Şimdi Ara

Yeni Seat Leon Türkiye Seçenekleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
3
Favori
7.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özet: Sadece 1.0 DSG Otomatik gelecek, onun dışında tamamen manuel.


    Yeni Seat Leon’un başlangıç seviyesini oluşturan 3 silindirli 1,0 lt’lik manuel şanzımanlı versiyon 110 HP güç ve 200 Nm tork değerlerine sahip. 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte 0-100 km/s hızlanmasını 10,9 saniyede tamamlayarak 197 km/s maksimum hıza ulaşabilen Seat Leon’un baz versiyonunun ortalama yakıt tüketimi WLTP’ye göre 5,4 lt/100 km ve 5,7 lt/100 km olarak açıklanıyor. Aynı motorun hafif hibrit (mild hybrid) versiyonu olan 1.0 e-TSI, DSG şanzıman ile birlikte sunuluyor. Güç ve tork değerleri manuel şanzımanlı versiyon ile aynı olan yeni Seat Leon 1.0 e-TSI’ın 0-100 km/s hızlanması 10,8 saniye ve maksimum hızı da 192 km/s. Bu versiyonun ortalama yakıt tüketimi ise WLTP’ye göre 5,5 lt/100 km ve 5,8 lt/100 km. Şimdilik yeni Seat Leon’da sunulan en güçlü versiyonu oluşturan 1.5 TSI, 130 HP gücünde, 200 Nm torka sahip ve 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte geliyor. Seat Leon 1.5 TSI 0-100 km/s hızlanmasını 9,4 saniyede tamamlayarak 208 km/s maksimum hıza ulaşıyor ve ortalama yakıt tüketimi de WLTP’ye göre 5,4 lt ve 5,8 lt/100 km arasında.


    Yeni Seat Leon Türkiye’de Style ve FR olmak üzere iki donanım seviyesi ile satışa sunulacak. Style daha geleneksel ve genele hitap eden bir tarzı yansıtırken FR donanımı sportifliği ön plana alan bir versiyon.

    LED farlar, infinite LED stoplar, 17 inç hafif alaşım jantlar, arka park sensörü, 3 bölgeli otomatik klima, 10,25 inç dijital gösterge tablosu, 10 inç multimedya ekranı, şerit takip asistanı, ön orta havayastığı, otonom fren sistemi gibi önemli özellikler tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor.


    18 inç hafif alaşım jantlar, ön park sensörü, açılabilir cam tavan, geri görüş kamerası, kablosuz şarj, BeatsAudio ses sistemi, anahtarsız giriş, Full Link akıllı telefon bağlantısı, çok renkli LED ambiyans aydınlatması, Nappa deri döşeme, elektrikli sürücü koltuğu, ısıtmalı ön koltuklar ve direksiyon simidi, adaptif süspansiyon sistemi, arka yan havayastıkları, kör nokta uyarısı, arka çapraz trafik uyarısı, adaptif hız sabitleyici, uzun far asistanı, otomatik park sistemi ve yarı otonom sürüş asistanı gibi konfor ve güvenlik donanımları da opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.



    Fiyat beklentiniz nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruined One -- 2 Ocak 2021; 21:19:0 >







