Şimdi Ara

Yks 2022 dil sınavı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam beyler yks dilden giren var mı, varsa nasıl geçti?




  • Çok kolay değil miydi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de kolaydı.

  • Bana da kolay geldi (ösymnin sitesindeki pdfden çözdüm). Sadece 8 yanlışım oldu. Seneye girme planım var.

  • Bende de 4 yanlış çıktı, tutarsa bu sene uzaktan İngiliz dili düşünüyorum. Sorması ayıp değilse siz neden seneye düşünüyorsunuz 8 yanlış ile tutacak yerler vardır sanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 24 Haziran 2022; 14:15:15 >
  • Kendimi yanlış ifade etmişim. Ben sınava girmedim, ösymnin sitesinden bu seneki yks sorularını bulup çözdüm. Sınava girmeye geç karar verdiğimden bu sene giremedim. Aklımda Sinoloji (duruma göre uzaktan) veya Japon dili (belli bir temelim var) var. Bu arada ben yabancı dil mezunu değilim. Liseden mezun olduktan kendi çabalarımla İngilizce öğrenip, geliştirdim. Test konusunda pratiğimi arttırıp ve eksik olduğumu düşündüğüm yönleri geliştirirsem çok daha iyi bir sonuç çıkar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 24 Haziran 2022; 23:59:33 >
  • Pardon ben yanlış anlamışım. Eğer seneye de 8 yanlış yaparsanız uzaktan sinolojiyi kesin kazanırsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun.

  • Amazonia A kullanıcısına yanıt
    Ben de bu sene iş imkanları nedeniyle Japon Dili yazmayı düşünüyorum. Zaten N3-N2 arasında seviyem de var. Siz de mi aynı sebepten yazacaksıniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. Tabi bölümü uzaktan okuyan birinden bölüm hakkında bilgi almak faydalı olacaktır. Sizin için de hayırlısı olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 25 Haziran 2022; 13:23:22 >
  • David Attenborough kullanıcısına yanıt

    Aslında Japonca benim gönlümdeki dil. Ayrıca Japonya'ya, kültürüne ve mutfağına çok meraklıyım. Tabi iş imkanları da artısı. Japon dilinin uzaktan eğitimi olsa hiç düşünmeden seçerdim. Eğer seneye kadar imkanlarımda bir değişiklik olursa gidip yerinde Japon Dili okuyabilirim. Sanırım sizinle birkaç yıl önce Japonca öğrenmeye başladığımda konuşmuştuk ve siz tecrübelerinizi aktarmıştınız.


    Sinoloji okursam uzaktan eğitim seçeneği başlıca tercih sebebim olur. İş ve burs imkanları çok daha geniş. Uzaktan Sinoloji'nin normalinden farkı diplomada uzaktan yazmasıymış. Şimdiki imkanlarıım seneye aynı kalırsa bu bölümü tercih ederim gibi.

  • Amazonia A kullanıcısına yanıt

    Uzaktanlar her an kapatılabilir nerden tahmin ediyorum derseniz yıllarca mezun veren ve 2 yıl açık + 2 yıl örgün eğitim şeklinde eğitim veren Anadolu Üni açık öğretim İngilizce öğretmenliği aniden öğrenci alımını sonlardırdı yani artık sadece daha önce kayıt olanlar bölümü okuyor. Hatta sanırım hukukçuların tepkisinden dolayı aöf adalet de artık yeni kayıt almıyor. O sebeple uzaktan sinoloji düşünüyorsanız elinizi çabuk tutmanız faydanıza olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 25 Haziran 2022; 14:27:1 >
  • Amazonia A kullanıcısına yanıt
    Tavsiye vermiş olabilirim, nickiniz tanıdık geliyor. Benim de aslında ilk okumak istediğim bölümdü, ama yanlış yönlendirme nedeniyle İngilizceyi seçtim.

    Bir yere kadar yine öğrendim ama işte pratik yapamayınca devamı gelmedi bir türlü. Açıkçası dil öğrenme konusunda da uzaktan eğitimlerin normali kadar faydalı olacağını düşünmüyorum. Yine de size bağlı bir durum. Umarım dilediğiniz bölüme yerleşirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer kapatılırsa yapacak birşey yok. O durumda başka bir alternatif düşünmek gerekir. Bu arada uzaktan eğitim ve açık öğretim birbirinden farklı. Uzaktan eğitimde canlı dersler var ve öğrenci hocalarla etkileşim halinde oluyor. Gerçi siz de uzaktan bir bölüm düşündüğünüze göre bu ayrımın farkındasınızdır.

