Şimdi Ara

Yeteneksiz Futbolcular ve Mancini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk defa Galatasaray bölümünde konu açıyorum. Taraftarın bazı şeyleri görememesi beni çok üzdü ve bazı şeyleri anlatmam gerektiğini hissettim.

    Öncelikle, yönetimi, Mancini'yi suçlamayı bırakın da sorunun asıl kaynağının futbolcular olduğunu görün.
    Galatasaray'daki sorun yönetimde değil, teknik heyette değil. Sorun futbolcuların ta kendisi. Ama hepsi değil.

    Takımın üç sezondur orta sahasını emanet ettiğimiz Selçuk, kötü sonuçların en büyük sorumlulurından biridir. Ben iki senedir Selçuk hayranıydım. Ama bu sene işler çok değişti. Sneijder ve Drogba'yı sevmiyor Selçuk. Bariz bir şekilde görüyoruz ki önüne kadar gelen, topu bana at diye yalvaran Sneijder'e maç içerisinde sadece birkaç kez pas atıyor. Bunun yerine ya geriye pas atıyor ya da topu başkasına atayım derken karşı takıma teslim ediyor. Bu durumdan artık Sneijder de sıkıldı, bariz bir şekilde ortada.

    Diyeceksiniz ki istatistikler var, Selçuk en yüksek pas ortalamasıyla vızvızvııııııız.....

    Maçı açıp top Selçuk'a geldiğinde ne yaptığına bakar mısınız? Takımın ortasahasındaki, oyunu kurmasını beklediğimiz adama ne zaman top gelse bir sağa bir sola çekip defansa atıyor topu. Ya da Burak'a atayım derken kaptırıyor. Kanattan gidemediğimiz zaman diğer kanada ya da orta sahaya yönelmek istiyoruz. Ortada kim var? Selçuk. İşte bu yüzden takımdaki en çok pas alan ve atan futbolcu o. Ona atıp hızlı bir şekilde atağa başlayacağız. Ama o yanındaki Sneijder'e atmıyor. İleriye gitmeye korkuyor. Hemen gerideki arkadaşı Ceyhun'a dönüyor. O da zaten yeteneksiz, düz bir futbolcu. O da geriye dönüyor. Ve atak başlamadan bitiyor.

    Gelelim Burak'a. Bu adama ne oldu anlamadım. Daha geçen sene Şampiyonlar Liginde fırtna gibi eserken ne oldu da bu kadar kötü bir futbolcuya dönüştü? Bu haliyle bizim halı sahada bile gol atamaz bu. Her maç en az bir %100'lük gol poziyonuna giriyor ama atamıyor. O golü atsa maç bitecek. Kilit açılacak. Puan kayıpları olmayacak. Ama atamıyor! Adam ölmüş, ağlayanı yok.

    Burak meselesine daha fazla girmeyeceğim. Herkes biliyor zaten bu sene berbat olduğunu.

    Şimdi, gelelim suçu Mancini'ye atanlara.

    Adam geldiğinde takımın kadrosu şimdiki kadronun neredeyse aynısıydı. Telles ve az da olsa Hajrovic eklendi kadroya. Veysel'i de bunların arasına dahil edebiliriz aslında. Devre arasında yapılan transferler geleceğe yatırım için yapılmış transferlerdi. Bunların arasından en sağlamı Telles. Şu an Marcelo'dan farkı yok. Hajrovic ise yetenekli ama geliştirmesi lazım kendisini. Ve daha birçok geleceğin 11 adayları...

    Takımın orta sahasında bitik, hain Selçuk; forvetinde kazma Burak ve pili bitik Drogba varsa bu takım gol atamaz. He tamam atar ama nasıl atar? Sneijder'in, Melo'nun, Telles'in ekstra çabalarıyla. Mancini şimdi kafasını taşlara vuruyordur. Ben niye devre arasında bir forvet almadım diye. Bu kadroya eklenecek ikinci bir Melo (Selçuk yerine) ve iyi bir forvet ile çok rahat şampiyon olunur. Bu iki futbolcu yüzünden bütün takım bozuldu. Burak'ın alternatifi yok resmen. Selçuk'un var ama onlar da pek yeterli sayılmaz. Yine de Selçuk'tan iyidir. Peki Mancini neden Selçuk'u yedek bırakmıyor?

