Şimdi Ara

Yerli uçan araba CEZERİ ilk kez uçtu!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
0
Favori
8.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geliştirdiği İHA’lar ile savunma sanayisine damga vuran BAYKAR şimdi de uçan araba yolunda önemli önemli bir adımı geride bıraktı. Türkiye’nin ilk uçan arabası CEZERİ, ilk uçuş testlerini başarıyla tamamladı.



    CEZERİ Uçan Araba’nın uçuş testlerine 11 Eylül’de başlandı. İlk uçuş testli güvenlik halatlarıyla yapıldı. Bugünkü uçuş testlerinde ise güvenlik halatları olmadan yerden 10 metre yükseldi. CEZERİ böylelikle 1.5 yıllık çalışmanın ardından ilk uçuşunu gerçekleştirmiş oldu. Uçuş sürücüsüz bir şekilde uzaktan kumanda edilerek gerçekleşti.



    Ayrıca Bkz.Yeni Hyundai Tucson tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



    BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, CEZERİ’nin geliştirilme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uçuş testi sonrasındaki açıklamasında “Önümüzdeki süreçte daha gelişmiş prototiplerini yapacağız. İnsanlı uçuşlar gerçekleştireceğiz. Ancak CEZERİ Uçan Araba’nın yollara inmesi tahminen bir 10-15 yılı bulacak. Muhtemelen 3-4 yıla rekreasyonel olarak arazi araçları ATV’ler gibi kırsal alanda kullanıma şahit olabiliriz. Akıllı otomobillerden sonra otomotiv teknolojisindeki devrim uçan arabalar olacak. Bu açıdan baktığımızda bugünün değil yarının yarışlarına hazırlanıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi seferberliği ile gençlerimize her alanda özgüven ve motivasyon kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor.” dedi.











    CEZERİ Uçan Araba Özellikleri



    CEZERİ, şehir içinde daha hızlı ve daha temiz ulaşım için tasarlandı. Trafik sıkışıklığından etkilenmeyen yenilikçi bir ulaşım aracı olacak. Kargo taşımacılığı ve hava taksi için de kullanılacak. Yüzde 100 elektrikli motordan güç alıyor. Otonom sürüş kabiliyetine kavuşacak. Minimum teknik ve havacılık bilgisi, üst düzey güvenlik ile uçurulabilecek şekilde tasarlanan CEZERİ Uçan Araba, 8 adet elektrikli motor ve pervane ile gücünü şarj edilebilir bataryalardan alarak %100 elektrik ile uçuyor. Üç yedekli akıllı uçuş sistemine sahip olan CEZERİ, gelecekte yapay zekâ sistemleri ile donatılacak. CEZERİ Uçan Araba’nın gelecekte 100 km/s seyir hızına kavuşması, uçuş irtifasının 2000 metreye ulaşması ve batarya teknolojisinin gelişmesine paralel olarak 1 saat havada kalarak 70-80 km menzile ulaşması hedefleniyor.



    Uçan araba CEZERİ’nin prototipi ilk kez 17-22 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST 2019 etkinliğinde halka açık bir şekilde sergilenmişti. Katılımcılar CEZERİ’yi yakından görüp fotoğraf çekme şansı yakaladı.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri
    BAYKAR Cezeri



  • Adı "CONİCAR" yapanda Elon Musk ... olsaydı şimdi aşşaaaağılık kompleksi olan bir sürü insan şurda ne yorumlar yapmıştı..

    Ama gel görki adı sanı bizden SELÇUK diye birinin BAYKAR diye yerli bir firmanın yaptığını görünce hemen itin ...ötüne sokmaya çalışmak bizdeki bit yavrularına münhasır bir durum.



    He bu uçan basit bir drone 4 tane elektrik motorunu eline herkes yapabilir ...

    Bir şeyler yapılıyor işte bari bunu eleştirmeyin.


    Neymiş ithalmiş yabancı ülkelerden çalıntıymış vs.


    Ya çalsın da öğrensinler bari karışmayın. Çin şuanki haline nasıl geldi 20-30 sene önce çakma aşırı dandik ürünler yaparlardı. Amerikan japon ürünlerinin birebir aşırı dandik çakmasını yapa yapa öğrendiler şimdi kendi şirketleriyle dünyaya hakimler.


    Bir işi bilmiyorsan ilk kez yapıyorsan illaki birilerinden etkileceneceksin sonra gerekli bilgi birikimin olunca zaten özgün ürünler çıkar


    Ülke de yapılan bir kaç iyi iş var bari onlara karışmayın

    Yorumlarda resmen cehalet akıyor. "Nasıl uçan araba bu" falan yazmışlar, elemanların kafada uçan kafa konsepti bilimkurgu filmlerinde yerçekimine meydan okuyan tipte ya da jetgillerin arabası tarzında galiba :D zeka özürlüler ya. Geleceğin "uçan araç" konsepti bu türden 4 motorlu otonom kabiliyetli araçlar, dronelar üzerine şekilleniyor. Konsept dediğim de dünyada şu türden bir araç tasarlayan firma sayısı bir elin parmaklarını geçmez, çalıntı diyen özürlüler neyin kafasını yaşıyor anlayamadım, nerden çalıntı olduğunu söylese bari. Bir de neyi çalıntı olacak onu da anlamadım. ha pardon onlar da uçuyor bu da uçuyor, orası şey, bu kadar zorlamayın ya basur olursunuz.
  • Hayırlı olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tasarım güzel duruyor, bu iş önce ambulanslara uygulanmalı, trafikte çok zaman kaybediyorlar, bugün resmen kitlendi ambulans geçemedi. Doğru dürüst emniyet şeridi yok.

  • Hani uçamaz bizi kekliyor falan diyenler yürüyen uçak memeleri paylaşanlar.

  • Uçan kısmı tamam da araba kısmı nerede daha çok deniz helikopteri olmuş bu görünüm olarak,uçan araba deyince hem havada hem karada gidebilen bir araç olmalı.


    Ama böyle araçlar yangınlar için özelleştirilirse dar sokaklarda artık insanlar balkonlarda yanmaz,20. katta vs itfaiyenin mudahele edemediği insanlar atlamaz,orman yangınlarında çok iyi olur ağırlık taşıma kapasitesi motor gücü artırılırsa vs.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 15 Eylül 2020; 23:46:22 >
  • AMBULANS VE kolluk kuvvetlere ilk kısa sürede olursa çağ atlanır

  • Ben böyle haberleri ciddiye alanlara inanamıyorum.


    Hadi diyelim böyle bir şey oldu. Park sorunu var. :)

  • İlla arabayı uçaracaklar.
    Bunu neresi araba mesela.
    Araba neye denir, tanımı nedir.

    Flying carpet....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.