Şimdi Ara

yoğuşmasız kombi yoğuşmalı kombilerden daha az tüketiyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
10.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • s.a. arkadaşlar. yaklaşık 1 yıldır kombi konusunda forumda ve forum dışında incelemelerim oluyor

    oda termostatı, yalıtım durumu, evin kat, cephe ve oda sayısı, termostatik vana, petek uzunluğu gibi konular tasarrufu oldukça etkiliyor.

    DA

    sanırım yoğuşmalı kombi kullanımında, yoğuşmasızdan daha fazla tüketim oluyor. ve yine sanırım ki yoğuşmasızda kazan sıcaklığı yüksek olduğu için daha hızlı ısıtıyor, termostat varsa kapatıyor bide yalıtım varsa uzun bir müddet ısıyı muhafaza ediyor.

    örneğin; aynı özelliklerde 2 ev düşünelim

    yoğuşmasız kombi 60 derecede 1 saat çalışıp evi 22 dereceye getiriyor ve kapanıyor bu sürede 0,3 m3 gaz tüketiyor.
    yoğuşmalı kombi 45 derecede 2 saat çalışıp evi 22 dereceye getiriyor ve kapanıyor bu sürede 0,5 m3 gaz tüketiyor.

    ama her ikisinde de evin soğuma ve kombinin tekrar devreye girme süresi aynı

    dolayısıyla yoğuşmalı kombiye verdiğimiz fazla ücreti amorti etmek şöyle dursun zarar üstüne zarar ettiriyor. onun için yoğuşmalı kombiyi yoğuşmasız gibi 60 derecede kullanmak mantığı sizce nasıl?

    teknik bilgi verebilecek kimse varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 22 Kasım 2017; 23:39:11 >







  • Varsayimlar malesef net sonuclar vermez..ayni sartlarda ayni oda termostadi ve ayni hava durumlari ile denemek lazimki, gercekci sonuclar elde edebilelim..

    Ben 5 yildir yogusmali kullaniyorum, 5 yilda ortalama yil bazinda 1300.m3 tuketiyorum..ev sartlarim malesef kotu, ve yapacagim pek bir seyde yok..ayni sartlari elde edip yogusmasiz kombi taksak benim evde ortalama 1000.m3 asla dusuremem..

    Dedigim gibi denemeden net bir sonuca ulasamayiz..daha aydinlatici sonucu eskiden yogusmasiz kullanip eskiyip yogusmali ile degistirip ayni sartlarda isinip faturalarini karsilastiran kisiler verebilir. .

    Amma yalan amma gercek, verim adina yogusmalilar bir adim onde..bunuda inkar edemeyiz..

    Belki sizin dediginiz gibi 60 70 derecye alsak evin icini isi soklamasiyla isitip kombi devre disi kalsa verim daha yuksek oladabilir..

    Ben bunuda denedim, lakin isi dalgalanmasi cok yuksek oluyor..bir vakit cok isiniyorsunuz bir vakitte cok usuyorsunuz..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi değerlendirmelerim bu şekilde. Yoğuşmasız kombi ile 2,5 3 m3 tüketen çok kişi gördümde, yok yoğuşmaydı yok modülasyondu ben görmedim abi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Ayni sartlarda ayni evde denemek lazim..

    Baksasinin yaktigi ile kiyaslamak pek dogru olmaz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğuşmalı kombinin tasarruf etmesi için petek metrajının normalden daha fazla kullanılması lazım, ama bizim çok bilmiş ustalar veya müteahhitler ucuza kaçtıklarından o evi ısıtmak için minimum metrajda petek takıyorlar, tabi ki o durumda da özellikle çok soğuklarda kombi 50 santigrad derecede evi ısıtamıyor kazan sıcaklığını arttırmak zorunda kalıyorsunuz bu da yoğuşmalı kombiyi yoğuşmasız kombiden pek farklı kılmıyor.
  • Yok yok. Yuzde yuz haklıyım. Kombilerde 35 ve 45 derece arasi sicakliklar 2 sebeple var.

