Şimdi Ara

Yetersiz Işık Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ürün çekimi yapmaya çalışıyorum youtubedan bakarak kartondan 3 kenarı yağlı kağıt olacak şekilde bir çekim çadırı yaptım.2 tarafından ampülle destekledim ancak ışık halen çok yetersiz kalıyor.Fotoğrafları ekleyeceğim. Acaba ne tarz bir ampulle desteklemem gerekir ? Ayrıca bir tripoda ihtiyacım var gibi duruyor tripod ve ampul önerisi alabilir miyim ? Kullandığım fotoğraf makinesi Canon 760d.


    Deneme çekimlerim :

    Yetersiz Işık Yardım
    Yetersiz Işık Yardım


    Yetersiz Işık Yardım







  • Merhaba,


    Metal çekim biraz zordur. Soft ışık tavsiye ederim. Aslında piyasada bolca bulunan spiral, E27 duylu yüksek frekanslı floresans ampullerle, bunları masa lambalarına takarak deneme yapabilirsiniz.


    Bence ortadaki fotograf kötü değil, sadece özne aydınlanmıyor. Karşıdan mutlaka ışık almalı, en azından çift yönden. Pırıltı almak için de soft olmyan zayıf bir üçüncü kaynakla efekt verebilirsiniz.


    Özne "saten metal" değilse parlak metalde efekt ve derinlik için siyah karton şeritler, veya koyu renkli objelerin yansımaları kulanılabilir. Tıpkı spotlarmış gibi bunlar da çevreye yerleştirilebilir.


    Soft ışık aşağıdaki "higlight"lardaki patamaları (pırıltılardaki harelenmeleri, renkli sınırları) azaltır. Halihazırda softbox var yazmışsınız ama yine de ışık yeterince difüze olmamış. Işığı daha çok dağıtmak, farklı yönlerden vermekle düzeltilebilir.


    Eğer bu patlamalar olmasa, tripod vasıtsıyla pozu artırmak yeterli olurdu. Ama aışığı hem daha ço kdifze etmeniz gerek, bu olunca da kaynak daha da zayıf gelecek. Tahminen en az iki kat daha çok ışığa ihtiyaç var.


    Yetersiz Işık Yardım




  • En zor çekilen nesneler bunlar. O nedenle biraz daha sabır. "Karbon 12" arkadaşımız güzelce anlatmış gerekeni.

  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için
  • Merhaba,

    Benim size tavsiyelerim şöyle olur:

    1) Arka fon tam beyaz olduğunda, titreşimler olacak. Yani bu fotoda olmamasının nedeni bence gri olması. Ancak f ve enstantane ile oynayıp arka fonda tam beyazı elde ettiğinizde fotoğraflarda netlik bozulacak. O yüzden titreşim önleyici özelliği bir gövde ve/veya lens ile çekmeniz.
    Yada tripot ile çekip ve zamanlayıcı kullanmanız da netliği çözebilir.

    2) Eğer makinineniz aynalı ise paraflash ile çekim yapmanız.
    Aynasız ise de yüksek wattlı beyaz Led kullanmanızı iyi olur.
    Çok iyi ışık ile cep telefonu ile bile güzel çekebilirsiniz. Işık makine ve lensinizden daha önemli.

    3) Bence (en az) üç adet ışık kullanmalısınız. Çekim yaptığınız izaya göre: Sağ-sol ve alt.
    Zemine göre, Sağ sol 45 derece, alt da mümkünse 90 derece dik gelmeli.
    Zaten yağlı kağıdın da esprisi, alttaki ışıktır. Son fotoya dikkat ederseniz, zemin ile nesne arasında bir siyahlık göreceksiniz. Daha çok ışıkda bu siyahlık daha keskin olacaktır.
    Tüm bunlarda düzenleme yaparken işinizi baya zorlaştırır.
    Yine ilk resimde ki mavi mine ve son resimde ki inci-sedefler olması gereken renkte görünmüyorlar bunun da sebebi alttaki ışığın olmaması.
    Örneğin bir spor ayakkabı fotosu çekseydiniz altta ışık olmayabilirdi. Ama sizin ürünlerde mutlaka alt ışık olmalı.

    4) birde 1-2 fotoda konuya çok uzak kalmışsınız. Yine foto perspektifiniz de çok eğik ürünü tam karşıdan tam ortadan ve konuya daha yakın çekmelisiniz.
    Kırpma işleminde 1:1 ise 4:3 sensörlü makine, telefon facebook vb gibi 9:16 cep için foto için ise 16:9 makine kullanmanız daha iyi netice almanızı sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.