Şimdi Ara

YKS SIÇIŞ HİKAYESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
2.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar herkese, beni geçen yıldan bilenler bilir birlikte çalışıp tartıştığımız değerli forumdaşlarım vardı .tyt ve aytde birbirinden çok farklı 2 sınav anı yaşadım ve buralardan ders çıkarabilmeniz için sizlerle de paylaşmak istedim. baştan not düşmek gerekirse “kesinlikle aynı şeyleri yaparsanız aynı şeyleri yaşarsınız gibi bir şeyi kastetmiyorum”

    bu yıl dhde çok aktif olmadığım için kısaca kendimden bahsedicem. ortalama üstü bir anadolu lisesinden berbat geçmiş bir 3 yılın sonunda son yıl özel okula geçtim ve eşit ağırlıktan sınava hazırlandım.(11de de eşit ağırlıktım) 11in yazında çalışmaya başladım ama sadece geo ve 11 mat çalıştım kısacası o yazın benim için en büyük önemi çalışmayı ve masaya oturmayı öğrenmek oldu. seneye 45 tyt net ortalamasıyla başladım (töder, özdebir, bilfen,345 yani kısacası spesifik bir deneme değil tüm denemelerim bu net ortalamasındaydı) ve sene sonu 96.25 nete ulaştım. aytde ise yine netlerim kötüydü temel olmadığı için ama kendime güvenim tamdı çünkü konuları en baştan işliyorduk ve işlenilen her konuya iyi çalışıp kazanım kavrama sınavlarında(sadece işlenilen konuların olduğu) çok nadir yanlışlarım çıkıyordu.
    sınavda da konular çıkarılınca benim için iş adeta bir avantaja dönüştü.

    PEKİ GELELİM ASIL KONUYA
    son 2 hafta kala konularımı hallettim ve tyt artık ortalama 95 bandında geliyordu.( bazen 100-102 bazen de 91-91) ayt ise ortalama 73 bandındaydı(ve bu ayt denemeler apotemi, 345,paraf gibi denemeler)
    sınav için diyordum ki tyt 85 gelse bile aytde zaten 80 yapıcam hallolucak ama işler öyle olmadı.

    SINAV GÜNÜ NE OLDU

    1-TYT
    sınava her şey yolunda bir şekilde girdim. sınavdan 1 gün önce ise sadece 1 saat civarı din ve felsefe baktım. sınava girip çıktım ve her şey gayet yolundaydı en kötü ihtimalle 85 gelir diyordum. 96.25 geldi.

    2-AYT
    mutluydum ama içimde enteresan bir his vardı. eve gider gitmez ne alaka bilmiyorum ama ders çalışmaya başladım. tarihi el kitabından baştan sona okudum. ardından coğrafyadan bir şeyler baktım ve tüm gece ders çalıştım adeta ocak ayındayım gibi. sabah olduğunda ise sınav yerime giderken(ortalama 50 dakika) limit edebiyat el kitabını bitirdim. ve sınav salonuna girmeden coğrafya haritalar videoları izlemeye başladım. adeta normal bilincimi kaybetmiştim. sınav salonuna girerken aklıma bir yazar geldi ve anneme seslenip onun1-2 eserini hemen telefondan bakıp söylemesini istedim.salona girdiğimde çok kötü bi haldeydim. tuvalete gidip istifra ettim ve görevli benimle konuşup moral vermeye çalışıyordu ama ben hiçbir şey duymuyordum. ardından yerime oturdum ve kitapçıkları kontrol etme zamanı geldi. soruları gördüğümde içime öyle bir rahatlama geldi ki anlatamam. bir anda normale dönmüştü her şey. sınav başladı ve çözmeye başlarım. sınav anında üst üste 1-2 soruda takıldım. yandan vuran güneşin ve o çaresizliğin etkisiyle sınav salonuna girişteki tavra geri döndüm. soruları okuyamıyor ve kör gibiydim. öylece sayfaları geçiyor her sorudan biraz biraz okuyup vakit geçiriyordum. hatta o kadar sapıttım ki gelecek senenin planını yapmaya falan başladım ve 1 gün önceki tyt saat 1de bittiği için aytyi de 1de bitiyor gibi düşünerek saçma bir telaş yaptım.(1.15te bitiyor) saat 1e geldiğinde kimsenin bir tepki vermediğini fark ettiğimde iş işten geçmişti dönüp son sorularıma baktım ve sınavı bitirdim.


    sonuç olarak en kötü 38 gelir dediğim mattan sadece 4-5 tane boşum vardı ve sırf anlık psikolojiden 2 soruyu okumamıştım bile. bok gibi geçen ayt sonucu 75 gelecekken 62 geldi ve 2969 gibi bir tm sıralamamla odtü econa yerleştim. peki şu an nasıl mıyım? hayatım ve halimden aşırı derecede mutluyum iyi ki burası olmuş diyebiliyorum( belki başka yer olsaydı daha mutlu olacaktım oralarını tabiiki de bilemeyiz)

    benim tüm yılki çalışmamı 3 saatte bu kadar boktan bir şekilde yansıtmamın sonucu, tyt akşamı ve ayt sabahı içinde bulunduğum tutumdan başka bir şey değildir. bakın çalışmayın demiyorum 1-2 saatlik bir çalışmanın sıkıntı olacağını sanmıyorum hatta belki benim yaptıklarımı yapıcaksınız ve yine bir şey olmayacak ama ben yaptım ve her şey boka sardı. aklınız da böyle bir ihtimalin varlığının da bulunmasını istediğim için sizlerle o boktan günü paylaşmak istedim. bu sene sınava girecek herkes için de emeğinin karşılığını almasını diliyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • 50dkda bizim köye gidiliyo nere çıktı sana sınav yeri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne diyeceğimi bilemedim hocam. belkide bu anlar hayatanızda yeni fırsatlar doğuracaktır :)

  • Her şerde var bi hayır belki daha iyi ayt yapsan gideceğin yerde mutlu olamazdın yine de tebrik etmek lazım gayretini taktir ettim

  • Mutluysan gerisi teferruat hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Be relax

  • Hocam hiç sorma bende de aynı şekilde 1 de bitiyor sandım. 15 dakika kala etrafıma bakındım kimsede tık yok. Sonradan çaktım olayı. İş işten geçti tabi :)


    Ayrıca sıra çok küçüktü. Üstüne üstlük hem Tyt de Hem Ayt de at kocaman at sineği musallat oldu.

    Nasip böyleymiş. iyi kötü yaptık bir şekilde. Çok etkilediğini sanmıyorum.


    Sunu da belirteyim sizin gibi bende sınav yerine girene kadar çalışabildiğim kadar çalıştım. Sabah 5 gibi kalktım bütün meb kitaplarını baştan sonra okudum. Bende de bir ara mide bulantısı baş gösterdi çok sürmedi. Nasibimiz böyleymiş hocam. Sağlık olsun.

  • Mutluysan ne güzel hocam faydalı bir konu olmuş, ben de senin gibi tyt akşamı deli gibi edebiyat kastım ayt için sınıfa girdiğim andan çıkana kadar kanım hızlı aktı elim ayağım titredi resmen. O stresle tarihte iki soruda saçmaladım baya yapabileceğim iki soru kaçtı, genel anlamda yine iyi kurtardım çok şükür.

  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt

    şu an nerdesiniz hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ econ hakkında ne düsünüyorsunuz hocam? Ben de yatay gecisle direk bölüme baslayacagım galiba bu sene.

  • usagiskitty U kullanıcısına yanıt

    Konya Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini Kazandım Hocam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.