Şimdi Ara

Yeni sistem aldık Tam verim alamıyorum. Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Bundan yaklaşık 1 ay önce arkadaşıma youtube dan gördüğümüz pc hocası e class 1.0 gaming sistemini biraz yükselterek aldık. Arkadaş sistem alınca bir kaç hikayeli oyunda satın aldı. Witcher 3 ve far cry primall. Geçen günlerde oyundan atma sorunları yaşamış. CS GO, apex legends, ets 2 oyunlarında saatlerce oynamasına rağmen donma kasma veya oyundan atma sorunları ile karşılaşmamış. Ancak Witcher 3 olsun far cry primall olsun bu oyunlarda oyuna girdikten 5 dakika sonra oyunun kapanması sorunu ile karşılaşmış. İnternetten ne çözüm yolu varsa denedik olmadı. Sistemin özelliklerini alta yazıyorum;

    Anakart: ASUS PRİME A320M-F DDR4
    İşlemci: RYZEN 5 1600 12NM
    Ram: 8 GB DDR4 3000Mhz APACER BLACK SİLVER 1.35V
    Depolama: ADATA SSD SU630 480GB
    Ekran Kartı: ASUS DUAL RX 580 OC 4GB
    Power: GAMEPOWER GP-650 80+BRONZ 650 WAT
    Kasa: GAMEPOWER GF-12G
    Sistem bu arkadaşlar. Ekran kartı güncel sürücü yüklü. Bios son sürümde. Ne yaptıysak bir türlü bu oyundan atma sorununa çare bulamadık. Bize bir çözüm önerisinde bulunursanız çok minnettar oluruz.







  • Sıcaklık değerlerine baktınız mı kapanma nedeni sıcaklık mı onu anlamak için
    Birde oyunlar orijinal mi
  • Sistemi yük altına sokarak sıcaklık değerlerini gözlemleyin sonrasında oyunları temiz kurulum ile tekrar yüklemeyi deneyin parça bazlı düşündüğümüzde bu tarz oyunlarda sıkıntı çıkaracak ürünler değil sorun yazılımsal olabilir.
  • İşlemciyi ayrı, ekran kartını ayrı olarak strest testinden geçir.
    Sistemdeki ram yetersizligi oyunlarda, grafik ayarları fark etmeksizin crash verdirebilir yani bazı oyunlarda çökme olabilir.

    Oyunların herhangi bir verdiği hata falan varmı? Varsa bunları araştırmak lazım. Hiç hata vermeden direk masaüstüne oyun kapanmış olarak dönüyorsa oyunda hata vardır. Ekran gidiyorsa ekran kartında olabilir. Sistem komple kapanıyorsa PSU yetersizdir. Ki zaten güç kaynağı çok çok dandik.


    4-5 bin para verip neden sistemin bel kemiğini uyduruk alırsınız anlamam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jaswega

    Sıcaklık değerlerine baktınız mı kapanma nedeni sıcaklık mı onu anlamak için
    Birde oyunlar orijinal mi
    Evet oyunlar orjinal hocam. Sıcaklık değerleri normal hocam. Aralıksız 6 saat Apex Legends oynadık sıkıntı çıkmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walmon27 -- 21 Ocak 2020; 0:36:49 >
  • Hocam oyunu oynarken 5 dakika sonra direk masaüstüne atıyor. Ne yaptıysak olmadı. Sistemi alırken psu 80 plus olduğu için değiştirmek aklımıza gelmedi. SSD den şüpheleniyoruz. Nette iraz araştırdığımızda kronik sorunlu olduğunu gördük adata 630 un. Acaba bir etkisi olur mu?
  • bilgisayarın tüm ayarlarını normal haline getirin ekran kartı bios güç masası ayarları dahil ve overclock yapmayın yine sorun olursa ekran kartı ve ramlerin yetmemesinden bahsedebiliriz.Ekran kartı sorunlu olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 99152018 -- 21 Ocak 2020; 0:43:45 >
  • SSD kronik sorunlu evet ama böyle bir sıkıntı çıkarır mı bilemem. Yinede test etmen lazım herhangi bir hata varmı varsa direk yolla garantiye . Hiç hata yoksa oyunun Steam üzerinden eksik dosyaları varmı tarat varsa zaten bulur yada sil yeniden yükle.
  • walmon27 W kullanıcısına yanıt
    ssdde bir hata varsa mavi ekran verir oyundan atmaz.
  • Bilgisayar stock ayarlarda. Sistem kurulu geldi zaten. Bizde hiçbir ayarına dokunmadık. Sadece gelen güncellemeleri yükledik o kadar. enim anlamadığım saatlerce apex legends oynadık bir sorun çıkmadı, witcher 3 ve far cry da bu sorunu yaşadık.
  • witcher 3 ve far cry daha ağır oyunlar
  • Pc yi fişinden çek ramleri yerinden çıkar tekrar tak ve tüm hdd ye giden anakarta giden kabloları kontrol et, bios ayarlarını defaultta kaydet çık birde öyle dene bakıyım bi, oyunlarda ekran kartının fanları ve cpu fanları dönüyor mu bak birde, kolay gelsin sorunu bulunca paylaş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.