    1 yerden isitma siatemleri

    2 iliman havalarda daha az isiya ihtiyac.



    Yogusmasiz kombiler 92-100

    Yogusmalilar 100-109 verimle calisiyor

    Ne demek bu? Yogusmali atik baca gazini su olarak donderip isisindan faydalaniyormusss peh. Musteri kandirmak bu. Asil sebebi atik gaz standardina uymak.

    Neyse konuya gelelim.



    Son birkac gunde forumdaki farkli basliklarda birkac kisi tezimi dogrulayacak denemeler yapmis. Birisi 40 la isinirken yaktigiyla 55 te yakani denemis, ot ile. 55 teyken daha az tuketmis. Digeri 38 derecede yakmis petek boyundan dolayi daha fazla yakmis.vb.

    Arkadas yeni kombi tesisat alacaklara tavsiyem; 1200 liraya al kombiyi. Ortalama 10 metrekareye 80 cm lik petek yaktir. Ama koridorada muhakkak taktir. Birde ter. Vana ve ot al. Bak keyfine. 4-5 binlik yerine 2,5 3,5 bine mal et 2 bin cebinde dursun. Iddaaa ediyorum daha fazla tuketmezsin. Bilakis daha az tuketirsin. Evde 2 petegi kapattim yakit yariya dustu nerdeyse. Deneyin gorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    35-45 derece için yaptığınız yorum pek doğru değil hocam, sivası bilirsiniz ve biz 36-37 derecelerde gayet güzel ısındık yıllarca. Tasarruf ettiriyor mu orası soru işareti ama ısıtabiliyor mu bu sıcaklıklar evi kesinlikle evet bu haliyle de iki ay dışında 300 lira üzerinde fatura ödenmedi. Hatta bu sıcaklıklarda evin ısınabileceğini ben de tahmin etmezdim hiç ama deneyimleyerek bu derecelere kadar düşürdük. 40 da yaktığımızda ev hamam oluyordu, kademe kademe düşürerek evinizin ısındığı en düşük dereceyi bulabilirsiniz. Fakat bizim kullandığımız binada yalıtım vardı. Petek metrajı da oldukça yeterliydi. Kombi de tam yoğuşmalı değildi yarım yoğuşmalıydı, bir haftada beş litrelik su bidonu anca doluyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlasilmisim gardasim. Ben isitmaz demiyorum. Iliman havalar icin dedim. Eksili havalardada elbette isitir ama tasarruf kisminda sorun var. Eksili havalarda 40 la devamli yada uzun sureli isinirken tuketilen enerji miktari, 55 te ot ile calisandan daha fazla olur anlaminda soyledim sizde ot varsa kazani 55 yapin deneyin bir gun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 21 Aralık 2017; 10:56:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğuşmanın tasarruf edip etmediği laboratuar şartlarında ölçülmeli, evde her gün birebir aynı şartı yakalamak imkansız, zaten yoğuşmalı en ideal şartta %8-10 tasarruf ettirir, aynı tasarrufu evinizin iç ısısını 1 derece düşürerek yakalayabilirsiniz, ideal şartlar iyi yalıtım, yeterli petek metrajı, termostatik vana ve oda termostadı kullanmakla mümkün olur, oturduğum sitede her blokta 4 daire var, yaklaşık 200 m2 brut alanı olan dairelerde bu ay bana 180 tl fatura gelirken karşı daireye 350, üst katıma 320, üst karşı daireye 220 tl fatura geldi. Yani gördüğünüz gibi arada çok fazla fark var. Bunlardan karşı dairem yerden ısıtma, diğerleri standart benim ile aynı peteği kullanıyor, yalıtım gayet iyi mantolama ve tavanda hem içten yalıtım var hemde çatıda 10 cm izocam var, herkes kombiyi kendi aldığı için marka ve modellerini bilmiyorum, benim kombi buderus gb012, peteklerrde termostatik vana var ve OTM-p modulasyonlu oda termostadı kullanıyorum. Uzun yazdım belki ama asıl tasarrufu kişisel tercihler belirliyor.Yani oda ısısı, gece kombinin gereksiz yanmasını önlemek vb gibi. benim kombi sabah 04:30 da devreye girip 10:00 da sönüp tekrar 16:00 da devreye girip 22:00 da sönecek şekilde programlı, oda termostadı 23 dereceye ayarlı,Kombi kazan ısısı 50 derece, ayrıca her odanın durumuna göre termostatik vanalar ayarlı, birde peteklerde reglaj ayarı yaptım. Reglaj ayarı yapılmadığında kombiye yakın odalar daha çabuk ısınıyor, kısa olan petekler ve havlupanlarda dönüş suyu hemen hiç soğumadan kombiye dönüyor bu modulasyonlu termostadın çalışmasını aksatıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 21 Aralık 2017; 11:57:51 >




