Şimdi Ara

Yılın Oyunu Ödülünü Kazanan Oyunların Kendi Yıllarına Göre Orantısal Bir İncelemesi (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
8
Favori
4.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Neden konuyu gereksiz tartışmalarla kirletiyorsunuz ki? Oyunlar bir eğlence ve sanat ürünleridir ve her insanın eğlence ve sanat anlayışı, görüsü farklıdır. Duyuşsal nitelikli, bireylerin duyularına ve duygularına hitap eden her şey görecelidir. Neden göreceli olan bu gibi konularda birbirlerinizin kalbini kırıyorsunuz? Anlamı nedir yani? Tamam sen o oyunu çok seviyorsun, daha iyi görüyorsun diğeri de o oyunu çok seviyor, daha iyi görüyor. Neden birbirinize saygı duymuyorsunuz arkadaşlar ya. Çok gereksiz tartışmalar yapıyorsunuz. Fikirlerinizi birbirinize dikte etmenizin bir anlamı yok. Boşa zaman kaybediyorsunuz bu gibi yazılar yazarak. Karşınızdaki insanın fikrini değiştiremeyeceksiniz. Çünkü, duygulara bir kez hitap etmiş bir olguyu değiştirmek veya farklı bir fikre entegre edebilmek dünyadaki en zor şeylerdendir. Boşa çabadır tamamen. Hele hele dikte etme yoluyla hiçbir yol katedilemez. Lütfen konumu daha fazla kirletmeyin. Lütfen!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Remo1907 R kullanıcısına yanıt

    baştan sona fail yazı ya. konudaki ilk mesaja bak. god of war çatır çatır ezmiş rdr 2'yi. iyi bak ama. aynen aynen gazete kral. evet dead eye, stamina, can falan gelişiyor ama kullanımı çok değişiyor be kral değil mi? oyun mekanikleri çok farklılaşıyor. bir gow seviyesinde özellikle. 


    evet evet av mekaniği. şu witcher 3'ten aparılan witcher sense mantığındaki eagle eye mekaniğini kullanarak yaptığımız avları diyorsun değil mi? balık tutmak çok zevkli hele. gwent'ten daha zevkli hatta. müthiş aktivite. challenge görevlerini girmeyeceğim. o challenge görevlerindeki tek eksik kule açma bir de outpost temizleme. onları da ekleselermiş tam ubisoft seviyesine yaklaşıyormuş rdr 2 o konuda.  

    bu arada kuyruk acın da belli oldu. rdr 2'nin yukarılarda sıkıcı bir oyun olduğunun söylenmesi zoruna gitmiş. bir de sıralamada gerilerde kalmış. o yüzden saldırıyorsun belli ki durduk yere. çünkü babanın şirketinin oyunu sonuçta. anlıyorum seni kral ama kimse seni sallamamış be. üzüldüm haline valla.


    neyi ciddiye alalım kanka? senin yazılarını mı? seni mi ya da senin gibileri mi? evet, sony para yediriyor çünkü sadece 2020 yılında 639 adet ödül verilmiş. sonraki sene yine 400'lü sayılara inmiş ödül sayısı. ne acayip değil mi?  


    at meselesine gelince, rdr 2 at sürmeyi bir zorunluluk haline getirmiş. oynamadın bıdı bıdı. ps4'te oynarken x butonum silikleşmişti be kral. adam akıllı bir fast travel sistemi yok rdr 2'de. anlatmaya çalıştığım mesele oydu. the witcher 3'te gereksiz yere 2 dakikadan fazla bile at sürmüşlüğüm olmadı çünkü keşfedilen her bir kritik noktada, köyde, yerleşim yerlerinde vs. fast travel açılıyordu. bu da gereksiz bir şekilde aynı yerlere tekrar tekrar dakikalarca, boş yere at sürmeye engel olan ve keşif hissiyatını anlamlı kılan bir etkendi. keşfetmenin ödüllendirici yanlarından biriydi bu the witcher 3'te. rdr 2 bundan bile yoksun bir oyun. keşfetmenin ödüllendirici ve işe yarar hiçbir yanı yok.


    neyse çok uzun bir yazı yazmayacağım. çünkü hem değmez hem de siliniyor yazdığım şeyler. emeğime üzülüyorum. bu tartışmayı bitirecek soruyu soruyorum. rdr 2 piyasadaki hangi oyunu etkiledi? ben sana the witcher 3'ün etkilediği rdr 2 dahil bir dünya oyun sayabilirim. sen bana rdr 2'den ilham almış 2018 sonrasında çıkmış bir tane oyun sayabilir misin? çok iyi oyunlar başka oyunlara ilham verir. rdr 2'de var mı bu? bekliyorum kral. 


    gow aşağıladığın kısımlara ve bana batman arkham asylum ve ac 3 örnekleri vermene aşağıdaki kahkahayı attım. hadi işine çocuk.  


