Şimdi Ara

YKS 45K'dan 100K'ya çektim CENG için üniversite arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi geçen sene 45k sıralama yapmıştım ve "Ya en kötü 10-12k öne çeker Ege Bilgisayar yazar giderim." deyip mezuna bırakıp maalesef 100k sıralamaya düşürdüm ve maalesef bu sıralamada yazabileceğim pek bir üniversite göremiyorum. Şu anda önümde ki listede İzmir Bakırçay Üniversitesi bulunuyor, gelme olasılığı %50 gibi görüyorum fakat üniversite yeni olduğu için herhangi bir şekilde yurt dışı denkliğine sahip değil ve İngilizce hazırlık sınıfı olmamakla birlikte dersler %100 Türkçe olarak okutuluyor ama öğrenci sayısının az olması ve öğretim görevlilerinin bazılarının (zaten toplam 6 tane var) iyi yerlerde görev yapması bir tık ilgimi çekti. Benim için 2. ve kesin gözüyle baktığım bir diğer tercih ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi fakat orasının bilgisayar mühendisliği programı hakkında herhangi bir bilgi alamadım veya göremedim. Hocalarında ise hiç prof yok ve yurt dışına çıkmış hocası vs. yok ama Bakırçay'da olmayan İngilizce eğitim ve İngilizce hazırlık sınıfı var yanı sıra yine Bakırçay'da olmayan Diploma Eki olayı var.

    Açıkçası çok kararsız kaldım bazı arkadaşlarım mezuna bırak diyor fakat ailevi durumlardan dolayı bir üniversite yazıp gitmek zorundayım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.







  • up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Celal bayarı eleyebilirsin. 2014 yılında inşaata girdim 2017de cenge geçtim. Bu sene inşallah son senem olacak. Okul ile ilgili bütün sorularınızı cevaplayabileceğimi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Clk -- 2 Ağustos 2020; 0:2:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burak_Clk kullanıcısına yanıt
    Neden eğitimi çok mu kötü,eramus imkanlari yok mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O sıralamalar da Erciyes bilgisayar var . %30 ingilizce galiba . Nasıl bilmiyorum ama arastirabilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğitimi çok kötü. Erasmus imkanı var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak_Clk

    Celal bayarı eleyebilirsin. 2014 yılında inşaata girdim 2017de cenge geçtim. Bu sene inşallah son senem olacak. Okul ile ilgili bütün sorularınızı cevaplayabileceğimi düşünüyorum.
    Hocam elektrik-elektronikte okuyan bir arkadaşımla konuştum ve üniversitenin mühendislik eğitimini çok övdü ve okulun İzmir'e yakın olmasından dolayı hafta sonları çok sıkılırsam İzmir'e gidip gezebileceğimi vs. söyledi. Arkadaşım ee de olduğu için cengin eğitimi için bir şey demedi. Size verilen eğitimden neden memnun değilsiniz? Mezun olduğunuzda size verilen eğitimle iş bulacağınızı düşünüyor musunuz ve eğitim için 'avrupa standartlarında' diyebilir misiniz? Bölümün akreditasyonu yoktu sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhendis.ce

    O sıralamalar da Erciyes bilgisayar var . %30 ingilizce galiba . Nasıl bilmiyorum ama arastirabilirsin
    Hocam Erciyes'i konumu sebebiyle eledim. Çukurova, Erciyes'ten daha iyi geldi bana fakat Çukurova'yı da Adana'da olduğu için eledim.
  • rhoads R kullanıcısına yanıt
    Yalnız adanayi öyle dizilerdeki gibi sanma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam alt komşumuz Adanalı ve İstanbul gibi bir yerden Adana'ya gidince sosyal etkinlik anlamında zorlanırsın dedi artı olarak ailem de Adana için laf ettiler yoksa eğitim olarak gerçekten güzel bir üniversite olduğunu düşünüyorum ki eğitim kadrosu da çoğu yerden güzel bence.
  • Erciyes en iyi ceng hocalarının bulunduğu universitedir. Ama kayseride okumak kötü olur onu düşün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rhoads R kullanıcısına yanıt
    Çok sıkılacağınıza garanti verebilirim. Verilen eğitimle iş bulmanıza neredeyse imkan yok. Özellikle bilgisayar mühendisliği okuyorsanız okuduğunuz okul farketmeksizin kendinizi geliştirmeniz şart. Diğer okullarda kendinizi 2 geliştirmeniz gerekiyorken celal bayarda 5 geliştirmeniz gerekiyor. Bilgisayar mühendisliğinin olduğu katta internete bağlanmak dert, lablarda internet dahi zor çekiyor. 1-2 hoca dışında pratik yapmaya önem veren hoca yok. Bol bol proje yapılması gerekirken çoğu dersi bir proje yaparak veya hiç proje yapmadan verebiliyorsunuz. Ayrıca projelerin etkisi düşük olduğundan projeyi yapmadan da dersi geçmek mümkün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam naptın
  • dünyadünya kullanıcısına yanıt

