Şimdi Ara

YAYAYA 103 KM İLE ÇARPTILAR! YETMEDİ İFTİRA ATTILAR! AMA BEN ÖLMEDİM! HAKAN GÖKALP, HASİNE GÖKALP (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
589
Cevap
20
Favori
78.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1168 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahmetyasinakturk kullanıcısına yanıt
    Bende katılıyorum bunlara. Burda önemli olan kısım görgü tanıklarının kabul edilmemesi ve polisin tutumu. Bana kalırsa her iki tarafta hatalı. Ama öncelikle o tarz yolda 40 50 yi geçmek büyük hata. O hızda olsa fren yapsa dahi yavaşlar kişi baya. Yayada arabada çok dikkatli olmalı kimin ne yapacağı belli olmaz. Sen profesyonelsindir karşı taraf dalgındır vs. O yüzden dikkat çok önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan konuşmaktan vazgeçecek misin acaba ? Sizin adaletinizin terazisi şaşmış. Aynı olayın konusunu şoför açsa ona da duygusal yaklaşma olasılığın var. Kendi sözlerim adına konuşuyorum kime söyleyip söylemediğin umrumda değil ama yayanın yerine koyduğun gibi şoförün yerine neden kendini koymuyorsun? Aniden yola atlayan biri var eskaza hızlısın acelen var yoldan çekilmesi için selektör yaptın koşmaya devam etti sonra sende manevra yapmaya çalıştın o da senin manevra yaptığın yöne koşmaya başladı ve kaza oldu ne yapacaksın ? Sonrasını öncesini konuşmuyorum bilmiyorum da. Ancak kaza özelinde değerlendirdiğimizde iki tarafta suçlu. Sizin mantığınızla bakarsak araba sürenin de acelesi olmuş olabilir. Herkese güzel görünmekten vazgeçin ve adaletli yaklaşın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmetyasinakturk kullanıcısına yanıt
    yaya selektör yapmak ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamisama- -- 18 Mayıs 2019; 3:55:28 >
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Siz hiç kaza anını yaşamadınız sanırım . İnsanın eli ayağı birbirine dolaşır. O an aklına o gelmiş onu yapmış olabilir bu kadar şaşıracak bir durum yok bunda .
    Ha tabi şunu ekleyeyim bu kadar hızlı olmasını meşrulaştırmıyorum ama ortada hızdan kaynaklı bir kaza yok . Bahsettiğim husus o . Şöyle bir senaryo düşünün fotoğrafını birazdan ekleyeceğim (Düzenlemesini yapıyorum şuan) . Bu yolda giderken 2 numaralı araç durması gerekirken durmuyor ve yola atlıyor ve size suç olarak çok hızlıydın ama diyor . Oysa dursa kaza olmayacaktı siz de beni fark etti dediğiniz için normal seyrinizde gidiyorsunuz birden önünüze atlıyor ve yeterli fren mesafenizin olmadığını selektör veya korna yoluyla adama bildirdiniz ancak o tüm bunlara rağmen önünüze atlamayı seçiyor ve kaza yaşanıyor. Burada 1. Araç siz olsanız ve bütün suçu size yıksak ne kadar mantıklı olur ? ( Sizin gittiğiniz yol anayol ) Görsel muhteşem olmadı ona ayıracak da o kadar vaktim yok bu kadar oldu.
    YAYAYA 103 KM İLE ÇARPTILAR! YETMEDİ İFTİRA ATTILAR! AMA BEN ÖLMEDİM! HAKAN GÖKALP, HASİNE GÖKALP