  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğim dedemlerin eviydi, ot yoktu. Düşük sıcaklık soğuk havada daha çok yaktırır konusunda haklısınız fakat 55 derece de fazla yüksek bir kazan sıcaklığı en soğuklarda 37-38 yerine 40-45 max50 yeterli gelir petek metrajı yeterliyse fakat benim de forumda dikkatimi çeken şey yoğuşmalı kullanan herkes kazan sıcaklığını 55-60 dereceye ayarlayıp ot bağlıyor bu da açıkcası bana pek konfor ifade etmiyor. Çünkü ot tek odanın sıcaklığına göre çalışıyor, ve bir evde her odanın şartları aynı olmayabiliyor. Bizim kendi evimizde buderus gb062 var daha montaj yaptırmadık merkezi sistemde şuan bizim bina da. Cihaz bağlandığında da ot kullanmayı düşünmüyorum her oda da aktif kullanılıyor çünkü ama aşırı ısınmanın önüne geçmek adına odaların hepsine trv bağlatıcam. Petek metrajını da 90-95m2 olan evimize yükseklikleri 50 cm olan petekler için yaklaşık 10 metre olarak belirledik. Belki uzunluk fazla denebilir ama evimizin kb ve kd cephe olmasıyla petek yüksekliklerinin standarttan kısa olmasını da hesaba katarak bu hesaba ulaştık. Çoğu kişi bunları pek göz önünde bulundurmadığından da yoğuşmalıdan istenen verim sağlanamıyor olabilir ve her evin ısı ihtiyacı da aynı olmuyor, yalıtıma bağlı ısı kayıplarına göre, son olarak kombiyi aç kapama yapmanın da tüketimi artırıp konforu düşürdüğü bir gerçek, aç kapa ot ler de bir nevi ev ısısının muhafaza süresine göre sistemde dolanan suyu soğuttuğu için tekrar kombi çalışmaya başlayınca ek bir tüketime sebep olduğu düşüncesindeyim. Düşüncelerimde hata olabilir fakat gözlemlerim bu şekilde, yanlış gördüğünüz noktalarda uyarabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yoğuşmasız kombi yoğuşmalı kombilerden daha az tüketiyor !





    yoğuşmasız kombi yoğuşmalı kombilerden daha az tüketiyor !



