Şimdi Ara

Yıldırım Sonrası Ethernet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Geçen gün evin yakınlarına yıldırım düştü. Bilgisayar fişte takılı değildi ancak telefon kablosu modeme bağlıydı (tabi modem de bilgisayara). Yıldırımın düştüğü sırada daha ses duyulmadan odada bir şeyin içinden pat diye bir ses geldi. Bilgisayarı açtığımda ağ bağlantısını gösteren ikonun çarpı ve zaman işareti arasında gidip geldiğini gördüm. Yani bağlanacak gibi oluyordu ama ethernet kablosu takılı değilmiş gibi çarpıya dönüyordu. Kasanın arkasına baktığımda ise yeşil ışık yanıp sönüyor, aynı anda yeşil ışığın hemen altında turuncu ışık iki kez yanıp sönüyordu. Bilgisayar bir süre bu işlemi tekrarladıktan sonra bağlantı sekmesinde çarpı işareti sabit kalıyor ve kasanın ethernet ışığı tamamen sönüyordu.

    Modemi değiştirdim ama sorun aynı şekilde devam etti. Ayrıca taktığım modemin ethernet ışığı da bilgisayarın ışığı ve ekranıyla paralel olarak bir yanıyor bir sönüyordu.

    Kabloyu değiştirdim, biosu resetledim, sürücüyü silip kurdum herhangi bir değişiklik olmadı. İşin ilginci ethernet yazılımda donanım testi yaptırdığımda herhangi bir sorun bulmuyor, ayrıca aygıt yöneticisinde de ethernet kartının düzgün çalıştığı yazıyor. Yani tam yanıp yanmadığını anlayamadım ethernet kartının. Yardım edebilirseniz sevinirim...







  • Söktüğünüz modem arızalanmış ise bilgisayardaki (anakart üzerinde mi ya da harici mi ) ethernet kısmı da arızalanmıştır.

    Bu gibi durumlar ile tekrar karşılaşmamak için modemin telefon hattı girişine yıldırım koruyucu basit bir devre var onu takmak lazım.

    Harici ethernet kartı ise şanslı iseniz o arızalanmış olup yenisini takınca düzelir.
    Dahili anakart üzerindeki ise sorun biraz daha karışık olabilir.

    Bence bu tür tehlikelere karşı kablosuz bir adaptör ile kablosuz internet kullanmak daha sağlıklı.
  • SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    x58a ud3r anakartın üzerindeki ethernet kartı yandı o halde. Peki dahili olunca sorun biraz daha karmaşık olurdan kastınız nedir?
  • Dahili olduğunda anakart üzerinde farklı birimler de zarar görebilir. Şansa kalmış bir iş. Siz harici PCI bir ethernet kartı ile ya da daha iyisi ister dahili ister harici bir kablosuz adaptör alın onunla bağlantı kurun.

    Anakart üzerindeki ethernet bağlantısını sağlayan kısım da tamir edilebilir belki ama biraz fazla bilgi, ekipman ve tecrübe gerektirir.
  • İlginiz için teşekkürler. Netten aldığım ethernet kartı ve modem biraz önce elime ulaştı sorunsuz bağlanıyorum şuanda neyse ki. Anakartta herhangi bir sıkıntı meydana gelmiş olsa şu ana kadar kendini belli ederdi herhalde değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.