  • En başta Herkesin tercihine saygı göstermekle beraber; sunulan motor ve şanzıman kombinasyonları beni hayal kırıklığına uğrattı, bundan böyle uygun fiyat verebilmek adına ( ne kadar uygun olacağını henüz bilmiyoruz) ötv yüzünden biz kullanıcılara ne yazık ki bu tarz kombinasyonlar sunulacak, başta da söylediğim gibi herkesin tercihine saygım var ama 1.0 manuel bir araca sırf c sınıfı diye 200 250 bin arası bir rakam vermek bana hic mantıklı gelmiyor yani bir f/p durumu olacağını düşünmüyorum, bir diğer konuda donanım, inşallah ben yanılırım ama donanımın bahsedilen kaynak yazıda ki kadar dolu olacağını düşünmüyorum, örnek multi-medya ekranı,bu araç 2 boyut olarak mevcut ve yazılan donanımlarda büyük ekran olarak gözüküyor , daha doğrusu yol asistanları gibi donanımlar hariç bahsedildiği gibi dolulukta geleceğini pek düşünmüyorum bence uygun fiyat verebilmek adına bazı şeyler yine traşlanacaktır, otomatik kısmına gelirsek yine aynı şekilde 1.0 motor için 250 300 bin arası bir rakam ( büyük ihtimalle 300 bandına daha yakın olacağını düşünüyorum muadilleri göz önüne alındığında) aynı şekilde f/p aracı olmayacak benim için, araç bu şekilde ancak b sınıfından müşteri çalabilir belki o da hacimden dolayı ama donanım ve motor seçenekleri açısından daha iyilerini daha uygun fiyata sunan araçlar var ( örnek yeni clio gibi ) yada bir önceki kasa 1.5 act fr kullanıcısı birinin aracını bu seçenekler doğrultusunda yenileme gibi yola gidecegini sanmıyorum, bu kasanın bir önceki kasanın şuan ki satış fiyatlarına negatif yönde etki edeceğini ve düşüş yaşatacağını düşünüyorum sonuçta yeni kasa, bu durumda belki 1.0 manuel yeni kasa bir araç fiyatına dolu ve performanslı bir önceki kasayı tercih etmek çokta saçma olmayacaktır ( tabiki fiyatları makul seviyelere indiği taktirde) burada farklı bir algı oluşmasın lütfen bir önceki kasaya prim yaptırmak isteniyor gibi, ben kendi düşüncemi paylaşıyorum, bu aracı bekleyen biri olarak.Şuan sahip olduğum ve uygun motor seçenekleri doğrultusunda değiştirmeyi düşündüğüm golf 7.5 1.4 tsı highline dsg aracımı gelen bu donanımlar ve motor seçenekleri ile karşılaştırdığımda benim için hiçbir cazibesi kalmadı ve öyle görülüyorki 1.5 act yada malt hybrid motorların geliş fiyatları %80 ötv nedeni ile büyük ihtimalle 350 bandına yakın olacak gibi bu da bir c sınıfı araç için oldukça yüksek gözüküyor, bu yüzden tercihlerinizi doğru yapmanızı tavsiye ederim, sırf "uygun" girdi diye 1.0 manuel bir araca 220 250 arası bir rakam ödemek çok mantıklı gelmiyor bana, bizi bu duruma sokan, bize bunları layık gören, ikinci el de birilerinin kucağına oturtan ve bu duruma gelmemizde emeği geçen tüm kişilere forumlardaki arkadaşlar adına içten bir küfürü borç bilirim.
  • Dsg'yi pek sevmiyorum. Manuelin olması çok iyi bence. Full donanımlar opsiyonlar çok iyi. FR+ manuel hoş duruyor. Ama fiyatı ne olur bilmem.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KitapMeraklisi

    Dsg'yi pek sevmiyorum. Manuelin olması çok iyi bence. Full donanımlar opsiyonlar çok iyi. FR+ manuel hoş duruyor. Ama fiyatı ne olur bilmem.

    Bence %80 girmesin diye 1.0 getiriyorlar sadece DSG DE

  • ÖTV ' nin kalkması en doğrusu ama hadi olmuyor, en azından şu matrah saçmalığı kalkmalı ve ÖTV oranları azalmali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Style bile gayet dolu. 1.0 Style Manuel kaçtan girecek acaba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 TSI neden 130 acaba diğer markalar hep 150 HP

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canlee89

    1.5 TSI neden 130 acaba diğer markalar hep 150 HP

    Yakında DSG'si gelir 150 hp olur. Manuel sadece 130hp olur herhalde.

  • 1.0 tsi 110 hp manuel ve 10.9 sn ? Mk3 de 10 snin altindaydi bu deger

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön Led farlar, sadece FR’da olur diye düşünülen Led stoplar, hayalet ekran, şerit takip sistemi, büyük multimedya ekranı ve orta hava yastığının standart olması oldukça iddialı olacak.

    Orta hava yastığının çalışmasınıhttps://www.youtube.com/watch?v=r0Jz-cvrBWQ&feature=youtu.be kaza testinde izleyebilirsiniz. Oldukça etkili bir güvenlik donanımı olmuş.

    Yeni Octavia 299 binden lansman fiyatıyla başlamıştı. Bence Leon da 299 gibi bir lansman fiyatıyla başlayacak (iyimser bir tahminle).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterap

    1.0 tsi 110 hp manuel ve 10.9 sn ? Mk3 de 10 snin altindaydi bu deger

    115 beygirden 110 beygire düşmüş. Ayrıca boyu 8 cm , aks aralığı 5 cm uzamış. Bunlar etkili olmuştur.

  • 1.0 dsg style 280, fr 310 bence. Otomatiklerin %50 ye girmesi zor gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canlee89

    1.5 TSI neden 130 acaba diğer markalar hep 150 HP

    130 bg olanda act teknolojisi yok, eski 125bg 1.4tsinın eşdeğeri. Aslında vwde de var ama türkiyeye getirmediler. Belki yeni golfle gelir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Baya yavaşlamış büyümesiyle alakasız emisyondan motor ciddi kısılmış duruyor bence.

  • mur@t_333 kullanıcısına yanıt

    Tabi styledaki ön led far ile frdaki ön led farlar farklı bunu unutmamak lazım.

  • Veriler dogruysa hibrit olani normalinden daha fazla yakiyor bu nasil hibrit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw ucuyor
  • 1.0 manuel Style 214

    1.0 DSG Style 232

    1.5 manuel FR 232

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FOCUSSTYLE

    Vw ucuyor

    Hangi manada

  • Hizlanma verileri dogruysa icine etmisler leonun. Onceki kasasi hafif kasasi guclu tsi motorlariyla gayet iyiydi. Vw hakketen ucmus ama tepetaklak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.