    55 i ornek olarak verdim gardas. Herkesin kendi gozlemi var. Benimki bu sekilde. Sanirim zorluk cektim derdimi anlatmakta. O yuzden deneyenlerin bulabildigim mesajlarini attim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sizin anlatmak istediğinizi anladım. Bu hesaplamalarda bir çok değişken var hepsini sabitleyip tek değişkene yönelince ancak tam manasıyla doğru sonuçlar elde edilebilir ki bu da ancak üstteki arkadaşın da dediği gibi laboratuvar ortamında ölçüm yapılmasıyla mümkün olur. Misal şuan bizim binada merkezi sistem var ara katların hepsinde aynı petek boyu var ama yan blokta bizim dairenin katına ve cephesine karşılık gelen daire toplantıda üşüyoruz donuyoruz ısınamıyoruz dedi ben şaşırdım hatta bu konu başka daire sakinleri tarafından da dile getirildi ama bizim evde ısınmada bir sıkıntı yoktu. Ev onların şikayet ettiği şekilde yanarken 23-24 derece oluyordu. Bunu da belirttik cam açın çok ısınıyorsa dediler. İyi dedik siz ısının da biz açarız camı. Şuan kalorifer çok yüksek sıcaklıkta yanıyor gece saat 1,5-2 gibi sönüyor sabah 6,5-7 gibi yanıyor. Biz evde duramıyoruz sıcaktan. Ev şuan 26 derece, gündüz camlar hep açık, yattığım odanın yüksekliği 50 olan genişliği 60cm olan peteğinin arasına kağıt koydum ki ısı çıkışı azalsın ama bu haliyle bile oda 26 derece diğer odalar 27-28 i buluyor. Yani demem o ki şartlar görünürde aynı olsa da ki merkezi sistemde tamamen aynı hatta bu ama bu derece fark olması bizim gözümüzden kaçan bazı değişkenlerin olduğunu gösteriyor hocam. Bu arada iki bloğun kazanları ortak bizim binanın kalorifer suyu diğer bloktan geliyor. İki binanın da yalıtımı var pencereler de aynı.

    yoğuşmasız kombi yoğuşmalı kombilerden daha az tüketiyor !

    yoğuşmasız kombi yoğuşmalı kombilerden daha az tüketiyor !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Gardasimsin. Labaratuvara gerek yok. Herkes kendi evinde denesin gorsun diyorum ben. Butun kapilari acin ( isi tum eve orantili dagilsin. Tum petekler acik 40 derece kazan sicakliginda ot yi 22 ye sabitleyin 48 saat calistirin. Sonraki 48 saatte yine tum kapilar acik ama 2 metre peti kapatip 55 yada 60 derece kazan sicakliginda ot yi 22 de sabitleyip deneyin. Sonra bakin bakalim tuketim nasil degisiyor. Gerci bu seferde dis hava daha sicakti ondan oldu lar gelir ama onuda denk getirip deneyin. Ben kendi evimde denedim. Resimdeki cloudnone kendi evinde denemis. Baskasinin evini unutun. Kendi evinizde kendinizle yarisin. Her halukarda iddaaa ediyorum. Dusuk petek boyutu, yuksek kazan sicakligi, iyi bir ot ile daha fazla tasarruf saglar (DIGER HER SARTI AYNI OLAN EVE GORE)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Kombi bağlamdıktan sonra bu denemeyi yapıcam hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Indallah gardas. Bak, biz insanoglunun bazilarinda su ozellik var. Lan 3000 liraya kombi aldik, yogusmali bilmem ne diye, en iyi en ideal en uzun petegi taktik, 1200 liralik kombi daha dusuk petekle bizden iyi mi yakacakmiş!!!?

    Ben 3500 liralik kombi aldim daikin. Parasi olan istedigini alsin elbette. Ama 3500 liralik daikin kombi ile 1200 liralik kombinin yakit konsunda (bahsettigim kosullarda) benimkinden az yakacagini idda ediyorum sadece.

