Şimdi Ara

Yeni YouTube politikasıyla neredeyse reklamsız video kalmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
3
Favori
11.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Popüler video içerik platformu YouTube, artık iş ortağı programına üye olmayan kanalların videolarında da reklam göstereceğini duyurdu. Böylece neredeyse tüm YouTube videolarında reklam gösterilecek.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 Türkiye fiyatları Apple tarafından resmen açıklandı!



    Reklamsız video kalmayacak



    Hizmet şartları güncellemesiyle artık iş ortağı programına üye olmayan kanalların videolarında da kademeli olarak reklam gösterileceğini duyuran YouTube, bu kanalların YouTube iş ortağı programına dahil olmadıkları için reklamlardan herhangi bir gelir elde edemeyeceğini belirtiyor.



    YouTube reklamlarından gelir elde etmek isteyen içerik üreticileri ise ancak 1000'den fazla aboneye sahip olur ve toplam 4000 saatlik izlenme süresine ulaşırsa YouTube iş ortağı programına katılmaya hak kazanabiliyor ve programa dahil olduklarında reklam geliri elde edebiliyor.



    Kaynak:https://support.google.com/youtube/thread/83733719?hl=en&msgid=83733719







  • Yalnız Vanced tarayıcı eklentisi değil. Logoyu görmezsen eğer zaten kendisi ekstralar sunan bildiğin Youtube uygulaması. Ekstralar; Video reklamları yok. Başka uygulama kullanıyorken video küçük ekranda yada arka planda devam ediyor. Yada ekran kapalı/tuşlar kitli iken de video devam ediyor. Böylece video verileri yüklenmiyor, Sadece ses dosyanı iniyor. Kota için çok iyi.


    Şimdi de Youtube Music e el attılar.

    Diğer konuda yazdığımı buraya ekliyotum.

    Aylık 4000 lira kazanan bir kişi 20 iş günü ortalama 8 saat çalışsa toplamda 160 saat yapar.yani saatlik çalışma ücreti 25 liraya gelir. İnternette günde 3 saat geçirse ve bunun toplam 15 dk sı reklam olsa zamanının 1/9 unu reklam izleyerek geçirir. Ortalama cep+ev 150 lira fatura ödense yıllık 1800lira yapar ve 1800/9 200 lirasını reklam izlemek için harcamış olur. Bilgisayara 6000 lira verse 5 sene kullansa yıllık 1200 lira cep telefonuna 4500 verse 3 yıl kullansa yıllık 1500 bilgisayar+telefona verilen para yıllık 2700 lira. bu cihazlatın kullanım sürelerinin de 1/9 u reklam için gideceğinden yıllık 300 lira da reklam izlemek için harcanan cihaz ücreti.


    Yani bu vatandaş yılda cihazlara verilen para+internet faturası yılda 500 lirasını bu reklamları izlemek için harcamış olur. Bu da yılda 20 saatlik çalışmasını bu reklamları izlemek için çalışmış olduğu anlamına gelir. Televizyon reklamlarını da eklersek bu 30 saatin üstüne çıkabilir.

    Hayat boyu Ortalama 45 yıl çalışma dönemi olsa vatandaş sadece internetten reklam izlemek için 22.500 lirasını harcamış oluyor.Yukarıdaki örneğe göre hayat boyu 900 saatlik çalışma süresine karşılık geliyor.

    Daha buna TV den izlenen reklamları eklemedik.

    Burada 1/9 oranına göre Türkiyenin nüfusu 80 milyon dersekyaklaşık 9 milyon kişilik bir işgücünün tamamen etkisiz hale getirilmesine eşdeğer bir kayıp var. Hiroşimaya atılan atom bombasıyla 90.000 lkişi kaybedildi. 9.000.000/90000=100 yani reklamlar yoluyla Türkiyeye verilen işgücü kaybı hasarı hiroşimaya atılan atom bombasının tam 100 katı güçtedir.

    İzmir depreminde 114 kişi hayatını kaybetti. 9.000.000/114=78900 yani reklamların yarattığı işgücü hasarı izmir depreminin 78bin katından daha fazladır.

  • Saplayın Saplayın yarasınnn..

  • Zorla premium üye olmaya zorluyorlar son zamanlarda trendyol reklamları resmen bıktırdı

  • Vanced bunu beğendi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RTÜK ün Netflix i bırakıp Facebook ile YouTube a müdahale etmesi lazım. Bir video izlemek için 10 tane reklam izliyoruz. YouTuberlar altına spor araba çekecek diye çektiğimiz çileye bak. Bununla ilgili kısıtlama getirilmesi lazım android de çözüm var ama iOS da YouTube u da premium almak lazım.

  • YouTube videoların başka kaynaklarda oynatılmasına da izin vermiyor artık. Örneğin linkin başına nsfw yazıp açmak gibi. Tek çare o videoları görmek için giriş yapmak.


    Yeni YouTube politikasıyla neredeyse reklamsız video kalmayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Sokak Kedisi- -- 22 Kasım 2020; 2:9:10 >
  • Orama burama reklam koy YouTube. ;)

  • iPhone kullananlar düşünsün youtube vanced var Android de

  • Vanced candır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uygulamayı sildim telefondan. Firefox + uBlock Origin ile izliyorum. Google search'i de bıraktım. Duckduckgo yetiyor genelde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtube büyük hata yapıyor insanlar alternatifini bulduğu anda kaçacak premium vb böyle abonelikler müebbet reklam cezasına çarptırarak olmaz. Mesela koy oraya adam gibi dizi film o zaman insanlar gelir abone olur üye fiyatınıda local yap hiç bişey bilmiyorsan spotifya sor abi nasıl yapılır bu işler diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cepte vanced masaustunde ublock kafam rahat

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Müzik kliplerinin bile ortasında pat diye reklama giriyor bıktık artık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reklam engelleyici ve reklamsiz youtube dan haberleri yok heralde. Youtube da reklam izleyen kaldı mı?

    Apple almamak için bile tek basina bir sebep bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 21 Kasım 2020; 20:42:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi de senelerdir Vanced kullanıyorum reklam nedir bilmiyorum telefonda ama lakin Samsun smart tv'deki reklamlardan gına geldi sırf bu yüzden telefon harici YouTube'ye girmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Youtube da reklam mı var :/

  • dragons4 kullanıcısına yanıt
    Ekran yansıtma kullanın TV destekliyorsa

  • YouTube Premium Sağ Olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullanmayın olsun bitsin. Kullanacaksanız da tarayıcınızda reklam engelleyici olsun. Apple cihazlarda da reklam engelleyici varsa Safari'den girince reklam gözükmüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelecekte internette bedava diye kavram kalmayacağın kanıtı bu olsa gerek

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.