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetyasinakturk -- 18 Mayıs 2019; 4:56:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Adaleti sağlayan hiç bir kurum kalmadı ne yazikki, umarım adaleti kendiniz verirsiniz, kaybedecek bir şeyiniz kalmadıysa onların kaybedecek kişi başı 6 litre kanı kaldı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul, Küçükçekmece'de o trafik ışıklarının umursanmadığı, yaya'ya yol ver tabelalarına rağmen insanların üzerine arabaların sürüldüğü trafik ışıklarının olduğu alanları defalarca İBB ve Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarına yaklaşık 1.5 yıldır iletiyor olmama rağmen ne kasis yapıyorlar, ne eds koyuyorlar.
    Birileri öldükten sonra gelip belki işlerini yaparlar, geçen aradığımda da kayıt açtılar fakat arayan soran yok.
    İnsanın değeri sıfır, hayvanın değeri sıfır.
    Adalet, hak ve hukuk terazisi yalnız kendilerine çalışıyor, konuyu öne çıkartalım arkadaşlar bu sorun çözülecek, suçlular hesap verecek. İşini yarım yapan, haksızlığa karşı susan dilsiz şeytanlar umarım sana yaşattıklarının misliyle fazlasını yaşar...
    Acil şifalar diliyorum, çok geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 18 Mayıs 2019; 5:48:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetyasinakturk

    Yanlış anlama ama en basit yaya bilgisidir koşarak karşıdan karşıya geçmeyin ve geçerken sağınızı solunuzu kontrol edin. Ayrıca adam manevra yapmak istemiş sen koşmaya devam edersin diye sende geri dönünce çarpmış haliyle. Adamın yaptıklarını ve suçlu olduğu hususları burada işin içine katmadan yazıyorum . Herkes kendi güvenliğinden mesuldür. En azından trafikte böyledir. En büyük hata da o beni fark etti yanılgısıdır. Birilerinin seni fark etmesini beklemeden sen fark edeceksin. Aksi takdirde kaza kaçınılmaz bir sonuç olur. Kusura bakma ama izlediğim videodan yola çıkarsam adamlara cani demek içimden gelmedi. O hız fazla kabul,sonrasında yaptıkları hata kabul ancak yola öyle koşarak çıkmakta senin hatan dostum. Dost acı söyler.
    Günaydın dost. Haklısın kendi güvenliğimiz için daha dikkatli olmalıyız. Basireti bağlanmak demek bu olsa gerek. 27 yaşındayım ve ortalama 10 yaşından beri o yolu tek başıma kullanıyorum. 17 senedir bir hata yapmamam hiç yapmayacağım anlamına gelmez tabi ki, yola çıkışım hatalı, ancak şoförlerin mutlak sorumlulukları vardır.

    Ehliyet vermelerinin sebebi, bu sorumlulukları öğrenmiş, biliyor olmasıdır. Bunlardan birisi yaya görünce yavaşlamaktır. Ama yayaların ehliyeti var mı?

    Kurala göre 100 metre yakında yaya geçidi veya trafik lambası yoksa gelen aracın hızını ve mesafesini göze alarak yayalar karşıdan karşıya geçebilir.

    92 km hızla gelen aracın hızını ve mesafesini algılayabilmek kolay mı? Çünkü yaya geçitlerinde 20-30 km şehir içinde 50 km hız limiti olmasının bir nedeni var.

    İnsan refleks ve hareket kabiliyetinin kontrol edebileceği hız limiti bunlar. Öyle olmasaydı şehir içi hız limiti 200, yaya geçidi 150 olmaz mıydı?

    Benim kusurum dikkatsiz olmaktır. Ama ben çarpışma esnasında bulunma hakkım olan yerde, yolun ortasındaydım. Çünkü yoldan çekilerek kusurumu telafi ettim.

    Sürücü ise kusurlarını telafi etmedi. Trafik kurallarını ihlale devam etti.

    1- hız limitinin üzerinde bir hızla geliyordu.

    2- yaya'yı farketti yavaşlamadı.

    3- yaya'yı selektörle uyardı, korna çalmadı, çünkü hız kesmek istemedi. yaya'ya durma mesafen varsa korna çalıp uyarırsın. yoksa fren yapmak zorundasın. kural böyle ben söylemiyorum.

    4- 7-8 metre kadar yakında hala fren yapmayı reddedip selektör yapıyor.

    5- evet benim devam edeceğimi zannedip sola kırıyor. ama zannetmekle bir insanın canı riske atılamaz. duracaksın!

    6- sola kırdıktan sonra bana çarpacağının kaçınılmaz olduğunu farkedince fren yapıyor.

    ehliyeti olan, tüm kuralların öğretildiği bir sürücü bu kadar hata yapıyor. yaya ise "dikkatsiz yola çıktı" denilerek hatasını telafi edip geriye çekilmesine rağmen suçlu bulunuyor.