    Kombi ve tesisat arayisinda olup, maddi imkani yetersiz oldugu halde sirf daha ileri teknolojiyle daha az yakacagini zannedip bosa para vermesinler diye yaziyorum bunlari. Yoksa kim ne yakmis nasil konfora sahipmis neme gardas.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 21 Aralık 2017; 13:32:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize katılıyorum zaten forumdaki öneri konusunun da ilk sayfasında bu durum belirtilmiş. Tasarruftaki belki en son etken kombi ama maalesef bahsettiğiniz pahalısı-teknolojik olanı az yakar algısı çok yüksek. Bu algı yüzünden zaten insanlar hayal kırıklığına uğrayabiliyor istenen verim elde edilemediğinde. Bakalım bizi neler bekliyor bu yolda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Hocam ben sizin anlatmak istediğinizi anladım. Bu hesaplamalarda bir çok değişken var hepsini sabitleyip tek değişkene yönelince ancak tam manasıyla doğru sonuçlar elde edilebilir ki bu da ancak üstteki arkadaşın da dediği gibi laboratuvar ortamında ölçüm yapılmasıyla mümkün olur. Misal şuan bizim binada merkezi sistem var ara katların hepsinde aynı petek boyu var ama yan blokta bizim dairenin katına ve cephesine karşılık gelen daire toplantıda üşüyoruz donuyoruz ısınamıyoruz dedi ben şaşırdım hatta bu konu başka daire sakinleri tarafından da dile getirildi ama bizim evde ısınmada bir sıkıntı yoktu. Ev onların şikayet ettiği şekilde yanarken 23-24 derece oluyordu. Bunu da belirttik cam açın çok ısınıyorsa dediler. İyi dedik siz ısının da biz açarız camı. Şuan kalorifer çok yüksek sıcaklıkta yanıyor gece saat 1,5-2 gibi sönüyor sabah 6,5-7 gibi yanıyor. Biz evde duramıyoruz sıcaktan. Ev şuan 26 derece, gündüz camlar hep açık, yattığım odanın yüksekliği 50 olan genişliği 60cm olan peteğinin arasına kağıt koydum ki ısı çıkışı azalsın ama bu haliyle bile oda 26 derece diğer odalar 27-28 i buluyor. Yani demem o ki şartlar görünürde aynı olsa da ki merkezi sistemde tamamen aynı hatta bu ama bu derece fark olması bizim gözümüzden kaçan bazı değişkenlerin olduğunu gösteriyor hocam. Bu arada iki bloğun kazanları ortak bizim binanın kalorifer suyu diğer bloktan geliyor. İki binanın da yalıtımı var pencereler de aynı.

    yoğuşmasız kombi yoğuşmalı kombilerden daha az tüketiyor !

    yoğuşmasız kombi yoğuşmalı kombilerden daha az tüketiyor !

    Cam açmak yerine peteklerin vanalarını kısın, gerekirse tamamen kapatın, daha önce oturduğum merkezi sistemli sitede bizde de aynı sorun vardı, klasik döküm radyatörlerimiz vardı ve evdeki toplam dilim sayısı 120 idi, bizim açık olan petek sayısı ise en soğuk havalarda bile 80 in üzerine çıkmazdı. Bu şekilde daha sağlıklı bir ısınma elde edilebilir, hem de sitesin ısınma faturası düşürülebilir (tabi ki herkes böyle yaparsa). Mutfakta (18 m2) bir tarafta 20 diğer tarafta 5 olmak üzere toplam 25 dilim vardı ilk sene 20 dilimli radyatörü bir kapattım bir daha 14 yıl boyunca hiç açmadım ve Eskişehir'in -25 dereceleri gördüğü dönemlerde bile mutfakta ısınma sorunumuz olmadı. Ancak bizim milletimiz nasıl olsa eşit ödüyoruz diye merkezi sistemlerde radyatör kapatmak yerine pencere açıyor. Herkes gerektiği kadar ısınıp pencere açmasa daha az ödeme yapmak mümkün. Şu an yukarıda da yazdığım gibi 23 derecede ısınmak için Eskişehir'de 1 yılda 1700 tl gibi bir rakam ödedeim(tabi buna sıcak su kullanımı ve ocak dahil), karşı komsum ise 3000 Tl ödeme yaptı, yani tasarruf bilinci kişlerde olur, cihazlar sadece yardımcıdır, Geçen sene en soğuk 2 ayda ( ocak ve şubat) 400 ve 375 tl gibi bir faturam vardı. Eskişehirde doğu-batı-kuzey cepheli 3 cephesi açık, altı garaj ve apartman girişi olan 200 m2 lik bir daire için bu değerler çok olmasa gerek.




