Şimdi Ara

Yıkık ve yalnızım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yine ne okuduğunu anlayamamışsın.Maddenin tek töz olduğunu kabul etmesi ne demek hiç düşündün mü? Maddesel olmayan hiç bir şeye inanmadıkları anlamına gelir.
  • Elestiren_Adam kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim hayatında felsefeye giriş kitabı bile okumamışsın belli ki. zengin olma isteğini materyalizm olarak tanımlıyorsun gülerler, bilmediğin konular hakkında konuşma gülerler. Materyalizm tek bir tözün olduğunu onun da madde olduğunu savunan görüştür. Fizikalizm ise bazı şeylerin tamamen madde olamayacağını ancak fiziksel olduğunu söyler. Mesela uzay-zaman fizikseldir ancak maddeden oluşmazlar. Bu yüzden materyalizm demek yerine fizikalizm demek daha doğru.
  • Merhaba hocam arkadaş olalım mı ? Hafta sonu lunaparka gidip eğleniriz sonra sen kaybolursun ben seni bulmaya çalışırım sonra ben seni aramaya çalışırken sen de gelip beni korkurtursun bende o anki korku ve adrenalinle seni belinden tutar... neyse hocam bu işin sonu iyi yerlere varmayacak sana yalnız hayatında başarılar.
  • Elestiren_Adam kullanıcısına yanıt
    Eee fiziksel olmayan bir şeye inanmıyorlarsa buradan materyalizm=zengin olma isteği mi çıkıyor
  • Sen şizofrensin sanırım. Benin yazımda ''Zengin'' kelimesi yazan yeri gösterir misin?

    Ben materyalizmi senden daha iyi biliyorum merak etme.
  • Elestiren_Adam kullanıcısına yanıt
    "Adı ne olursa olsun, göstermelik isim ve şekil değişikliği bir şeyin aslını değiştiremez.Manevi değerlerin yerini maddi kazanç ve somut hazların aldığı, hiçbir dini değer barındırmayan hayvani bir yaşam tarzı= MATERYALİZM"

    Çok kedicik hocasını okumuşsun sen. Git felsefeye giriş kitabı al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6E81CC51C -- 8 Ekim 2019; 22:23:59 >
  • Adnan oktar denen haysiyetsizin yazdığı tek harfi bile okumuş değilim.Ama senin gibi tuhaf insanlar nedense mantıken kendilerini savunacak argümanları kalmayınca çeşitli iftiralarla sıvışmaya çalışırlar. Senin sanırım okuduğum tek kitap ''Felsefeye giriş kitabı'' ve cevap vermene yetmedi
  • Elestiren_Adam kullanıcısına yanıt
    Argüman mı? Yahu kardeşim sen daha materyalizmin tanımını yapamıyorsun. Git bana adam akıllı bir felsefe kitabı getir ve tanımı "Manevi değerlerin yerini maddi kazanç ve somut hazların aldığı, hiçbir dini değer barındırmayan hayvani bir yaşam tarzı" ifadesi olsun konuyu kapatıp sen haklısın diyeceğim. Bu dediğin tanım daha çok nihilizme uyuyor materyalizme alakası yok bunun. Her ateist nihilist değildir.
  • İnanır mısın bende?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ''Maddecilik, özdekçilik veya materyalizm, her şeyin maddeden oluştuğunu ve bilinç de dahil olmak üzere bütün görüngülerin maddi etkileşimler sonucu oluştuğunu öne süren, a priori olan hiçbir metafiziksel kavramı kabul etmeyen felsefi kuramıdır. Bir diğer deyişle madde, var olan tek tözdür.'' Vikipedi(Kitapla falan şimdi uğraşamam çok istiyorsan sen at.Özetle olay bu ben başka bir şey mi diyorum?)

    Metafizik nedir biliyor musun? Fiziki alem dışındaki her şey.Ee sen Yaradan'ın maddeden oluştuğuna mı inanıyorsun haşa.Metafiziksel hiçbir şeye inanmazlar yani ruh,melekler, öteki dünya vs. anlayabildin mi sonunda biraz
  • Elestiren_Adam kullanıcısına yanıt
    Al işte vikipediden felsefe okuyor. Kardeşim felsefede metafizik günlük hayatta kullandığın manada değildir. Metafizik şeylerin genel doğasıyla ilgilenir. Nedensellik nedir? Zaman var mıdır, varsa akar mı, b serisi a serisine indirgenir mi? Özgür irade var mıdır? Zorunluluk, mümkün olmaklık nedir? Zihin-beden problemi ve sayamadığım bir çok problem metafizik kapsamındadır. Vikipedia tanımı yanlış bu yüzden.