    HBGyoutube
    HAHAHA WTF WAS THAT! Sound Effect
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=sJj0xFgYZjY

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-386561231

    Neden konuyu gereksiz tartışmalarla kirletiyorsunuz ki? Oyunlar bir eğlence ve sanat ürünleridir ve her insanın eğlence ve sanat anlayışı, görüsü farklıdır. Duyuşsal nitelikli, bireylerin duyularına ve duygularına hitap eden her şey görecelidir. Neden göreceli olan bu gibi konularda birbirlerinizin kalbini kırıyorsunuz? Anlamı nedir yani? Tamam sen o oyunu çok seviyorsun, daha iyi görüyorsun diğeri de o oyunu çok seviyor, daha iyi görüyor. Neden birbirinize saygı duymuyorsunuz arkadaşlar ya. Çok gereksiz tartışmalar yapıyorsunuz. Fikirlerinizi birbirinize dikte etmenizin bir anlamı yok. Boşa zaman kaybediyorsunuz bu gibi yazılar yazarak. Karşınızdaki insanın fikrini değiştiremeyeceksiniz. Çünkü, duygulara bir kez hitap etmiş bir olguyu değiştirmek veya farklı bir fikre entegre edebilmek dünyadaki en zor şeylerdendir. Boşa çabadır tamamen. Hele hele dikte etme yoluyla hiçbir yol katedilemez. Lütfen konumu daha fazla kirletmeyin. Lütfen!
    Hocam başlık başlık gezip Tlou2'yi kötüleyen ve alakasız yerlerde bile konuyu Tlou2 tartışmasına çeviren sen değil miydin ben mi yanlış hatırlıyorum? İnsanların böyle bir başlıkta oyun tartışması çok normal değil mi? Neyi bu kadar rahatsız etti bu kadar hassas isen kendin neden yapıyordun? Kendin Tlou2 konusunda fikirlerini değiştirdin mi insanların o yazdıklarınla? Yazan kişi sen olunca biraz afaki olmuş, kusura bakma. Ufak bir eleştiri olsun, umarım yanlış anlamazsın 😃



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksungur_ -- 14 Nisan 2022; 4:20:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aksungur_ kullanıcısına yanıt

    Yok hocam neden yanlış anlayayım. Haklısınız sonuna kadar. TLOU 2 benim hala içimde bir yara. O harika ilk oyunun hikâyesinin o şekilde berbat bir hale getirilmesi çok sinirime dokunuyor. Neil Druckmann'a kelimenin tam anlamıyla gıcık oluyorum. O yüzden yaptığı bu işi kötülemekten asla imtina etmiyorum. Dediğim gibi ilk oyunu çok seviyorum ama ikincisi baştan sona hayal kırıklığı. İlk oyunu sevip ikincisini de sevebilecek birileri olduğuna da inanmıyorum. O yazıların sebebi de o zaten. İnsanların böyle saçma işlere olumlu dönüt vermelerinden nefret ediyorum. Hele hele yapılan işin bu denli saçmalık olduğu ortadayken. O oyunda çalışan mühendislerin, tasarımcıların emeklerine gerçekten çok üzülüyorum çünkü, The Last Of Us serisi hikâye odaklı bir seri ve hikâye bir The Last Of Us oyununda berbat olunca geriye kalan hiçbir şeyin bir anlamı kalmıyor. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. TLOU 2 tümörlü bir oyun benim gözümde. Hatta oyun çıktığı dönem şöyle bir yazı yazmıştım. Onu da izninizle paylaşmak istiyorum.  