    Geç oldu ama bırakmayı düşünüyorum şu anda


    Okulun konumu çok kötü ve Manisa'da bir şey yok. Okulun etrafı gelişmekte olan bir köy gibi düşün yani kafe içebileceğin ne bileyim arkadaşlarınla oturup takılabileceğin çok az mekan var ki bar&pub vs. hiç bulunmuyor mecbur İzmir'e gitmen gerekiyor.


    Öğrencilerin %70'i İzmir'den geliyor dolayısıyla okul sonrasında takılayım vs. olmuyor herkes servislere hücum ediyor servise binip hemen İzmir'e geri dönüyor. Dolayısıyla ilk hafta dahi olsa çok bir arkadaş edinemedim ki öyle karşı taraftan adım bekleyen birisi değilimdir atılganımdır ama insanlarla tanışıp sohbete girdiğimde herkes gruplu olduğu için o şeyi anlıyorsun diğerlerine "kankaa" gibi konuşurken sana direk adınla hitap etmeleri ya da diğerleriyle fazla samimiyken senle daha az samimi olmaları vs. tabii ki ilk defa tanışanlar için normal bir şey fakat 45dk ders arası oluyor bir de 10dk teneffüs oluyor (blok dersler işleniyor genelde) ve haftada 2 gün yüz yüze ders olduğu düşünülürse senin tanışman için 110 dakikan oluyor ve yukarıda dediğim gibi ders biter bitmez herkes servislere kaçıyor.



    Eğitim olarak ortalama görüyorum, hocalar zaten en başta diyorlar gelin bizlerle konuşun labda çalışmak için gelin vs. diye yani klasik ünilerde olduğu gibi senin kovalaman gerekiyor ve kendini geliştirmek için çabalaman gerekiyor ama şöyle de garip bir şey var 1-2 hoca hemen hemen hiç ders anlatmıyor yani 10dk dersten konuşuyoruz kalan 1.5 saat konudan konuya zıplanıyor saçma şeyler konuşuluyor.





  • GNO ile sakarya veya kocaeline geçebiliyorsan geç hocam.

  • rabego R kullanıcısına yanıt

    Hocam Sakarya Üni'de de %30 İngilizce eğitim mi var ve akademik kadro vs. nasıldır önerebilir misin?


    Kocaeli Üniversitesinde son puanı internette bulamadım.

  • Hocam yatay gecis tarzı şeylerle uğraş ben YTÜ kontrol ve otomasyon mühendisliğinden ( 35 k ) İTÜ kontrol ve otomasyon muhendisligine ( 9k ) geçtim her universitenin yönetmeliği şartları farklıdır bakman lazim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt

    Hocam ortalaman kaçtı. Sizin geçen sene sınavlar kameralı mıydı?

  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    3.45 ortalamam 470 sayısal yerleştirme puanım vardı kamera yoktu fakat sınavlar kopyayı engellemesi için servis dersleri havuz mantığıyla bölüm dersleri ise süre kısıtlaması ve artan zorlukla yapılıyordu maalesef

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt

    bende 35k makineden itü (17k) makineye geçmek istiyorum ortalama notumun kaç olması gerekir

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.