı. Gireceğiniz alana göre alacağınız puanın ciddi şekilde oynadığı bir sınav. Zor yaptıklarında birebir yds düzeyinde yapıyorlar kolay olduğunda yukardaki arkadaşın dediği gibi ortalama +10 puan fazla alabiliyorsunuz. Bol şans.

  • böyle bir korelasyon kurmak kolay değil. Genel kanı Yökdil sınavının daha kolay olduğu biçimindedir. Farklı örnekler de görülebilir. Örneğin ben yds den en yüksek 95 almış iken bir kez girdiğim yökdil sosyal bilimler sınavından 90 ( hatta sanırım daha altında idi) almıştım. Sınav havasına girmekle de alakalı okuyageldiğiniz makalelerin hangi alanlarda yoğunlaştığıyla da. İngilizcesi ileri seviyede olan kişilere kendilerini sınamaları ve sınavdan keyif almaları için yds yi önerirdim. Bilmedikleri kelime çıkabilir bunu öğrenmiş olurlar makaleler ekseriyetle okuması keyifli pasajlardan alınıyor. Diğer yandan yabancı dil öğreniminde yeni yol alan veyahut yegane amacı belli bir baraj puanı geçmek olan kişilere yökdil sınavını öneririm.


    Ek olarak ösym yapmaya başladığından beri yökdilin zorluk bakımından ydsye yaklaştığı hatta paralel noktaya geldiği de dillendiriliyor son zamanlarda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan712 -- 26 Temmuz 2021; 16:54:46 >
  • osmancan712 kullanıcısına yanıt

    Tahmini olarak sormuştum hocam çok şükür uzun bir süre bu sınavlara girmeme gerek kalmadı gerçekten çok yıpratıcı bir süreç. Öte yandan YÖKDİL kesinlikle YDS'nin yanından dahi geçemez.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.