    "Şu yaşıma geldim, halen daha koca koca insanların neden belli başlı şeylere dikkat çekmenin sağlıklı yolunu anlamakta zorluk çektiklerini anlayamadım. Hele hele bu denli basit bir olguyu koca koca firmaların senaristlerinin, yapımcılarının, yöneticilerinin dahi anlayamamış olmalarını gerçekten anlamlandıramıyorum. Ya bilerek yapıyorlar ya da gerçekten iş bilmiyor bu insanlar. Dikkat çekilmek istenen toplumsal defönün insanların gözlerinin içine sokula sokula yapılmasının neden büyük bir hata olduğunun nasıl farkında olmaz bu elemanlar harbiden kafam almıyor. Azınlıkların haklarını savunmak yanlış veya kötü bir şey değil, hiçbir zaman da olmadı zaten. Bunda hiç kimsenin sıkıntısı yok.(en azından sağlıklı kafadaki insanların diyelim) Bunu insanlara göstere göstere yapmaya çalışan insanlar problem aslında. Netflix için de aynı şey geçerli. İnsanlarla alay edercesine bu tarz unsurları alakasız bir ürüne eklersen elbette ki tepki çekersin. Bunun homofobiklikle veyahut faşizmle falan hiçbir alakası yok. Bu kelimelerin arkasına sığınarak neden bu denli basitleşir bu insanlar harbiden anlamıyorum. Bu oyunun senaryosunu batıran en büyük unsur, literal anlamda bu. Bu gibi azınlık mensuplarınca yaşatılan unsurları ağır, mide bulandırıcı sahnelerle insanların zihnine nüksettirmeye çalışmak yerine, bu tarz entiteleri, zorlayarak veya çarpıcı şekilde değil de ürünün doğal akışına angaje bir şekilde insanlara nüksettirmek her zaman daha doğru ve çarpıcı bir yol ama gel de bunu şu an insanlarla aklınca Twitter'da alay etmeye çalışan Neil Druckmann'a anlat işte. Koca koca senaristlerin, insanların the The Last Of Us Part 2'deki sahneleri izleyerek azınlıklara sempati besleyeceklerini veya bazı sözde gerçeklerle yüzleşip empati kazanacaklarına nasıl inandıklarını harbiden anlamıyorum. Bu oyundaki sahneler ve karakterler sadece mide bulandırıyor. Abby denen karakter her anlamda insanların midesini bulandırıyor ve bu karaktere insanları saatlerce maruz bırakmak nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir iş bilmezliktir ulan. Gerçekten ne yapmaya çalıştın ki sen be "Dr. Uckmann"? Şu saçma tercihi yapan bir insanın "braini" gerçekten nasıl 100 olabilir ki acaba? Bu oyunun senaryo anlamında çizdiği ve müntesip olduğu yol gerçek anlamda ve yalın tabirle utanç verici. Şu hikayeyi yazarken hiç mi utanmadı bu koca koca insanlar gerçekten anlamıyorum ve şunu da eklemeden geçemeyeceğim, bu gezegende boş ego, gereksiz narsistlik kadar iğrenç ve kötü bir şey olmadığını gerçekten çok daha iyi anladım. Güzelim oyunu mahvetmenin gururunu yaşıyor şaka maka herif. İnanılmaz gerçekten. Neyse sağlık olsun diyelim. Güzel bir serinin nasıl mahvedildiğine topluca şahit olduk ve muhtemelen de bu güzel serinin sonuna geldik. Umarım bu oyun diğer firmalara ders olur da böyle saçma sapan işlerle, tercihlerle bir daha karşılaşmayız. Nefretimsin ulan Uckmann!"





    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-386561231

    Yok hocam neden yanlış anlayayım. Haklısınız sonuna kadar. TLOU 2 benim hala içimde bir yara. O harika ilk oyunun hikâyesinin o şekilde berbat bir hale getirilmesi çok sinirime dokunuyor. Neil Druckmann'a kelimenin tam anlamıyla gıcık oluyorum. O yüzden yaptığı bu işi kötülemekten asla imtina etmiyorum. Dediğim gibi ilk oyunu çok seviyorum ama ikincisi baştan sona hayal kırıklığı. İlk oyunu sevip ikincisini de sevebilecek birileri olduğuna da inanmıyorum. O yazıların sebebi de o zaten. İnsanların böyle saçma işlere olumlu dönüt vermelerinden nefret ediyorum. Hele hele yapılan işin bu denli saçmalık olduğu ortadayken. O oyunda çalışan mühendislerin, tasarımcıların emeklerine gerçekten çok üzülüyorum çünkü, The Last Of Us serisi hikâye odaklı bir seri ve hikâye bir The Last Of Us oyununda berbat olunca geriye kalan hiçbir şeyin bir anlamı kalmıyor. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. TLOU 2 tümörlü bir oyun benim gözümde. Hatta oyun çıktığı dönem şöyle bir yazı yazmıştım. Onu da izninizle paylaşmak istiyorum.  


