Şimdi Ara

yoğuşmasız kombi yoğuşmalı kombilerden daha az tüketiyor ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
10.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Tam kapatırsam ev nasıl ısınıcak hocam ? Termostatik vana gibi de her dakika aç kapa ile uğraşmak da istemiyorum açıkcası. Kimse de bununla uğraşmaz ki bu konuyu dile getirsek faydadan çok zarar diye algılayacak kapasitede insanlar var. Ne halleri varsa görsünler, evleri ısınmıyor diye kaloriferi cayır cayır yaktıran zihniyetten ne beklersiniz ki hocam ? Belli ki evlerinde bir yerlerden ısı kaybı oluyor ama onu tespit edip kesmek yerine israfın dibine vurmayı tercih edenlerden bahsediyorum. Ben kışa girmeden pencerelere silikon çektim soğuk gelen yerlerin fitillerini yeniledim o üşüyoruz donuyoruz diyenler de keşke biraz keyiflerini bozup bunları yapabilseydi. Ya da çatı kattakiler izocamı yenileyelim diye bir teklifte bulunsalardı ortak bütçeyle yaptırmaktan kesinlikle geri durmazdık ama onu bile yapmayıp bu şekilde bir tavır sergileyenler için herhangi bir şey yapmak kesinlikle istemiyorum yine de şu peteklerden bir kaçını kapatmayı denicem ev konfor sıcaklığına düşerse açmam bir daha ama çok soğursa odalar aç kapa ile bahsettiğim sebeplerden dolayı uğraşamam maalesef hocam. Bu kıştan sonra zaten bireysele dönecek bu kış da böyle geçecekmiş.
    Bu arada sizin tüketiminiz de çok iyiymiş. Bilinçli kullanımın faydalarını faturanıza çok güzel şekilde yansıtmışsınız.

    Dikkat ederseniz vanaları kısın gerekirse tamamen kapatın diye yazdım. Sürekli aç kapa ile uğraşılmaz zaten, ama vanaları kısarsanız petekler tam verimde çalışmayacağı için aşırı ısınmayı engellersiniz. Bunun için en iyi yöntemi ben şöyle buldum, önce vanayı tam kapatıyorum, petek soğuduktan sonra çeyrek tur açıyorum, bu durumda peteğin sadece üst kısımları ısınıyor, bir iki gün test ediyorum, ısınma yeterliyse sorun yok , yeterli değilse bir çeyrek tur daha açıyorum. Şu anki kombili evimde de petek reglaj ayarını bu şekilde yapıyorum, sadece TRV ile olmuyor, TRV yavaş bir cihaz yarım saatte ancak cevap veriyor, bu arada yakın oda çok ısınıyor uzak oda ısınmamış oluyor, ama reglaj ayarı ile yakın odalar kısılırsa en uzak oda da en yakın oda ile aynı zamanda ve aynı konforda ısınıyor.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Hocam o şekilde denemiştim ama sonuç alamadım. Bizim peteklerin boyu 50cm olduğu için ortadan biraz daha aşağısı ısınıyor sadece en altlar ılık kalıyor bu şekilde de oda yine ısınıyor. Dün mutfağı ve yattığım odanın peteğini kapattım, mutfakta bir değişiklik olmadı ama odamda bir derecelik düşüş oldu şuan 25 derece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yogusmlai kombilerde kombi sıcaklığını kacta tutmamiz gerekli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alemci83 A kullanıcısına yanıt
    Yogusmanin olabilmesi icin kazan sicakliginin 35 ile 55 arasinda olmasi gerekiyor. Ama yogusma onemli degil benim icin tasarruf onemli diyorsaniz dis hava sicakligina gore 50 ile 65 arasi kazan sicakliginda oda termostati ile calistirirsaniz (ki deneyip bizzat gorun) daha tasarruflu olur. Ben oyle yapiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci83

    Yogusmlai kombilerde kombi sıcaklığını kacta tutmamiz gerekli

    Yoğuşmalı kombilerde 60 derecenin geçilmesi tavsiye edilmez, zaten petek metrajınız yeterli ise 60 derecede en soğuk havada bile ısınırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Hocam o şekilde denemiştim ama sonuç alamadım. Bizim peteklerin boyu 50cm olduğu için ortadan biraz daha aşağısı ısınıyor sadece en altlar ılık kalıyor bu şekilde de oda yine ısınıyor. Dün mutfağı ve yattığım odanın peteğini kapattım, mutfakta bir değişiklik olmadı ama odamda bir derecelik düşüş oldu şuan 25 derece.

