Şimdi Ara

Yeniden Kredi Kampanyası Yapılır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Yeniden Kredi Kampanyası Yapılır mı?


(En Son Oy Tarihi: 7.11.2020)
Giriş
Mesaj
  • Krediler çok yükseldi. ne ev ne araba alınabilir bu kredilerle. sizce de tekrarda kredilerin düşürülmesi gerek miyor mu?




  • daha da artması gerekiyor dövizin baskılanması için.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    geçen senede %20 lere çıkmıştı mevduat faizleri. Sonra 2şer 3 er puan düşürdüler oranları. Ve dövizde düştü...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: reactor1111

    geçen senede %20 lere çıkmıştı mevduat faizleri. Sonra 2şer 3 er puan düşürdüler oranları. Ve dövizde düştü...

    düştü ama bir de sor bakalım neyi feda ederek düştü 101 milyar dolar döviz satmış merkez bankası o süreçte.

    3-5 inşaat mücahidini kurtarmak için 101 milyar dolar çöp edildi.

  • Yıl sonuna kadar faizlerde büyük artış olabilir, ucuz kredi dönemi sanırım kapanıyor.

  • Yapılır yapılmak zorunda yoksa bu piyasa dönmez. Vatandaşın üstündeki yük çok fazla. Çoğu vatandaş kredi kartlarıyla döndürüyor aylarını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reactor1111

    geçen senede %20 lere çıkmıştı mevduat faizleri. Sonra 2şer 3 er puan düşürdüler oranları. Ve dövizde düştü...

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Muhalefet -- 7 Haziran 2021; 2:28:56 >
  • Verilen ilk ucuz krediler zaten yanlis karardi. Herkes gitti araba maraba aldi kredilerle hicbir ise yaramadi. Tl degeri deli gibi dustu. Bir yandan issizlik geliyir deli gibi bu ucuz krediler bile patlar odenemez

    Yani 0 ihtimal hatta bundan sonra faizler dahada artar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 6 Kasım 2020; 17:49:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reactor1111

    geçen senede %20 lere çıkmıştı mevduat faizleri. Sonra 2şer 3 er puan düşürdüler oranları. Ve dövizde düştü...

    Bekle çıkar aheste aheste

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redeemertr

    Yıl sonuna kadar faizlerde büyük artış olabilir, ucuz kredi dönemi sanırım kapanıyor.

    Zaten mevduat faizlerinin altında kredi dağıtmak zorunda kaldılar bankacılar bunun acısını çıkartır.


    Bu hal enflasyonu fena körükledi bu kadar öngörüsüz ekonomi yönetilir mi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V2

    Verilen ilk ucuz krediler zaten yanlis karardi. Herkes gitti araba maraba aldi kredilerle hicbir ise yaramadi. Tl degeri deli gibi dustu. Bir yandan issizlik geliyir deli gibi bu ucuz krediler bile patlar odenemez

    Yani 0 ihtimal hatta bundan sonra faizler dahada artar.

    Kitabı açmışlar cümlenin yarısına kadar okumuşlar kredi ve kamu harcamaları artacak ama üretim odaklı harcamalar yatırım amaçlı krediler verilmeliydi biz ise tüketime doğrudan finansman sağladık büyük hata

  • Dünyada para bolluğu var. Bizde kredi faiz ile birlikte 10 yılda 2 katı maaliyeti var.

    Evler rant yüzünden pahalı, arabalar vergi yüzünden pahalı, kredi banka yüzünden pahalı.

    Ev alacaksın, 2-3 ev mütahite 1 ev bankaya.
    Araba alacaksın, 2-3 araba devlete 1 araba bankaya.

