Şimdi Ara

Yetkili Ford Servisin çare bulamadığı motor arıza ışığı problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2020 trafiğe çıkışlı 37000 km'de Tourneo Custom otomatik vites euro 6.2 aracım var. Aralık 2021 tarihinde 25000 km'de motor arıza ışığı yaktı ve p249e hata kodu (kapalı döngü indirgeyici enjeksiyon kontrolü sınır değerde -debi çok yüksek) olduğu görüldü. Yetkili Serviste garantiden adblue enjektörü -püskürtücü değişti. 1,5 ay sonra ışık aynı hata kodu ile tekrar yandı. Garantiden bu sefer adblue deposu değişti. 2 ay sonra tekrar aynı durum, bu seferde dpf değişti. 5. Kez aynı arıza koduyla motor arıza ışığı yanınca artık servise gitmeyi bıraktım. İşimde harcamam gereken zamanı servisle meşgul olmak için harcamaktan yoruldum.

    Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını aracımı bu şekilde kullanarak geçirdim. 2-3 gün sonra sabah marşa bastığımda ışık sönmüş oluyor. 2-3 gün sonra yolda giderken bir bakıyorum tekrar yanmış.

    Başına gelen var mı, çözümü bilen veya fikri olan varsa lütfen paylaşır mı? Hatta bu işi çözebilecek Özel Servis tavsiyesi de alabilirim araç hala garantide olmasına rağmen ...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.