    O zaman siz tam kapatın vanayı çeyrek turdan bile az açın bekleyin peteğin 20-30 cm lik kısmı ısınacak şekilde ayarlayın. oda ısısının düşmediği yerlerde hiç açmayın peteği, daha önce bahsettiğim gibi merkezi sistemli dairede benim evde mutfakta 1 petek salonda 1 petek ve bir odadaki petek tam kapalı ve diğer odalarda da vana çeyrek tur açık olduğu halde 24 derece falan oluyordu ev.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam dediklerinize uyucam ama bu merkezi sistem gerçekten çok sıkıntılı bir şey en güzeli bireysel kombili sistem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunuzu bir yıl geç gördüm ama bende birkaç şey ekleyeyim. Ben makine mühendisiyim ve 15 yıldır sektördeyim daha yoğuşmalı cihaz alıp ta ben konvansiyonel yani yoğuşmasız cihazdan çok yakıyorum diyen duymadım. Öncelikle iş radyatörlerde bitiyor. Eğer yeterli miktarda radyatörünüz yoksa zaten cihazı yüksek sıcaklıkta kullanmak zorunda kalırsınız. Ama yeterli miktarda varsa sıkıntı yok. Yoğuşmalı cihazlar en yüksek verimi 55-65 derece sıcaklığında verir.Sıcaklık yükseldikçe yoğuşma miktarı azalar ama hiç olma demek mümkün değil. Eğer oda termostanız varsa bir kere cihazın gidiş suyu sııcaklığını 70 derecede bırakın. Bu her iki tip cihaz içinde geçerlidir.Oda termostatınız modülasyonlu ise yanı cihazı kısıp açıyorsa daha da tasarruf eder. Yok On/Off dediğimiz aç/kapa şeklinde çalışıyorsa da tasarruf edersiniz.

    Ayrıca bir bu sene 21 Nisan itibari ile normal cihazların ithalatı ve üretimi yasaklandı. Sebep olarak ta normal cihazların baca sıcaklığının çok olması yani gaz tüketiminin ve çevreye yoğuşmalı cihazlardan fazla zarar vermesi.
    Basitçe 1970'te 1600 motor araba 75 hp'ken şimdi 1300 motor araba 90 hp.
    Hangisini tercih edersiniz?
  • Yoğuşmalı kombi için bu sene petekleri büyüttük kış geldiğinde apartmanda petekleri büyütenlerle büyütmeyenler arasında fark olacak mı görecez yalnız buderus yoğuşmanın 55 derece dönüş suyu sıcaklığına kadar olduğunu yani 60-70 dereceye bile ayarlansa yoğuşma yapacağını söylüyor. (70 derecede yaklaşık bir saat çalıştığında yaklaşık bir litre yoğuşma suyu oluştu.) Bu durumda zaten düşük sıcaklıklarda çalıştırmaya gerek kalmıyor buderus ve bosch kombileri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, uzun süre geçmiş , petek boyunu buyutenlerle buyutmeyenler arasinda fark oldu mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir evin durumuna göre ısı kaybı bellidir, gereksinimi kadar olan enerjiyi vermelisiniz ki ev ısınsın, petek metrajı ısınmada önemlidir, ancak normalinden fazlası hem ilk yatırım olarak gereksizdir, hemde evi 35 derecede ısıtmak ile 60 derecede ısıtmak arasındaki yoğuşma kazancı sadece %1 civarı farkedeceginden bu verim farkını hissetmek pratikte mümkün degildir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.