    Mancini geldiğinde Selçuk taraftarların gözünde bir nevi efsaneydi. O zaman görmüş olsa bile Selçuk'u yeek bırakmak büyük bir topluluğun tepkisini çekerdi. Orada cesaretini gösterseydi keşke. Şimdi ise taraftar da farkında Selçuk'un iyice battığının. Mancini artık dayanamıyor. Geçen Kauseri maçında Selçuk'a çok kızdı Mancini. İlk kez oyuncu değişikliğinde Selçuk'u çıkarıp yerine başkasını koydu. Ve bunu taktik değişikliği için yapmadı. Oyuncu yetersiz olduğu için yaptı. O zaman anladım Mancini'nin doğru yolda olduğunu ve sevindim. Bir dahaki maça yedek başlayacak tahmininde bulundum. Ama yedek başlamadı. Hayal kırıklığına uğradım. Fakat ikinci yarıda oyundan çıkardı ve yerine gelen Hajrovic ile birlikte takım şaha kalktı. Beceriksizliğimiz yüzünden gol atamadık. Ardından golller yedik ama bu göze alınabilecek bir fedakarlıktır. Bir sonraki maç Selçuk büyük bir ihtimalle yedek başlayacaktır. Ama bilemem tabi ki.

    Şimdi herkesin atladığı Muslera'nın hataları konusuna giriyorum. Arkadaşlar, bildiğiniz gibi Muslera bu takımın en önemli birkaç oyuncusundan biri. Fakat bazı maçlarda hata yapıp neredeyse gol yememize sebep olabiliyor. Ama buradaki suç Muslera'da değildir. Bu suç da Selçuk'tadır. Şimdi açıklıyorum.

    Muslera'nın hatası ne? Topu ileriye gönderirken ıskalaması, yanlış vurması ve topun karşı oyuncuda kalması. Peki Muslera bunu sürekli mi yapıyor? Hayır. Bazı maçlarda ve sadece bir kez. Peki neden yapıyor? Çünkü ona o kadar çok geri pas atılıyor ki adam yoruluyor artık. Ligin en aktif kalecisi bizde herhalde. Bıkıyor sürekli ona top atılmasından. Ona topu atan kim? Defans oyuncuları. Peki defans oyuncuları niye durduk yere geri top atsın? Çünkü ileriye çıkmaya imkan yok. İleride topu attıkları kişi kim? Selçuk ve Melo. Melo'ya top geldiğinde ileriye çok güzel taşıyor ama Selçuk bunu yapamıyor. Üstte anlattım. Sürekli geri döne döne adamlar sahamızda baskı kuruyor ve top taa kalecimize kadar geliyor. İşte hatanın sebebi budur. Selçuk...

    Sanırım saha içindeki meseleleri kapatmışızdır burada. Şimdi yönetime gelelim.

    Ünal Aysal o koltuğa geldiğinden beri birçok konuda Galatasaray'ı çok üstlere taşıdı. Her alanda başarılarımızla Galatasaray'ın adından övgüyle söz ettirdi. Bu sene ne değişti? Teknik direktör ve yönetimden bazı adamlar. Her ne sebeple olduysa oldu, Galatasaray'a zarar verecek hiçbir şey yapmadı Ünal Aysal. İşin ekonomik boyutunu bilmiyorum ama sportif anlamda hiçbir kötü iş yapmadı. Geleceğe yatırım yapan ilk başkan oldu. Bu müthiş bir şeydir. Mancini'yi geleceğin kadrosu konusunda ikna etti ve getirdi. Ama daha adamın 5. ayında yerlere vurdunuz. Halbu ki hiçbir suçu yok adamın. Seneye takımda bir yapılanmaya gidilecek ve 4. yıldızı takacağız. Her türlü iddiasına varım. Mancini seneye bize 4. yıldızı getirecek ve Şampiyonlar Liginde çeyrek final başarısına ulaşacak. Ama taraftar sabırlı olmalı. İleriyi düşünen, vizyon sahibi başkanına sahip çıkmalı. İlk başarısızlığında öfkeyle saldırmamalı.

    Arkadaşlar yazarken çok yoruldum. Umarım yardımcı olmuşumdur.

