Şimdi Ara

Yeşil vs Kırmızı Pasaport

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam.Pasaportum yok fakat ailem nedeni ile yeşil pasaport alabiliyorum. Bu sene Erasmus öğrencisi olmaya hak kazandım ve önümüzdeki eğitim öğretim dönemi Polonya'da olacağım. Sizlere danışmak istediğim durum şu;

    01.01.1998 doğumluyum yani resmi olarak 23 yıl 3 ay 16 gün yaşındayım. Arkadaşlarım alacağım vizenin eğitim vizesi olduğunu, kırmızı yada yeşil pasaportun bu vize için fark yaratmayacağını ancak yaşım gereği yeşil pasaportum biteceği için, kırmızı alırsam orada aldığım damgaları daha uzun vadede kullanabileceğimi söylüyor.(Muhtemelen avrupayi gezerim) Açıkcası mantıksız değil. Fakat bir kimiside al yeşili geç, daha kolay vize alırsın diyor. Bir türlü karar veremedim. Sizce ne yapmalıyım?




  • Kırmızı pasaport derken "Umuma mahsus pasaport" u kastettiniz. Yeşil pasaport da "Hususi Pasaport" olarak geçiyor.


    Yeşil pasaport olsa dahi eğitim için eğitim vizesi alacaksınız ama yeşil pasaportu almanın maliyeti ile kırmızı pasaportu almanın maliyetine bakın sonra kendiniz karar verin.


    Süreler açısından incelemedim o yüzden bir yorum yapmak istemiyorum. Tam siz yurt dışındayken 25 yaşını doldurursanız yeşil pasaport ne olur onu bilmiyorum. Tahmin ediyorum: Konsolosluğa gidip kırmızı pasaport alacaksınız ( yurt dışında kırmızı pasaport almak daha ucuz), tekrar vize için bulunduğunuz ülkenin polisine kırmızı pasaportunuzu vereceksiniz. Süreler değişmeyecek diye düşünüyorum.


    Karar sizin. Bu işlerle defalarca uğraşmak yerine başında kırmızı pasaport alıp konuyu kapatabilirsiniz.


    Yaşınızdan dolayı yeşil pasaportu ne kadar süreli verecekler onu da araştırın. Eğer süresi sizin seyahat sürenizi kapsamıyorsa mecburen daha uzun süreli kırmızı pasaport almalısınız. Kırmızı pasaportlar 10 yıllık alınabiliyor. Yeşil pasaportların geçerlilik süreleri nedir onu da inceleyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 17 Nisan 2021; 8:6:26 >
  • Yanıtınızı yeni gördüm hocam. Teşekkür ederim öncelikle.

    Öğrencilik hakkımı 10 yıllık umuma mahsus pasaport ile değerlendirmek istiyorum, harç bedelini aradan çıkartmak adına. Hususi Pasaport durumunda yaştan dolayı oluşan bir süre sorunu var ve bu durum maliyeti de yanında getiriyor. Bu yüzden umuma mahsus alıp konuyu kapatmak niyetindeyim.

  • bordo üzerinden başvuru yapın, vizenizi alın.

    erasmustan sonra da gelmeyin. kalın orda. yada kendinize bir ülke seçin, oraya gidin.

    en fazla 5 yıl sürünürsünüz.

    yeşille bunu yaparsanız, diplomatik sorun olabilir. oturum alamayabilirsiniz.

  • Çok şanslısın ne güzel bizde vize alacağız diye sürünüyoruz hit yeşil pasaportla sonra da vize alsan olur bordo ya diye düşündüm. vize başvuru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetw -- 21 Kasım 2021; 1:35:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.