    Senin kullandığın manaya gelirsek materyalistler(fizikalist demem gerekse de konu bütünlüğünü bozmamak için bunu kullanıyorum) tanrı, ruh gibi fiziksel olmayan kavramları kabul etmezler. Burada bir yanlışın yok ama buradan "Manevi değerlerin yerini maddi kazanç ve somut hazların aldığı" gibi bir şey çıkmıyor? Maneviyat sana göre tanrıysa bir başkasına göre doğa aşkı, ailesi veya bir kadın olabilir. Elbette bunlar Tanrı'nın vereceği maneviyat yanında ufak kalırlar. Senin bahsettiğin şey nihilizm bunu anlatmaya çalışıyorum.




  • Ben vikipediden felsefe falan okumuyorum.Bir kaynak olarak attım ve bence doğru da bir tanım.Her neyse sonunda ne demek istediğimi anladın.Az önce her ne kadar inkar etsen de (''Sen materyalistleri ateist falan sanıyorsundur'' desen de) sonunda bir Yaradan'a inanmanın materyalizmde olmadığı noktasında buluştuk.

    Eğer toz pembe görmeyi bırakıp dünya gerçeklerini görmeye çalışırsan materyalist insanlarda maneviyatın oldukça zayıf olduğu apaçık ortada.Bunu sen de kabul ediyorsun.

    Zaten dünyanın bu kadar kötü bir hale gelmesinin en önemli sebeplerinden biri de bu.Bir Yaratıcıya inanmadıkça kimse günah işlemekten bir başkasına zarar vermekten çekinmez.Ne demek istediğimi anlıyorsundur. Başta o şeyin günah olduğunu kabul etmez.Başkasına zarar verse bile bir davranışı eğer vicdanı sızlamıyorsa bunu yapmaktan vazgeçmez. Örneğin Makyavellizmi düşün.Kendi amacı uğruna herşeyi yapmayı mübah görür. Bir çok materyalist ya makyavellisttir yada pragmatist. Çünkü insan doğası gereği hep ister ister ister. Bu da sapkınlıklara sebep olur.Bunu ancak din engelleyebilir. Zira güçlü bir tutku hiç bir temele dayanmayan etik anlayışı söker atar.

    Batı dünyasında bu felsefe oldukça yaygındır.Hatta amerikanın sözde pragmatist özde makyavellist felsefesi herkesçe bilinir.Biz bu ülkedeki insanların birçoğunu hristiyan olarak biliyoruz fakat hristiyanlığı hayatlarında uygulayıp kabul etmezler.Sadece inandıklarını söylerler.Yaşam tarzları bahsettiğim şekildedir.Bu yüzden hristiyanlığa inanan mı kaldı dedim en başta.




  • Pes etme lan hemen. Nedir derdin anlat... Özelden gel...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efendizade34

    Ben çok yalnızım, hiç arkadaşım yok
    Aç bir tane konu.. Hani şehirdesin.. Kullan aga internetin gücünü, mutlaka kafa dengi birini bulursun. İstanbul'da isen gel konuşalım, çay içelim
  • Kardeşim hiçbir zaman ümitsizliğe kapılma.
    Her derdin bir devası vardır.
    Bir kapı kapanır, ardından başka bir kapı açılır bunu unutma.
    Geleceğim yok ne demek onu sana sormak istiyorum.
    Herkesin bir geleceği var.
    Adı üstünde 'GELecek', Elbet bir gün gelir merak etme.

    Hayatta kendini sevindirecek ve oyalayacak meşkaleler bul.
    Kitap oku, televizyon izle, oyun oyna, internette gezin.

    Biliyorum sen mutlu birisin ama başına bi olay geldi ve kendini bu durumda buldun.
    Ama her zaman negatif olayları pozitife çevirmek senin elinde.

    Kendine bazı etkinlikler bul.

    Yeni Projem Komedi Filmleri
  • Para varsa sıkıntı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim müsait bir zamanda mesaj atar mısın konuşuruz biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebiqboss

    bende aynıyım. :(
    sende potansiyel var tipin iyi de hafif malsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki Ateistler ve Yıkıklar bu foruma toplanmış. Psikologa gitmeyi denediniz mi ?
  • Hak din hiristiyanlık muhahahah buna iyi güldüm hristiyanlık bir din değil kültürdür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.