Şimdi Ara

YGS olayı ile ilgili son açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, YGS’ye ilişkin soruşturmayı, ikinci sınavı etkilemeyecek bir süre içinde sonuçlandırmayı planladıklarını bildirdi.

    Soruşturma KPSS'deki kopya iddialarının ardından başlatılan çalışma üzerinden sürdürülüyor.

    - Soruşturma Lisans Yerleştirme Sınacı (LYS) öncesinde tamamlanacak

    - Sınavın iptal edilmesi konusunda savcılık olarak görüş belirtemeyiz

    . - İncelemeyi, KPSS soruşturmasının bilirkişi heyetindeki uzmanlar yapıyor.

    - İddialarla ilgili olarak 81 ilden ratgele seçilen kitapçıklar inceleniyor.

    Kaynak:milliyet
    Facebooktada davanın 18 hazirana ertelendiği yazıyor kesin bir bilgi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathly-Hallows -- 15 Nisan 2011; 17:23:30 >



  • YGS iptal edilecek mi?
    Savcı Sakınan'dan YGS olayı ile ilgili açıklama geldi.
    Güncelleme:15 Nisan 2011 17:13
    27 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili ortaya atılan şifreleme iddialarını soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, YGS ile ilgili soruşturmanın 18 Haziran'da yapılacak LYS öncesi tamamlanacağını açıkladı.

    Sakınan, "İncelemeyi, KPSS soruşturmasının bilirkişi heyetindeki uzmanlar yapıyor. İddialarla ilgili olarak 81 ilden ratgele seçilen kitapçıklar inceleniyor" dedi.

    “ÖSYM Başkanı Ali Demir'in açıklamalarından tatmin oldunuz mu?” sorusu üzerine Sakınan, “Tatmin olmamız söz konusu değil. Olayı araştırıyoruz. Kamuoyunu ikna etmek gibi bir sorunumuz yok. Biz soruşturma makamıyız. Dosyada gizlilik kararı aldık. Dolayısıyla bir şey söylemek zaten suç” dedi.

    oruşturmanın KPSS soruşturması ile beraber, ÖSYM'nin faaliyetleri kapsamında yürütüldüğünü ifade eden Sakınan, “Soruşturma ne zaman sonuçlanacak?” sorusu üzerine, “İkinci sınavı etkilemeyecek bir süre içinde sonuçlandırmayı planlıyoruz. Bir-iki gün önce değil, makul bir süre önce” diye konuştu.

    “ÖSYM ile sınavın iptal edilip edilmemesini konuşmadıklarını, bu konuya karışamayacaklarını ve görüş bildiremeyeceklerini” kaydeden Sakınan, “Benim çevremde de sınava girmiş 3 kişi var. Yeğenlerim sınavın iptal edilip edilmeyeceğini soruyorlar. Ben onlara sınava çalışmalarını söylüyorum” ifadelerini kullandı.

    KİTAPÇIKLAR ÜZERİNDE İNCELEME SÜRÜYOR

    Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Sakınan, soruşturma kapsamında 3 ÖSYM çalışanının bilgisine başvurduklarını, sınavın ardından 81 ilden rastgele alınan makul sayıdaki soru kitapçığı üzerinde incelemelerin devam ettiğini kaydetti.

    Bilirkişi incelemesinin de devam ettiğini açıklayan Sakınan, bilirkişiler içinde TÜBİTAK uzmanının bulunduğunu da bildirdi.




  • bu sene sınava giren bu kadar kişinin ve ailesinin suçu neydi yahu....

    ygs davası memlekette sorun bırakmadı... seçim bile bunun gölgesinde kalıcak ....
  • “ÖSYM ile sınavın iptal edilip edilmemesini konuşmadıklarını, bu konuya karışamayacaklarını ve görüş bildiremeyeceklerini” kaydeden Sakınan, “Benim çevremde de sınava girmiş 3 kişi var. Yeğenlerim sınavın iptal edilip edilmeyeceğini soruyorlar. Ben onlara sınava çalışmalarını söylüyorum” ifadelerini kullandı.

    Savcı sınavın iptali konusuna karışamayız, demiş. Nasıl yani??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xatixungur -- 15 Nisan 2011; 17:46:16 >
  • 81 ilden rastgele kitapçık incelenecekmiş boyle hıcbir sey bulamassınız saçmalık rastgele ımıs sankı herkes şifreeyı bılıyormus gıbı.sonra nasıl anlayacaksınız adam ız bırakır mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xatixungur

    “ÖSYM ile sınavın iptal edilip edilmemesini konuşmadıklarını, bu konuya karışamayacaklarını ve görüş bildiremeyeceklerini” kaydeden Sakınan, “Benim çevremde de sınava girmiş 3 kişi var. Yeğenlerim sınavın iptal edilip edilmeyeceğini soruyorlar. Ben onlara sınava çalışmalarını söylüyorum” ifadelerini kullandı.

    Savcı sınavın iptali konusuna karışamayız, demiş. Nasıl yani??

    Savcı karışamaz hakimin işi.Onaylar iptal olsun sınav derse orada iş biter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.