    Ek olarak, Mancini gelmeseydi Fatih Terim ile grptan falan çıkamazdık. O varken de kötüydük, şimdi de. O zaman da puan kayıpları vardı, şimdi de. Ama Mancini kesinlikle daha iyi bir taktisyendir.







  • Okudum ancak Mancini dediğin kalitede bir adam değil. Vasıfsız adamın tekidir. Aldığı başarılar tamamen tesadüftür.
  • Oyuncularında suçu var Mancini'ninde. Adam etmesi gerek onları. Yoksa ne işi var orada?
  • Valla fatih terim real maçından sonra göndermeselerdi istifa edecekti. Gönderilmesi şans oldu terim için.
    Ulan adam yıllardır terimin çözemediği sol beki çözdü. Carlinyosa yalvarıyolardı bi ara. Selçuk, Burak, Umut bunların tarihi geçmiş abi. E bunların yerine oynatacak adamlar da ateş pahası. Senin futbolcu diye sahaya çıkardığın adam oynamıyorsa değil mancini ferguson gelse bir şey yapamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GSVid abimiz şöyle yazmış: "Burak değil Dzeko'dur golcü önce bunu anlayın" diye. Şuna aynen katılıyorum. Mancini elbette suçsuz değil, hataları var. Terim'in de vardı ama elindeki kadro bu kadar vasat hale gelmemişti. Bu kadar ruhsuz değillerdi. Oynayan oynuyor beyler. Melo oynuyor. Muslera oynuyor. Selçuk, Burak, Umut, Drogba niye oynamıyor? Eboue niye oynamıyor? Madem hoca oynatmayı bilmiyor Melo niye oynuyor? Motive etmeyi bilmiyor diye bir şey olamaz bu adamı PTT 1. Ligden getirmedik, kariyeri ortada sonuçta. İlla dayak yiyerek oynayacak oyuncu varsa oynamasın zaten.

    Şu takıma Sneijder geldiğinde harbiden kafayı yemiştim sevinçten. Şimdi adama yazık ediyoruz bu yeteneksizlerle ona üzülüyorum. Umarım gitmez, umarım kalır.
  • Hocam çok güzel anlatmışsınız olayı bizim taraftarımızın tek sorunu sabırsızlık. Skor taraftarı olmayın arkadaş bekleyin, sabredin her sene gömlek değiştirir gibi teknik direktör değiştirsek bu takımdan hiç bişey olmaz. Mancininin tek hatası formsuz oyuncuları 1-2 hafta yedeğe çekmemesidir. Çek selçuğu, burağı yedeğe genç oyunculara şans ver koy ortaya umutu dikine gitsin, koy kanata hayroyu hızlı atağa çıkalım koy umutu forvete rakip defansı yıpratsın, yorsun koy sneijderi forvet arkadasına mevkisinde oynasın adam. Sneijder gibi bi frikik ustası adam geldi takıma hiç frikik attığı yok drogba topun başına geçiyor direk umudum kesiliyor o duran toptan. Neyse sabredin sadece arkadaşlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek olarak belirtmeyi unuttum arkadaşlar.

    Sneijder'in mevkisi olan forvet arkası pozisyonunda oynatılmamasının nedeni, sol kanat eksikliğimizdir. Yabancı sınırı yüzünden sol kanada oyuncu alamadık. Sağ kanada aldığımız Hajrovic bile oynayamıyor yabancı sınırından. Sol taraf bomboş kalıyo maçta. Haliyle Sneijder sola kaymak zorunda kalıyor. Seneye bu problem de çözülecek inşallah.

    Geçen Kayseri (tam emin değilim, unuttum) maçında Mancini bunu görmüştü ve Hakan'ı oyuna alıp bek oynatmıştı. Telles ise kanada geçmişti ve Sneijder ortaya geçebilmişti. Ama yine de olmayınca olmuyor. Birçok oyuncunun şanssızlığından ve kazmalığından kaybettik o maçı.
  • Ya ben çok sinir oldum Mancini gibi bir adamı 2 gram futbol bilgisi olmayan, düşünemeyen zavallılar tatava yapıyor. Adam en sonunda gidecek sonra çok daha kötü olacak ondan korkuyorum. Şu slogan atan salakların ağızlarını kapaması lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.