    Maaşlar Afrika, Fiyatlar Amerika.
  • Yapılmalı mı? Yapılmamalı. Yapılır mı? Yapılmaması gereken ne varsa yaptıkları için bence yapılır.
  • Nerden nereye, ülkede tasarruf olgusunun yerini kredi olgusu aldı. İlk okuldayken sukuk, bono gibi ismini tam hatırlamadığım yatırım araçlarıyla vadesinde nemasıyla birlikte alırdık. Biriktirdiğim harçlıkla almıştım okul bitimine yakın paramı artmış olarak aldım. Yazında gittim ona bisiklet aldım. Birçok eşyamı hep biriktirerek alırdım, bisiklet, gitar, atari vs... Çocukken tasarruf etmeyi, para biriktirmeyi öğrettiler bize. Eskiden bez mendiller vardı, medilin içinde bozuk para biriktirirdim. Ailemde, çevremde öyle, birçok şeyi tasarruf edip, daha çok öz sermaye, az kredi ile yaptılar. Şimdi adam neden konut kredisinde ekspertizin tamamına değilde %90 na veriyorsunuz diye feryat ediyor. Ki %90 yeni bu sene yaptılar. Eskiden %70 lerdeydi. Bu millette aşırı borçlanma var. Bazıları zaten gelirine bakmıyor bile, adama 1 milyon kredi ver, nasıl ödeyecem diye düşünmez alır. Pandemi zamanı devlet sokağa çıkma yasağı uygulasa, tasarruf bilinci olan toplumda bu yasaklara dayanır. Oysa bizde adam kredimi nasıl ödeyecem diye başlıyor serzenişe. Haklı ödemeyince banka tepesinde, bankada amme kurumu değil ki bedavadan ötelesin, nihayetinde o da ticari bir işletme. Artık yeni kredi vs. yapılmamalı. Zaten kamu bankalarıda yeterince piyasayı zararına finanse etti. kredi kullanmayan vatandaş sırf büyüzden vergileri kamu bankalarının ucuz verdiği kredileri desteklemek için gidiyor. Yani kredi kullanmayan vatandaş enayi oluyor.

  • Siz önce o kredileri ödeyebilin ondan sonra düşük faizli kredi istersiniz, kredi stoku ne kadar artmış haberiniz var mı?


    Pandemi de ikinci dalga yaşanıyor, işssizlik artacağı bir dönem kapıda. İnsanlar fütursuzca tükettiler artık verecek para yok, batmalar yakındır.


    Devlet bifiil 10 yıldır şirketlere destek oluyor, son iki yıldır ise sırtında taşıyor. Kriz dediğiniz V olur, saçma sapan para politikaları ve kapitalin özüne aykırı olan bu uygulamalar bizi U ya mahkum ediyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Nerden nereye, ülkede tasarruf olgusunun yerini kredi olgusu aldı. İlk okuldayken sukuk, bono gibi ismini tam hatırlamadığım yatırım araçlarıyla vadesinde nemasıyla birlikte alırdık. Biriktirdiğim harçlıkla almıştım okul bitimine yakın paramı artmış olarak aldım. Yazında gittim ona bisiklet aldım. Birçok eşyamı hep biriktirerek alırdım, bisiklet, gitar, atari vs... Çocukken tasarruf etmeyi, para biriktirmeyi öğrettiler bize. Eskiden bez mendiller vardı, medilin içinde bozuk para biriktirirdim. Ailemde, çevremde öyle, birçok şeyi tasarruf edip, daha çok öz sermaye, az kredi ile yaptılar. Şimdi adam neden konut kredisinde ekspertizin tamamına değilde %90 na veriyorsunuz diye feryat ediyor. Ki %90 yeni bu sene yaptılar. Eskiden %70 lerdeydi. Bu millette aşırı borçlanma var. Bazıları zaten gelirine bakmıyor bile, adama 1 milyon kredi ver, nasıl ödeyecem diye düşünmez alır. Pandemi zamanı devlet sokağa çıkma yasağı uygulasa, tasarruf bilinci olan toplumda bu yasaklara dayanır. Oysa bizde adam kredimi nasıl ödeyecem diye başlıyor serzenişe. Haklı ödemeyince banka tepesinde, bankada amme kurumu değil ki bedavadan ötelesin, nihayetinde o da ticari bir işletme. Artık yeni kredi vs. yapılmamalı. Zaten kamu bankalarıda yeterince piyasayı zararına finanse etti. kredi kullanmayan vatandaş sırf büyüzden vergileri kamu bankalarının ucuz verdiği kredileri desteklemek için gidiyor. Yani kredi kullanmayan vatandaş enayi oluyor.

    Hocam o değilde milletteki tasarrufların yatırılıma dönüştürülememe problemini nasıl çözeceğiz? Dw bugün bir video yayınlamış, yastık altında 280bn$ altın var diyor :)

  • Son durumumuz


  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.