  • David Attenborough kullanıcısına yanıt

    Evet, rat.planet'in konusuna yazmıştım ordan tavsiye vermiştiniz. Zararın neresinden dönülürse kardır, hiç olmazsa okumak istediğiniz bölümü biliyorsunuz. Umarım istediğiniz bölümü okursunuz .


    Pratik yapmayınca ve çalışmayı aksatınca çok çabuk sarpa sarabiliyor Japonca öğrenimi. Bir de İngilizce gibi sürekli maruz kalamamakta dezavantaj. Ne demek istediğinizi anlıyorum.


    O programın (uzaktan sinoloji) koordinatörü olan hoca bölümün tanıtım videosunda 'Başlarda, bu bölümü açarken derslerin verimli geçemeyeceğine dair endişelerimiz vardı. Ancak sonradan fark ettik ki çok verimli, çok güzel geçti.' demiş. Tabi dediğiniz gibi kişiye bağlı bir durum. Bence her iki eğitim şeklinde de gelişmek ve verim alabilmek kişinin kendi çabasına bağlı. Ama eğer seneye imkanlar el verirse gidip yerinde Japonca okumayı gerçekten çok isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 26 Haziran 2022; 22:57:30 >




  • Amazonia A kullanıcısına yanıt

    Ben açıköğretim İngilizce öğretmenliğinin kapatıldığını sadece örnek vermek için söyledim. Tabii ki uzaktan eğitim ile açıköğretimin farklı olduğunu farkındayım, bir kere uzaktan eğitimi okumak için önce kazanmak gerekiyor yani aöf gibi her önüne gelen okuyamıyor (hatta Ankara uzaktan İngiliz dilinin puanı Anadolu'daki çoğu Üniversitenin örgün İngilizce bölümlerinden fazla) ki zaten bu yüzden uzaktan İngiliz dili ve edebiyatı okumak istiyorum. Size de örgün veya uzaktan ne seçerseniz seçin başarılar diliyorum umarım dileklerinize kavuşursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 29 Haziran 2022; 15:9:27 >
  • Bu arada yanlış anlamayın kötü niyetle yazmadım yukarıdaki cevabı. Uyardığınıza memnun oldum, kapanma ihtimali olduğunu bilmiyordum. Evet bölümlere bakarken oranın puanının yüksekliği benim de dikkatimi çekti. Sizce neden yüksek bir fikriniz var mı? Uzaktan Sinoloji tam tersi düşük. Çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde ben de başarılar diliyorum.


    Düzeltme: Sanırım yüksek olmasının sebebi tercih eden aday sayısıyla alakalı. İki bölüm arasında uçurum var.


    Uzaktan İngiliz Dili ve Edebiyatı Tercih Eden Aday Sayısı:1.264

    Uzaktan Tercih Eden Aday Sayısı: 246




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 29 Haziran 2022; 16:15:38 >
  • Amazonia A kullanıcısına yanıt

    Elbette ki, bu bir sıralama sınavı ve talep ne kadar yüksekse puanlar da o denli yüksek oluyor. Uzaktan İngiliz dilinin uzaktan Sinolojiye göre daha çok talep ediliyor olmasının sebebi Sinolojinin çoğu kişinin gözünü korkutuyor olması ya da Çince'ye dair hiçbir önbilgilerinin olmaması olabilir. Oysaki ydt ye girenlerin çoğu zaten iyi seviyede İngilizce biliyor dolayısıyla İngiliz dili bölümü bir de uzaktan da olunca çok talep ediliyor. Bu arada asla sizi yanlış anlamadım sorun yok rahat olun 😃.

  • Her ne kadar uzak doğu dillerine (özellikle Japonca) ilgim olsada beni de düşündürmüyor değil :)) Demek ki dilin zorluğu, Çincenin sağlayacağı iş imkanlarına göre daha ağır basıyor. Her ne kadar kulağa kolay gelsede Amerikan veya İngiliz dili ve edebiyatı hiç ilgimi çekmiyor :) Sizinle (ve David Attenborough) yazışmaktan keyif aldım. Sonuç belli olduğunda bildirmek isterseniz memnun olurum. Yanlış anlaşılmadığıma sevindim 😃.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.