Şimdi Ara

Yıpranan V Kayışı ve Yıpranmayan Triger Kayışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Aracımı alırken eksperde V kayışının kısa süre içerisinde değişmesi gerektiğini söylemişlerdi, henüz değiştirmedim. Aldığım araca bakım yapan usta da trigerin henüz değişmesine gerek olmadığını belirtmişti.

    Önceki araçlarımızda triger kayışı değişirken v kayışını da hep değiştirirdik. Merak ettiğim şey bu araçta V kayışı ve Triger kayışının değişim periyotları aynı veya benzer midir yoksa duruma göre farklı zamanlarda değiştirilebilir mi? Veya kullanımdan bağımsız olarak V kayışının ömrünü doldurmuş olması ihtimal dahilinde mi?

    Son olarak trigerin durumunu bu araçta kolayca tespit edebilir miyiz yoksa işçilik olarak meşakkatli mi olacaktır?

    Araç için acil sayılabilecek bir lastik masrafım olacak o yüzden hepsini değiştirip geçeyim diyemiyorum.

    Araç İnsignia 1.6 Turbo 180lik motor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam en sağlıklı bilgiyi elinizde varsa aracın kitapçığındaki bakım kısmından edinirsiniz. triger ve v kayışı için farklı km/yıl aralıkları belirlenmiş olabilir. V kayışı açıkta olduğundan kolayca bakıyorlar ama çoğu araçta tiriger kapalı alanda. Bir de trigerin bakarak durumunun tespit edilemeyeceğini söylüyorlar şayet corollada araçtan çıkan 120 bin km devirmiş trigerle yeni takılanı yan yana gördüm , yenisinde etiket olmasa ayırt etmek imkansızdı. Hiç bir yıpranma belirtisi yoktu. Sizin aracınızda durum nasıldır bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizden önceki sahibinin triger değiştirirken V kayışını değiştirdiğini nereden biliyorsunuz peki? Yani neye göre triger kayışı daha eski, V kayışı daha yeni olduğu halde aşınmış bilgisine vardınız?


    Triger değişim periyodu 4 yıl/60 bin km olarak biliyorum sanırım 90 bin kmye kadar da dayanır. Durumuna bakması zor değil, usta anlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 19 Eylül 2022; 0:12:58 >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Ben triger kayışı değiştirirken v kayışını da değiştirmiş yazmadım. Zaten acaba triger değişirken v kayışı değişmemiş mi diye düşünüp açtım konuyu.

    Ayrıca trigerin eski, v kayışının yeni olduğunu da iddia etmedim. Ve bunların böyle anlaşılmasına yol açabilecek bir şey de yazmadım.

    Tekrar okumanı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam94 kullanıcısına yanıt
    Kitapçıkta sıvılardan bahsedilmiş fakat bu konu hakkında maalesef bilgi yok.

    Triger kayışı genelde 5 sene 50-60bin kmde değişiyor. Bu değişimde V kayışı da değiştiriyorduk biz. Çünkü zaten ucuz bir parça, açılmışken değişmesi mantıklı. Ama triger değişimi harici v kayışı değiştirdigimizi pek hatırlamıyorum.

    Şimdi bu arabada triger ile birlikte v kayışının değiştiği senaryoda v kayışının ömrünü erken doldurması mantıklı mı? Değişmediği senaryo da olası çünkü muhtemelen ben de şimdi v kayışını değiştirip atıyorum önümüzdeki yaz triger değiştirirken v kayışını değiştirmeyeceğim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kayışlarin yıl ömrü vardır. Kmsi az da olsa ustalar bazen çok iyi niyetli oluyor.
    Sadece kayış değil gergilerde değişmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.