Şimdi Ara

Yeni Skoda SCALA hakkında genel bilgiler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
479
Cevap
11
Favori
64.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda epeyce gündem oldu Skoda SCALA. Biraz da bilgi eksikliği var genel kamuoyunda araç ile ilgili. Bundan ötürü ben de sahip olduğum bilgileri takip ettiğim kadarıyla derlemek istedim.

    > Araç Bilgileri (Sınıf, Boyut, Altyapı)

    Scala boyutlar olarak tam manasıyla bir C sınıfı hatchback. Bu konuda eski Rapid modeli ile karıştıran arkadaşlar var ve bu aracı da onun gibi B ve C sınıfları arası bir araç sanıyorlar. Durum kesinlikle böyle değil.

    Scala uzunluk, yükseklik ve genişlik ölçülerinin tamamında Golf'ten daha büyük bir araç. Ayrıca bagaj hacmi de yine VW Golf ile kıyasladığımızda 90 litre daha fazla.

    Yeni Skoda SCALA hakkında genel bilgiler...
    Yeni Skoda SCALA hakkında genel bilgiler...


    Bu tarz otomobil ölçüleri ile ilgili bilgiler için bir site tavsiyesi: AutomobileDimension.com

    ANCAK önemli bir hatırlatma aracın altyapısı Golf ve Leon'da kullanılan MQB değil. Aksine Polo ve Ibiza'da kullanılan MQB0 isimli başka bir altyapıyı kullanıyor. Bu tamamen aracı ekonomik üretebilmek için yapılmış bir tercih. Küçük modellerde kullanılan daha az oyuncak destekleyen platformu kullanarak C sınıfında ucuz bir model üretmek istedi Skoda burada. Yani bir Golf veya Leon kadar sürüş zevki vermeyebilir. Aklınızda bulunsun.

    > Türkiye'ye ne zaman gelecek

    Aslında araç Türkiye'ye geldi Son zamanlarda gündem olmasının sebebi de bu zaten. Araç taa Ocak ayında Intercity Filo tarafından sipariş edildi ve Skoda Türkiye bu ay 2000'e yakın aracı teslim etti (ODD verilerinde de 1821 tane Scala satıldı gözüküyor Haziran ayında) Konu ile ilgili fotoğrafları Intercity'nin sahibi Vural Ak kendi Instagram hesabında yapıyor. Aracı merak edenler için detaylı fotoğraflar da var. Buyurun: VuralAk İnstagram


    Yeni Skoda SCALA hakkında genel bilgiler...
    Yeni Skoda SCALA hakkında genel bilgiler...


    Tabi bu satışlar filo satışı ve kullanıcıları da Abdi İbrahim İlaç firmasının çalışanları (Bugün yavaş yavaş teslim almaya başladı çalışanlar) Dolayısıyla artık İstanbul'da yaşayanlar aracı görebilirler trafikte. Ancak perakende müşterisi için henüz satış başlamış değil.

    Konu ile ilgili Skoda Türkiye satış müdürü Erhan Bayraktar "Ufak bir süreç daha var. Ağustos ayını beklememiz gerekecek" diye açıklama yaptı. Ayrıca Dizel otomatik seçeneğini de sunacaklarını söyledi aynı açıklamada. Biliyorsunuz 2020 yılında Golf, Leon ve a3 artık dizel motor seçeneğiyle satılmıyor. İşte Skoda VAG grubunun bu boşluğunu da tek başına doldurabilir. Bu açıdan önemli bir model bence ülkemiz için Scala. (Açıklama linki:https://www.youtube.com/watch?v=SEp8dsIsvvg )

    Ekstra Not: Skoda KAMİQ bekleyen varsa bu aracı da temmuz sonuna kadar satışa sunacaklarını söylediler. Hem ekonomik hem de iç hacmi başarılı bir B sınıfı SUV arayışında olan varsa biraz bekleyip kesinlikle KAMİQ'e de göz atsın derim.