    Allah sizi korusun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeaLeusy

    Çok geçmiş olsun bu durumda senin üstüne gelen seni yoran insanlara olan saygın içinde seni ayrıca tebrik ederim. Gayet neşeli bir günümde ben bu insanlara sövmemek için kendimi zor tuttum sen o psikolojide hala o pisliklere insanlarmış gibi cevap vermişsin.

    Bazı iğrenç insan tipleri var zengini, güçlüyü desteklemezse veya düşeni iyice ezmezse kendini tatmin edemez. Sorum o iğrenç yorumu atanlara yani sen karşıdan karşıya geçerken 50 kere sağına soluna bakıyorsun diye bu arkadaşın bunu yaşaması normal mi oluyor ? Yarın senin senin oğlunun kızının aceleci olmayacağını, dalgın olmayacağını, uykulu olmayacağını, hatalı olmayacağını nereden biliyorsun ? Ya kızım, oğlum havalarda uçmuş sakat kalmış ama hatası var olsun mu diyeceksin ?

    Kendinize bir sorun bu çocuğun başına bunlar gelmiş ben duygusal olarak neden etkilenmedim diyin. Fren bile yapmadan böyle acımasızca çarpıp umursamayan insanları savunuyorsam ben kimim diyin. Ben yeri geliyor araba kazalı bir kedi için günlerce uğraşıyorum siz ne vicdansız insanlarsınız.

    Ölümden dönen şuan hayatta anlayamayacağın bir psikolojide olan çocukla forumdan mesajdan tartışmaya çalışıyorsan sen nesin ? pisliğin tekisiniz.
    Dostum. Gerçekten ama gerçekten iyi ki varsın. Linç ediliyorum yoğun bir şekilde evet. Ama bunlar da bir tecrübe. Belki mahkemedeki hakim heyetine karşı daha acımasız bir mücadelem olacak.

    Ben hafızamı kaybettim. Olaya dair bir şey hatırlamıyorum. Geçmişe dair de bir çoğunu. Ama bir arkadaşımın söylemesine göre, bir gün bisiklet turunda giderken yol üstünde olan bir köpek için durup, onu kenara geçirmişim. Arkadaşlar demiş "olum köpek o geçer niye durdun?" El cevap "eğer o köpek bizim geçmemizle panik olup bir arabanın önüne atlarsa ben o vicdanla nasıl yaşarım" Keşke hatırlayabilsem ama hatırlamıyorum. Sadece aklıma geldikçe gözlerim doluyor.

    Altındaki 9 kilogramlık bir bisiklet bir canlıyı yaralamaya bile yetmezken ufak bir canlı için bu davranışı sergileyebilen insanlar var dünyada bir yerlerde.

    Ama 1500 kilogramlık bir araçla insanı görmesine rağmen hiçbir kaygı taşımayan insanlar da var.

    Allah razı olsun dostum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adem-123

    Öncelikle geçmiş olsun. Size o hızda araba gelirken oldugunuz yerde durmanız daha iyi olurdu. Bir tanıdıgıma araba çarptı benzincide ve malesef öldü. Karşı taraf hapis felan almaz. Ancak para cezası alır. Sizin kovalamanız gereken şey. Yanlış ifadeler yanlış tutanaklarla olayın kapatılmaya çalışılması. Çok geçmiş olsun nerde ne olcağını bilemeyiz. Yaya geçitlerinde bile yer vermiyorlar. Ayrıca olayı çok kısa anlattınız neler olduğu hakkında. Umarım adalet neyse yerini bulur. Çok geçmiş olsun ve umarım tamamen sağlığınıza kavuşursunuz. Bu arada ruh sağlığınızada dikkat edin.
    1 dakikaya sığdırabildiğimi anlattım. Daha fazlasını da anlatacağım elimden geldiğince. Ama hukuk buna izin vermiyor!

    Dava bitmeden elimdeki belgeleri herkesin öğrenmesi için ne yazık ki yayınlayamıyorum!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaciRomantik

    Adaleti sağlayan hiç bir kurum kalmadı ne yazikki, umarım adaleti kendiniz verirsiniz, kaybedecek bir şeyiniz kalmadıysa onların kaybedecek kişi başı 6 litre kanı kaldı.
    Hadi şunu 7 yapalım. Kazadan sonra 7 kilo vermişim. Tabi kandan değildir hepsi de.

