Şimdi Ara

Yıllar Sonra Gelen Üniversite Harç Borcu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2003 Yılında girmiş olduğum Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesine maddi durumum el vermediği için ve harçlarımı ödeyemediğim için devam edemedim. 2009 Yılında çıkmış olan af ile 1 dönem Harç yatırıp okula tekrar dönmeye çalıştım ancak hem iş hem okul malesef ki birlikte yürümedi ve sonrasında bir daha harç yatırıp okula gitmedim. Bugün yani 11 yıl sonra yeni elime ulaşmış olan bir tebliğ ile 830.70 TL Harç Borcum olduğunu ve bu borcu 04.05.2020 tarihine kadar ödemezsem hukuki işlem başlatılacağını öğrendim. Harç ödemeden okula gidemiyor, kayıt yapamıyor ve hatta ders seçemiyorduk zaten. Böyle bir borç nasıl çıkabilir ? Zaten sokağa çıkma yasağı var ve üniversite öğrenci işlerine telefonla ulaşmak imkansız. Art niyetli değilim, bir borcumuz varsa ödeyelim ama ne borcudur ? bu kadar kısa sürede nerden nasıl ödenir ? 10-15 yıl sonra faiziyle neden teblig ediliyor da faiz işlemeden teblig edilmiyor ?

    Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.



    Yıllar Sonra Gelen Üniversite Harç Borcu







  • Okuldan ayrılırken çıkış vs. yapmadıysanız, sizi devam ediyor saymış olabilirler mi? Hukuki işlem başlatılırsa masrafı ve geriye dönük uğraşısı (avukat mahkeme vs.) bu meblağ için çok daha fazla çıkabilir. Süreniz az kalmış, bir avukata falan danışsanız daha iyi olabilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 1 Mayıs 2020; 4:19:51 >
  • zaman asimi yok mu bunlarda?
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Bilen birileri çıkar ve bizi aydınlatırsa iyi olur. Bir sonuç elde edersem burada paylaşacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türüne göre alacaklar için zaman aşımı 5-10 senedir.
    Eğer borç gerçekten bahsettiğiniz yıldan ise telefonla yada noter yoluyla itiraz edin.
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Borcun ne olduğuna bir netlik kazandırabilsem ona göre hareket edeceğim, ancak öyle bi zamana denk geldi ki ne sokağa çıkılıyor, ne telefonlara bakan var...
  • O arada ikinci bir okula daha kayıt yaptırmış olabilir misin hocam? Benim de 2 sene sonra 1 dönem harici devam etmediğim AÖF nedeniyle harç borcum çıkmıştı. Aynı anda ikisine birden kayıt olunca ona göre harç artıyormuş meğer. Aöf sildirdim borç düştü. Yahut dönem kaydı yaptırılmış ama henüz harç ödenmemiş ve derslere de gidilmemiş olabilir. Öğrenci işleriyle detaylı bir görüşmek lazım. Kolay gelsin.
  • AOF okuyanların böyle sorunları oluyor hep.Ama daha ödemek zorunda kalanları görmedim.Hatta benim bile borç çıkmıştı ki kayıdı düşürünce silindi.Önemli değil göstermeklik bunlar denmişti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 - Ödemediğin bir harç var çalışan memur görmezlikten mi gelsin
    2 - Aradan 10 -15 yıl geçmiş 830,70 tl borç çıkarmışlar (burada faiz maiz yok) faizi banka, icra mahkeme olsa.... sana bu para 5-10 bin tl olarak geri dönerdi
    3 - Benim dönemimde toplam 4 yıl içinde 8 defa harç yatırıyorduk bu parayı yatırmadığında sana döneceği kesin burada uyanıklık yapamazsınız eninde sonunda sana geri döner (dondurma parası hariç)
    4 - 04.05.2020 Benim Bildiğim Bu Tarih Corona Nedeniyle 15 Haziran 2020 Uzatıldı (Ayrıca Bu Para Banka Aracılığıyla Yatırılabilir)
    5 - Öğrenci İşlerine Sor Bu Parayı Nasıl Yatırabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 1 Mayıs 2020; 14:33:6 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    O yıllarda harç borcunu ödemezsen zaten kayıt yapamıyor , ders seçemiyordun ve herhangibir borç çıkmıyordu. 2009 yılında gelen afla yine kayıt yapamıyor , ders seçemiyor ancak borçlanır hale gelmişiz. 2011 yılında bunun yanlış olduğunu anlayıp düzenlemişler tekrar . 2009 - 2011 yılları arasında benim durumumda olanları öpmüşler. Ayrıca borç Faiziyle birlikte 830.70 TL .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojaverok -- 2 Mayıs 2020; 22:12:34 >
  • Sizin olay 2014/15 dönemi ile alakalı. Öğrenci işlerini arayıp hangi yıl/dönem için oldugunu öğrenin. Olayı anlatın, belki evrak karmaşası filan olmuştur yanlış kişiye borç çıkmıştır. Onlar size yardımcı olur( umuyorum, ramazan+esnek çalışma varken zor biraz).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.