    > Son Yorumlarım

    Bence Skoda Scala ülkemiz için çok uygun bir model. Rakiplerine göre ucuz olmasına rağmen donanım olarak da geri kalmamayı başarıyor.

    Eğer mekanik el freni veya analog kadranları dert etmiyorsanız oldukça uygun fiyata bu araca sahip olmak mümkün olabilir. Hele hele "Dizel otomatik araba kalmadı" diye şikayet edenlerdenseniz kesinlikle değerlendirmesi gereken bir model SCALA.

    Tabi burada Skoda Türkiye'nin fiyat politikası da önemli. Gelen talebi görüp fiyatları yukarı çekmeye çalışır ve ekonomik olması gereken bu modeli değerinin üzerinde fiyatlandırırlarsa yüksek satış adetlerine ulaşamayabilirler. Bakalım bunu zaman gösterecek.

    Okuduğunuz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redmaner -- 4 Temmuz 2020; 17:20:40 >







  • Sen belli ki sıkıntılı bir arkadaşsın.
    Ben kendimi kandırmıyor, sen fazla triptesin.
    Bu araç golf ile leon ile aynı seviyede olmayabilir.
    Bu araç satış rekorları da kırmayabilir.

    Ama insanlar bunu alacağına 50bin daha verip leon alır demek, 'Ben ne konuştuğumu bilmiyorum' demektir.
    Bahsettiğin 10 20 30 değil. 50 bin.
    50bin TL kredi çeksen aylık geri ödemesi ne kadar olur farkında mısın?

    Sana tavsiyem sapla sapanı karıştırmamayı öğrenmeye çalışman
    İlk kez dün akşam gördüm bir işyerinin önünde, rent a car aracıydı, plakalıkta intercity yazıyordu galiba. İlk önce rapid sandım, dikkatle bakınca scala olduğunu gördüm. Albenisi olmayan bir araç olmuş, bildiğiniz makyajlı rapid gibi duruyor. Kağıt üstünde beğenmiştim aracı ama canlı görünce fikrim değişti.
    Egea hb ile bu aracın boyutları benzer, egea 6 mm daha uzun, scala 1 mm daha geniş, aks aralığı da 11 mm daha uzun.

    Bagaj hacimleri scala 467, egea 440 litre. Arka diz mesafesi de benzer, şu net şekilde daha geniş denecek bi fark yok test videolarına göre.

    Üretim amacı olarak direkt rakip modeller.

    Onlara şemsiye konusunda tecrubesiz olduğumu söylemedim 😃. Siyah bir tuş var ona bastım tuttuğum plastik sap elimde dağıldı. Dur ötekine de bakıyım derken o da aynı şekilde gitti. Sanırım yazın sıcakta çürümüş plastik kısımlar . Kışın dağıldı. 250 tl dediler yenisine . Bimden 25 tl ye şemsiye alıp koydum ,skodadan sağlam 😂

    Araç segmentleri çoğunlukla ABD ve Avrupa eksenli olarak iki şekilde yapılmaktadır. Bu durum Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa’nın “boyut” anlayışının farklılığı ile ilgilidir.

    ABD’deki araç segmentleri sınıflandırması aşağıdaki gibidir;

    Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS – Insurance Institute for Highway Safety): Amaca ve boyuta göre

    Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Yönetimi (NHTSA – National Highway Traffic Safety Administration): Ağırlık bazında.

    Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (US-EPA -United States Environmental Protection Agency ): Kabin ve bagaj hacminin toplamına dayanmaktadır.

    Avrupa’da araç segmentleri sınıflandırmaları aşağıdaki gibidir;

    EuroNCAP: Kullanım amacı esas alınıyor.

    British Market: Toplam kabin ve bagaj hacmine göre.

    Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı ve Avrupa Komisyonu ( European New Car Assessment Programme and European Commission): Arabanın büyüklüğü dikkate alınır.