    Hukuki sınırlar içinde inşallah adaleti bulacağız. Sonrasını düşünmek bile istemiyorum. O düşünceyle yaşayamam. Uykusuz kaldığım gecelerin sonu gelmez.
  • Semih Güzey kullanıcısına yanıt
    Hepimizin ehliyeti var ehliyet çok farklı bir kavram. Ben tamamen sen suçlusun diyemem ona da tamamen suçlu diyemem. Burada o adamı aşağılarsam eğer seni de aşağılamam gerekir. Dünyanın neresinde olursan ol yola bakarak çıkarsın. Senin basiretin bağlandı o adamın ki de bağlandı ve kaza oldu. Bu adamın yaptığı her ne kadar hata ise seninki de o kadar hata bu konuda fikrim net. Ki yola atlayan birisine 50 km ile gitsen bile çarparsın. RABBİM cümlemizi korusun ancak aynı RAB kaderi sizin çabanıza bağlı kıldık da diyor. Tekrar yineliyorum yalnızca adam suçlu değil. Yalnızca sen de suçlu değilsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diemcizone

    İstanbul, Küçükçekmece'de o trafik ışıklarının umursanmadığı, yaya'ya yol ver tabelalarına rağmen insanların üzerine arabaların sürüldüğü trafik ışıklarının olduğu alanları defalarca İBB ve Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarına yaklaşık 1.5 yıldır iletiyor olmama rağmen ne kasis yapıyorlar, ne eds koyuyorlar.
    Birileri öldükten sonra gelip belki işlerini yaparlar, geçen aradığımda da kayıt açtılar fakat arayan soran yok.
    İnsanın değeri sıfır, hayvanın değeri sıfır.
    Adalet, hak ve hukuk terazisi yalnız kendilerine çalışıyor, konuyu öne çıkartalım arkadaşlar bu sorun çözülecek, suçlular hesap verecek. İşini yarım yapan, haksızlığa karşı susan dilsiz şeytanlar umarım sana yaşattıklarının misliyle fazlasını yaşar...
    Acil şifalar diliyorum, çok geçmiş olsun.
    Öldükten sonra da yapmıyorlar. Benim düştüğüm yerde ölen çok oldu:https://www.youtube.com/watch?v=vuigbHcol-E

    Trafik lambası direği dikildi ama yapılmadı. Kasisler kaldırıldı. Çünkü protokolün cumhurbaşkanlığa giden köşkünün güzergahıydı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetyasinakturk

    Hepimizin ehliyeti var ehliyet çok farklı bir kavram. Ben tamamen sen suçlusun diyemem ona da tamamen suçlu diyemem. Burada o adamı aşağılarsam eğer seni de aşağılamam gerekir. Dünyanın neresinde olursan ol yola bakarak çıkarsın. Senin basiretin bağlandı o adamın ki de bağlandı ve kaza oldu. Bu adamın yaptığı her ne kadar hata ise seninki de o kadar hata bu konuda fikrim net. Ki yola atlayan birisine 50 km ile gitsen bile çarparsın. RABBİM cümlemizi korusun ancak aynı RAB kaderi sizin çabanıza bağlı kıldık da diyor. Tekrar yineliyorum yalnızca adam suçlu değil. Yalnızca sen de suçlu değilsin.
    Beni yanlış anlamanı istemem. Gerçekten söylüyorum. Bak lütfen aşağıladığımı falan düşünme. Sana yardımcı olmak için söylüyorum. Yemin ederim kötü bir niyetim yok.

    Buradaki yayayı şoför ile aynı ölçüde kusurlu bulmayı ve bunu üstelediğini gördüğüm için profiline baktım.

    Postlarına hiç girmedim orada görünen konulardaki ilk 10 kelimeleri okudum profilin üzerinden. Çoğunda biriyle tartışma içerisindesin.

    Sana git bir psikoloğa, psikiyatra görün falan demiyorum bak. Ne yazıktır ki bu travma halimde savcı bana bunu söyledi. İnsana nasıl bir etkisi olabileceğini anlıyorum.