    "Şu yaşıma geldim, halen daha koca koca insanların neden belli başlı şeylere dikkat çekmenin sağlıklı yolunu anlamakta zorluk çektiklerini anlayamadım. Hele hele bu denli basit bir olguyu koca koca firmaların senaristlerinin, yapımcılarının, yöneticilerinin dahi anlayamamış olmalarını gerçekten anlamlandıramıyorum. Ya bilerek yapıyorlar ya da gerçekten iş bilmiyor bu insanlar. Dikkat çekilmek istenen toplumsal defönün insanların gözlerinin içine sokula sokula yapılmasının neden büyük bir hata olduğunun nasıl farkında olmaz bu elemanlar harbiden kafam almıyor. Azınlıkların haklarını savunmak yanlış veya kötü bir şey değil, hiçbir zaman da olmadı zaten. Bunda hiç kimsenin sıkıntısı yok.(en azından sağlıklı kafadaki insanların diyelim) Bunu insanlara göstere göstere yapmaya çalışan insanlar problem aslında. Netflix için de aynı şey geçerli. İnsanlarla alay edercesine bu tarz unsurları alakasız bir ürüne eklersen elbette ki tepki çekersin. Bunun homofobiklikle veyahut faşizmle falan hiçbir alakası yok. Bu kelimelerin arkasına sığınarak neden bu denli basitleşir bu insanlar harbiden anlamıyorum. Bu oyunun senaryosunu batıran en büyük unsur, literal anlamda bu. Bu gibi azınlık mensuplarınca yaşatılan unsurları ağır, mide bulandırıcı sahnelerle insanların zihnine nüksettirmeye çalışmak yerine, bu tarz entiteleri, zorlayarak veya çarpıcı şekilde değil de ürünün doğal akışına angaje bir şekilde insanlara nüksettirmek her zaman daha doğru ve çarpıcı bir yol ama gel de bunu şu an insanlarla aklınca Twitter'da alay etmeye çalışan Neil Druckmann'a anlat işte. Koca koca senaristlerin, insanların the The Last Of Us Part 2'deki sahneleri izleyerek azınlıklara sempati besleyeceklerini veya bazı sözde gerçeklerle yüzleşip empati kazanacaklarına nasıl inandıklarını harbiden anlamıyorum. Bu oyundaki sahneler ve karakterler sadece mide bulandırıyor. Abby denen karakter her anlamda insanların midesini bulandırıyor ve bu karaktere insanları saatlerce maruz bırakmak nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir iş bilmezliktir ulan. Gerçekten ne yapmaya çalıştın ki sen be "Dr. Uckmann"? Şu saçma tercihi yapan bir insanın "braini" gerçekten nasıl 100 olabilir ki acaba? Bu oyunun senaryo anlamında çizdiği ve müntesip olduğu yol gerçek anlamda ve yalın tabirle utanç verici. Şu hikayeyi yazarken hiç mi utanmadı bu koca koca insanlar gerçekten anlamıyorum ve şunu da eklemeden geçemeyeceğim, bu gezegende boş ego, gereksiz narsistlik kadar iğrenç ve kötü bir şey olmadığını gerçekten çok daha iyi anladım. Güzelim oyunu mahvetmenin gururunu yaşıyor şaka maka herif. İnanılmaz gerçekten. Neyse sağlık olsun diyelim. Güzel bir serinin nasıl mahvedildiğine topluca şahit olduk ve muhtemelen de bu güzel serinin sonuna geldik. Umarım bu oyun diğer firmalara ders olur da böyle saçma sapan işlerle, tercihlerle bir daha karşılaşmayız. Nefretimsin ulan Uckmann!"




    Estağfurullah hocam, emeğinize sağlık bu arada bilgi dolu bir paylaşım olmuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aksungur_ kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Abomination Hocam gerçekten çok güzel konularınız var. Ellerinize sağlık. Oyun arayan insanların da faydalanabileceği bir konu olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abomination

    denen adamın iletişim bilgileri varsa bana ulastiri. İse iz sevinirim. Sabah suç duyurusunda bulunacağım ama iletişim olursa daha güzel olur benim için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bigbooss kullanıcısına yanıt

    Hocam sal artık şu mevzuyu ya, genç bir arkadaş, Geraldo övdü Tayyip sövdü diye suç duyurusunda bulunmanın ne anlamı var?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana ve aileme hakaret etti , beni engellemiş birde ,. Zahmet edip özel mesaj atıp Özür bile dilemiyor.


    Ayrıca durmadan yazan kendisi mesejlara bakarsanız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 29 Mayıs 2023; 7:50:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.