    Araba segmentleri en yaygın Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen A, B, C, D, E, F, J, M, S segmentlerine göre belirlenmektedir. Bu sınıflandırmada, aracın amacı, büyüklüğü ve donanım özellikleri belirleyici faktörlerdir.



    Kendi yorumum; görüldüğü üzere Dünya genelinde yaygın görüşlerin ortak noktası Boyut, ağırlık ve hacim. Scala olsun Egea olsun bu şartlar altında "c" yani compact sınıf araçlardır. Hormonlu Tarzan, Hormonsuz Süpermen gibi oturduğumuz yerden yeni segmentler uydurmaya gerek yok.

    Dünyanın hiç bir yerinde bu aracın bu kadar övüldüğünü göremezsiniz. Fiyatına göre iyi şeyler sunduğundan bahsediliyor ama birçok yerde ucuz araba. Bizde corolla, civic gibi araçlardan bile daha pahalı. Savunulacak yanı yok. Egea ayarında ya da +10-15bin tl civarında olmalıydı. Fırsattan istifade iyi kakaladılar millete.


    Scala gibi bir araca 280binler verilince böyle oluyor herhalde. Psikolojik bir yük gibi.

    Forumda egeaya mk atanlar, civic corolla beğenmeyenler gelecek bu aracı övecek.

    Sırf dizel otomatik ve ucuz diye tutulabilecek bir model. Egea dururken tercih etmem ama golften, octavia dan çok müşteri çalacaktır diye tahmin ediyorum. İyi fiyatla en çok satan c hb olabilir. Golfün octavianın dizeli bitti.
    Bogulanbalik B kullanıcısına yanıt
    B Bogulanbalik demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: Bogulanbalik

    Selam herkese,

    Bugun Maslak Skoda servisten aradilar Yuce Oto tarafi onlarin musteri hizmetlerine bunun garantiden yapilamayacagini soylemis. Yarin Maslak Skoda nin Musteri hizmetleri yoneticisi ile gorusecegim ayrica Yuce Oto ile tekrar gorusup talep actirdim. Bence yine ayni seyleri soyleyip yaptirmayacaklar ben Linkedin uzerinden tum Skoda yetkililerini ekledim ve oradan kendilerine durumu izah edecegim baktim oda olmuyor dava yoluna gidecegim kucuk bir ayna icin olsa bile elimden ne geliyorsa yapacagim gerekirse araci bayinin onunde ustune pankart yaptirip birakirim o kadar para veriyorsunuz servis dis etken diyip isin icinden cikiyor aynada 1 cizik bile yok. Guncelleme oldukca buradan ekleyecegim size tavsiyem ayna isiticilarinizi bi deneyin basiniza gelirse servise gidin.



    Alıntıları Göster

    Merhaba Herkese,


    Bugun Yuce oto Ve Maslak Skoda musteri hizmetleri ile telekonferans yaptik. 1 2 cumle ile tekrar bunun garanti kapsaminda yapilamayacagini soylediler. Bende kendilerine bu isi tuketici haklarina goturecegimi ayni zamanda sosyal medyada dile getirecegimi ve kendilerinin yoneticilerine linkedin uzerinden bu durumu bilgilendirecegimi soyledim ve garanti sartlarini kendilerine soyledim bu olayin bu sekillde olacagini bildigim icin garanti sartlarini ve kullanim klavuzunu sapik gibi okudum  . Bu gorusmeden 20 dk sonra servisten tekrar arandim ve tekrar degerlendirilecegini ve buyuk ihtimal ile garantiden yapilacagini soylediler. Ortalama 3 saat sonra servisten tekrar aradilar parcanin siparisinin yapildigini ve yarin saat 9 da gelip degisimi garanti uzerinden yapilacagini soylediler. Acikcasi bu surecte bu isin Skoda yada Scala ile ilgili oldugunu dusunmuyorum zamaninda Honda nin da boyle bir gocuk problemi olmustu bu tamamiyle bizim ulkemizde hakkinizi savasarak aramaniz gerektigi ile ilgili ben kendilerine caydirici olacak seyler soyledigim icin bunu kabul edip yaptilar yarin kendilerine de soracagim o kadar dis etken dediniz neden simdi degistiriyorsunuz diye. Bu sureci buradan bilerek paylastim basima bunlarin gelecegini biliyordum ve onlemlerimi almistim bu konu yada baska bir konuda sorun yasarsaniz belki surec ile ilgili bir yardimi olur.