    Ama bir uzmandan, dosttan, kitaptan destek al. Mağdur insanı bile hiç vicdan etmeden, haksız bir tezle suçlamak gerçekten bir insan için çok zor. Ama bunu çok kolay yapıyorsun.

    Ben bunu söylerken kötü biri olduğunu iddia etmiyorum. Belki de buradaki herkesten çok daha iyisindir. Dikkatimi çeken bir özelliğini söyledim sadece. Umarım anlarsın.




  • Öncelikle büyük geçmiş olsun. Anlattığın gibi polisin ifade almaması vb. olaylar varsa olayın dibine gidilmeli ama söylemem lazım ki çarpan kişi suçsuz olmadığı gibi sende suçsuz değilsin...

    Bilir kişi raporu çıkartıldığında büyük kusuru sana vereceklerdir büyük ihtimalle. Selektör yapmasına rağmen dümdüz koştuğun için belki ceza bile almayabilir.
  • Semih Güzey kullanıcısına yanıt
    Söylediklerini dikkate alacağım ancak bunun psikolojik bir olayla alakalı olduğunu düşünmüyorum zira psikoloji ile aram iyidir. Mağdur bir insan olduğunu düşünsem vicdan ederdim. Ben kaza öncesi ve sonrası ne yaşandı bilemem bu yüzden buna yorum da yapmam söylediklerini onaylamış olsaydım eğer beğenirdim ve yükseltirdim. Genelde karşı durduğum şeylere yazarım itirazı olan varsa çıksın misali. Bu nedenle tartışma çıkar. Kendi yaşadığım bir olayı düşünerek sadece o adamı suçlayamıyorum bu beni vicdansız mı yapar ? Belki de sen kendine fazla güveniyorsun ve kendini fazla haklı görüyorsun bu olamaz mı ? Her neyse fazla tartışmaya gerek yok ben doğru bildiğimi söyleyip vicdanımı rahatlattım. Gerisi senin bileceğin iş. Sorunların için ALLAH acil şifalar versin RABBİM yar ve yardımcın olsun .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaya geçidi olmayan yerde şuursuzca karşıya geçmenin tüm risklerini almışın. İkiniz de suçlusunuz.
  • Millet hala cocuga saldirip duruyor. Ya kraldan cok kralcilar ya da kendileri de arabalarini kanunsuz suruyorlar.

    Kazanin hizla alakasi yok diyorsunuz. O hizda gitmeseydi, o arac o an o noktada olmayacakti ve carpmayacakti.

    Hiz limitini gectigi yetmiyormus gibi frene de basmiyor! S.kerim selektorunu, frene basmak zorunda!

    Eger hiz limitini gecmeyen bir arac olsaydi, cocugun yola cikarken aldigi dikkat ona yetecekti. Kanunsuz hizda giden aracin sorumlulugu cocuga ait degil. Olum tehlikesi tasiyan bir aleti kullanan ve sorumlulugunu almak uzere ehliyet alan kisi, aracin surucusudur.

    Etrafta belli bir mesafede isik veya yaya gecidi yoksa cocuk yola bakarak yoldan gecebilir. Ama o hizda giden bir arac uzakta gorunurken ve yolun hiz siniri bilinirken, cocuk karsiya gecme asamasinda o aracin kanunsuz hizini tayin edemeyebilir ve sorumluluk hiz sinirini asan surucuye aittir.

    Haydi bunlari gectim. Isin duygusal kismina gireyim. Gidin Londra'ya bakin. Etrafta isiklar, yaya gecitleri vs varken herkes o an hangi noktadaysa oradan yolun karsisina geciyor. Yayalar araclardan ustundur anlayisi var. Sehir kalabalik, hayat cok hizli akiyor Londra'da, yayalarin zamani kiymetli. Arabasini surebilmek pahasina zaten kamunun nezdinde kendilerine bir taviz verilmis, yol yapilmis.