  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Tam kapatırsam ev nasıl ısınıcak hocam ? Termostatik vana gibi de her dakika aç kapa ile uğraşmak da istemiyorum açıkcası. Kimse de bununla uğraşmaz ki bu konuyu dile getirsek faydadan çok zarar diye algılayacak kapasitede insanlar var. Ne halleri varsa görsünler, evleri ısınmıyor diye kaloriferi cayır cayır yaktıran zihniyetten ne beklersiniz ki hocam ? Belli ki evlerinde bir yerlerden ısı kaybı oluyor ama onu tespit edip kesmek yerine israfın dibine vurmayı tercih edenlerden bahsediyorum. Ben kışa girmeden pencerelere silikon çektim soğuk gelen yerlerin fitillerini yeniledim o üşüyoruz donuyoruz diyenler de keşke biraz keyiflerini bozup bunları yapabilseydi. Ya da çatı kattakiler izocamı yenileyelim diye bir teklifte bulunsalardı ortak bütçeyle yaptırmaktan kesinlikle geri durmazdık ama onu bile yapmayıp bu şekilde bir tavır sergileyenler için herhangi bir şey yapmak kesinlikle istemiyorum yine de şu peteklerden bir kaçını kapatmayı denicem ev konfor sıcaklığına düşerse açmam bir daha ama çok soğursa odalar aç kapa ile bahsettiğim sebeplerden dolayı uğraşamam maalesef hocam. Bu kıştan sonra zaten bireysele dönecek bu kış da böyle geçecekmiş.
    Bu arada sizin tüketiminiz de çok iyiymiş. Bilinçli kullanımın faydalarını faturanıza çok güzel şekilde yansıtmışsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 21 Aralık 2017; 23:0:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Tam kapatırsam ev nasıl ısınıcak hocam ? Termostatik vana gibi de her dakika aç kapa ile uğraşmak da istemiyorum açıkcası. Kimse de bununla uğraşmaz ki bu konuyu dile getirsek faydadan çok zarar diye algılayacak kapasitede insanlar var. Ne halleri varsa görsünler, evleri ısınmıyor diye kaloriferi cayır cayır yaktıran zihniyetten ne beklersiniz ki hocam ? Belli ki evlerinde bir yerlerden ısı kaybı oluyor ama onu tespit edip kesmek yerine israfın dibine vurmayı tercih edenlerden bahsediyorum. Ben kışa girmeden pencerelere silikon çektim soğuk gelen yerlerin fitillerini yeniledim o üşüyoruz donuyoruz diyenler de keşke biraz keyiflerini bozup bunları yapabilseydi. Ya da çatı kattakiler izocamı yenileyelim diye bir teklifte bulunsalardı ortak bütçeyle yaptırmaktan kesinlikle geri durmazdık ama onu bile yapmayıp bu şekilde bir tavır sergileyenler için herhangi bir şey yapmak kesinlikle istemiyorum yine de şu peteklerden bir kaçını kapatmayı denicem ev konfor sıcaklığına düşerse açmam bir daha ama çok soğursa odalar aç kapa ile bahsettiğim sebeplerden dolayı uğraşamam maalesef hocam. Bu kıştan sonra zaten bireysele dönecek bu kış da böyle geçecekmiş.
    Bu arada sizin tüketiminiz de çok iyiymiş. Bilinçli kullanımın faydalarını faturanıza çok güzel şekilde yansıtmışsınız.

    Termostatik vana zaten zırt pırt oynayasınız diye var olan birşey değl.
    22C'te ayarlar bırakırsınız.
    Üşüdüm 23 yapalım, sıcak bastı 19 a çekelim.
    Anında yanıt veren cihaz değil bunlar, yok öyle bir dünya.

    Merkezi sistemli binaların hepsinde bana göre TERMOSTATİK VANA mecburi olmalı, hatta bununla ilgili yasa, kanun, KHK çıkartılmalı.




  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Termostatik vana olmadığı için onun yaptığı aç kapa işini normal vanalarda kendim yapmakla uğraşmayacağımı belirtmek istemiştim. Doğalgazlı merkezi sistemlerde zorunlu diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.