    Evet Leon’du. 2017-2020 arasında kullandım.
    Leon’un artıları
    * Ekran kullanımı ve direksiyon tuş takımı daha kullanışlıydı.
    * El freni otomatik
    * Dönüşe duyarlı sis farları mevcuttu.
    * Orta Kolçak kısmı aşağı yukarı kaldırılıp sabitleniyordu.

    Scala’nın artıları
    * Led farlar gündüz ve gece çok başarılı
    * Anahtarsız çalıştırma mevcut
    * Yol tutuşu Leon ile kıyaslanır. Viraja girerken güven veriyor.
    * Ekranı daha büyük ancak klima kontrolü İçin her seferinde ekrandan müdahale edilmeli.
    * Ses sistemi tartışılmayacak kadar net ve iyi.
    * Bagajı daha büyük.
    * Hızlanma ve yokuşta performansı yeni araç olduğu için Leon dan daha iyi.
    * Arka koltukta orta kısımda Kolçak var seyahat kısmında avantaj sağlıyor.
    * Ön sol sürücü kapısında şemsiye mevcut.
    * Ön konsoldaki malzeme kalitesi Leon a göre daha kaliteli tok bir ses veren malzemeden yapılmış.

    Scala’nın eksileri
    * Yaklaşık 6.000 km de bir Adblue eklemesi yapmamız gerekecek.
    * El freni manuel
    * Orta Kolçak aşağı ve yukarı olarak çekildiğinde sabit kalmıyor.
    * Klima fan hızını ayarlamak için ekrandan müdahale etmek gerekiyor.
    * Sis farları dönüşe duyarlı değil.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    İyi geceler.
  • Araca ilgi duyan bazı arkadaşları haberdar etmek için etiketliyorum:

    @FurkanEmir411 @Hasan7 @brkprlk35 @lazloo @hirikus @207m @cormen @OXMOXTOX @double or nothing @lojistisyen @Şagop
  • Tesekkur ederiz hocam
  • Güzel bilgiler, elinize sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 4 Temmuz 2020; 17:15:6 >
  • Şirket arabasında gümüş gri seçmek mi
  • Hocam 1.0 tsi manuel 95 likstyle paketin fiyati ne olabilir hocam? Bir fikriniz var mi?almanya sitesinde 22.371 euro. Seat arona dsg 1.0 exelans in akmanya fiyati 24000 euro bizdeki fiyati 189.000.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

    Şirket arabasında gümüş gri seçmek mi
    Bence çok güzel bir renk. Beyaz aracın "Filo Style" efekti çok can sıkıyor ama gümüş renk gayet başarılı geldi bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

    Bu mesaj silindi.
    Yani keşke her şey sadece zevkten ibaret olsa ve cüzdanımızı düşünmek zorunda kalmasaydık. Ama maalesef dünyada yaşıyoruz

    Dolayısıyla daha az para ödeyerek benzer boyut ve donanımda bir araç almayı istemek gayet makul bence. Ruhsuz olup olmadığını binmeden söylememek lazım ayrıca :)
  • kamiq hakkında daha fazla bilgi var mı acaba?
    tam olarak ne zaman gelecek
    fiyatı ne olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redmaner

    Bence çok güzel bir renk. Beyaz aracın "Filo Style" efekti çok can sıkıyor ama gümüş renk gayet başarılı geldi bana.