    Almanya'da ise insanlar daha kuralcilar ancak iki adimda bir yaya gecidi veya isik var yollarda, bu yuzden gerek duymuyorlar. Ayrica sehir ici hiz limitlerine harfiyen uyuyorlar. 10 metre yanibasimda cinayet amacli insanlarin uzerine arabasini suren ortadogulu it haricinde yaya-arac carpismasi ve bu carpismaya mahal verecek hiz limitini asan surucu gormedim. Otobanlarinda hiz limiti olmadigi ise dogru, orada araba kazasi olunca da helikopter alip goturuyor seni ve yasama sansin yine Turkiye'dekinden daha yuksek.

    En buyuk kultur sokunu ise ABD'de (Portland) yasamistim. Ormanlik alanda, Turkiye'de olsaniz erkek halinizle tecavuze ugramaya musait olacaginiz bir yerde orman yolundan karsiya gececegim ve yaya gecidi yapmislar. Daha ben yolu ve yaya gecidini yeni gormusum ve adimimi atmadan her iki taraftan araclar 20 metre geriden aniden durup beklemeye basladilar. Ben bir durdum baktim onlara hala bekliyorlar, sonra gectim.

    Mesela Cin'de ne oluyor? Eger birini aracinla sakatlarsan, omur boyu tedavi ve rehabilitasyon masraflari uzerine kalabiliyor. Bu yuzden bir kaza oldugunda yayayi sakatlayacak sekilde carpmissa surucu, yayanin uzerinden tekrar tekrar geciyor ki hayatini kaybetsin. Bu sekilde surucu daha az parayla kurtarabiliyor kendini. Ortadogu'da oldugu gibi orada da insan hayatina deger verilmiyor.

    Yani arkadasim, demem o ki, bu ortadogu insanlariyla munakasaya girme. Babiller zamaninda belki dunyanin geri kalanina gore buralarda medeniyet vardi ama modern toplumun gerektirdikleri cercevesinde buralarda hicbir zaman medeniyet olmayacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChangeOrBeCrushed

    Millet hala cocuga saldirip duruyor. Ya kraldan cok kralcilar ya da kendileri de arabalarini kanunsuz suruyorlar.

    Kazanin hizla alakasi yok diyorsunuz. O hizda gitmeseydi, o arac o an o noktada olmayacakti ve carpmayacakti.

    Hiz limitini gectigi yetmiyormus gibi frene de basmiyor! S.kerim selektorunu, frene basmak zorunda!

    Eger hiz limitini gecmeyen bir arac olsaydi, cocugun yola cikarken aldigi dikkat ona yetecekti. Kanunsuz hizda giden aracin sorumlulugu cocuga ait degil. Olum tehlikesi tasiyan bir aleti kullanan ve sorumlulugunu almak uzere ehliyet alan kisi, aracin surucusudur.

    Etrafta belli bir mesafede isik veya yaya gecidi yoksa cocuk yola bakarak yoldan gecebilir. Ama o hizda giden bir arac uzakta gorunurken ve yolun hiz siniri bilinirken, cocuk karsiya gecme asamasinda o aracin kanunsuz hizini tayin edemeyebilir ve sorumluluk hiz sinirini asan surucuye aittir.

    Haydi bunlari gectim. Isin duygusal kismina gireyim. Gidin Londra'ya bakin. Etrafta isiklar, yaya gecitleri vs varken herkes o an hangi noktadaysa oradan yolun karsisina geciyor. Yayalar araclardan ustundur anlayisi var. Sehir kalabalik, hayat cok hizli akiyor Londra'da, yayalarin zamani kiymetli. Arabasini surebilmek pahasina zaten kamunun nezdinde kendilerine bir taviz verilmis, yol yapilmis.

    Almanya'da ise insanlar daha kuralcilar ancak iki adimda bir yaya gecidi veya isik var yollarda, bu yuzden gerek duymuyorlar. Ayrica sehir ici hiz limitlerine harfiyen uyuyorlar. 10 metre yanibasimda cinayet amacli insanlarin uzerine arabasini suren ortadogulu it haricinde yaya-arac carpismasi ve bu carpismaya mahal verecek hiz limitini asan surucu gormedim. Otobanlarinda hiz limiti olmadigi ise dogru, orada araba kazasi olunca da helikopter alip goturuyor seni ve yasama sansin yine Turkiye'dekinden daha yuksek.