    Alıntıları Göster
    Arabalar 1-2 sene sonra Intercity filodan satışa çıktığında aynı şeyi tekrar konuşalım

    Görüntü olarak evet güzel fakat şirket çalışanları arabayı çarpışan oto olarak gördüğü ve 1ayda bir kuş pisliğinden boya kazındıktan sonra halı yıkama fırçası kullanan ucuz yıkamacılarda yıkattığı için bu arabalar 6ay sonra boya anlamında nanay olur




  • Direk ulaşılamıyor ama buldum sayfayı :D

    https://www.skoda.com.tr/modeller/yeni-scala






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savior Fenix -- 4 Temmuz 2020; 17:40:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

    Hocam 1.0 tsi manuel 95 likstyle paketin fiyati ne olabilir hocam? Bir fikriniz var mi?almanya sitesinde 22.371 euro. Seat arona dsg 1.0 exelans in akmanya fiyati 24000 euro bizdeki fiyati 189.000.
    Hocam bu iş biraz Skoda Türkiye'ye bağlı.

    Ancak şahsi kanaatim 161 bin liraya manuel 1.0 115 beygir seat leon satıldığını düşünürsek. Belki biraz daha dolu ve donanımlı 1.0 manuel Scala için 170-175 bin lira fiyatlar gayet makul.

    dizel otomatik araçların bazı donanımlarını bile 212 binin altında tutacaklardır diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mau2020

    kamiq hakkında daha fazla bilgi var mı acaba?
    tam olarak ne zaman gelecek
    fiyatı ne olacak
    Yazıda belirttiğim gibi Kamiq:

    -Ay sonuna kadar satışa sunulmaya çalışılıyor (zaten sitede de sayfası oluşturuldu. Fiyatlar yok)
    -Alt ÖTV diliminde tutacaklar fiyat avantajı için
    -Dizel Otomatik de getirilecek.

    Bunlar dışında henüz bir bilgi gelmedi bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redmaner

    Hocam bu iş biraz Skoda Türkiye'ye bağlı.

    Ancak şahsi kanaatim 161 bin liraya manuel 1.0 115 beygir seat leon satıldığını düşünürsek. Belki biraz daha dolu ve donanımlı 1.0 manuel Scala için 170-175 bin lira fiyatlar gayet makul.

    dizel otomatik araçların bazı donanımlarını bile 212 binin altında tutacaklardır diye düşünüyorum.

    Alıntıları Göster
    Umarim o fiyatlarda olur.sonu rapide benzemesin de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Savior Fenix

    Direk ulaşılamıyor ama buldum sayfayı :D

    https://www.skoda.com.tr/modeller/yeni-scala



    Çok güzel. Fakat bence şu an sadece Almanya sitesini çevirip koymuşlar.

    Özellikle donanımlar daha farklı kombinasyonlarda olacaktır diye tahmin ediyorum.

    Örneğin intercity'e verilen araçlar ambition donanım ekranına sahipken, style donanım gibi dijital kliması var.

    Donanımlar farklı olacaktır beklemek lazım sayfayı tam olarak açana kadar




  • 1.0 manuel gözükmüyor sitede. İnşallah olur manueli de. Merakla bekliyorum, intercity deki araçları görünce çok ilgimi çekti. Ama 1.0 manuel + uygun fiyatla çok cazip hale gelir ve yok satar. DSG fiyatı maalesef çok arttırıyor.
  • 200 altına dizel otomatik olursa iyi satar gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efrkn

    1.0 manuel gözükmüyor sitede. İnşallah olur manueli de. Merakla bekliyorum, intercity deki araçları görünce çok ilgimi çekti. Ama 1.0 manuel + uygun fiyatla çok cazip hale gelir ve yok satar. DSG fiyatı maalesef çok arttırıyor.
    Site henüz hazır değil orayı çok referans almayın. Büyük ihtimalle 1.0 manuel araç gelecektir diye düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: willyyyyy

    200 altına dizel otomatik olursa iyi satar gibi
    Ben olacağını düşünüyorum baz donanımın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.