    En buyuk kultur sokunu ise ABD'de (Portland) yasamistim. Ormanlik alanda, Turkiye'de olsaniz erkek halinizle tecavuze ugramaya musait olacaginiz bir yerde orman yolundan karsiya gececegim ve yaya gecidi yapmislar. Daha ben yolu ve yaya gecidini yeni gormusum ve adimimi atmadan her iki taraftan araclar 20 metre geriden aniden durup beklemeye basladilar. Ben bir durdum baktim onlara hala bekliyorlar, sonra gectim.

    Mesela Cin'de ne oluyor? Eger birini aracinla sakatlarsan, omur boyu tedavi ve rehabilitasyon masraflari uzerine kalabiliyor. Bu yuzden bir kaza oldugunda yayayi sakatlayacak sekilde carpmissa surucu, yayanin uzerinden tekrar tekrar geciyor ki hayatini kaybetsin. Bu sekilde surucu daha az parayla kurtarabiliyor kendini. Ortadogu'da oldugu gibi orada da insan hayatina deger verilmiyor.

    Yani arkadasim, demem o ki, bu ortadogu insanlariyla munakasaya girme. Babiller zamaninda belki dunyanin geri kalanina gore buralarda medeniyet vardi ama modern toplumun gerektirdikleri cercevesinde buralarda hicbir zaman medeniyet olmayacak.
    Dostum çok ama çok teşekkür ederim. Verdiğin tüm bilgiler şahane.

    Evet zaman içerisinde buralar çok değişti. Ancak bir kere değiştiyse, bir kere dağa değişecektir! Bunun için mücadelemi sonuna kadar vereceğim.

    Gerekirse her okul önüne, her karşılıklı otobüs durağına yaya geçidi gelecek, her yaya geçidine de eds koyulacak.

    Çünkü şuan burada insanlar, insan canından çok ceplerindeki paraya değer veriyor. Ceza geldi mi öyle güzel uyarlar ki kurallara...

    Yanlış anlaşılmasın ama benim köpeğim de cezadan anlıyor. Ama sevgiden de anlıyor. Yapmasını istemediğim şeyi yaptığında onunla yarım saat ilgilenmiyorum. Üzülüp yalıyor beni. Sonra bir daha yapmıyor.

    İstediğimi yaptığı bir şey olduğunda seviyorum, aferin diyorum, sürekli o istediğimi yapıyor.

    Ama gel gör ki iradesiz bir canlı kadar olamıyor insanlar. Çünkü sevgi unutulmuş ve bu topraklardan gideli çok olmuş. Ama sorsan hepsi aşk adamı, aşk kadını.

    Cezaya gelince "aa eds var yavaşlayayım ceza yazar şimdi bu onun bunun çocukları" derler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

    Kimse seni linç etmiyor. 20 sayfa boyunca 92 kilometre saatte vurdular diyorsun fakat öyle olsa 25 metre saniye olur ve 3 saniyede neredeyse 60 metre sürüklenirsin. Öyle olsa söyledikleri gibi seni cımbızla toplarlardı. 60 kilometre saat ise neredeyse hız sınırına yakın bir değer oluyor. Bu durumda yolu kontrol etmemenizden dolayı sürücüye daha önce söylediğim gibi 5/8 iyi bile olacaktır. Ve arkadaşınızdan da suç aramanız gerekiyor.
    Ya siz videoları nerenizle izlediniz ?? Orda benim gördüğüm iki araba biri durmuş arkadan kayıt çekiyor zaten duran araç. Gelen audi ise kalkış testi yapıyor arabasına o şekilde'de duramayıp arkadaş'a vuruyor. Diyelim 90 değil ama 60 ile olsaydı çarpan kişi cama yapışırdı sadece. Kendi gözlerimle şahit olduğum bir kazada tahmini 50-60 km ile giden bir araç vatandaş'a çarptığı anda cam'a girmişti ve frenlede düşmüştü. Burda ise takla atıyor arkadaş. Tahminim en az 70-80 civarı.




  • 3. videoyu beğenmedim. Adil bir şekilde yargılanmıyorlar demişsin. İlk duruşma zaten gerçekleşmemiş ne yargılamasından bahsediyorsun ki anlamadım ?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.