Şimdi Ara

Yeni sayılır topladığımız sistemdeki işlemciyi soğutamadık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık bir sene evvel hattı sayılır bir meblâya arkadaşımın topladığı bilgisayardaki işlemciyi soğutamadık bir türlü. Ek fan (sıvı soğutuculu) almasından sonra 90-100'lerdeki dereceler 65'lere düşse de en basit oyunlarda bile (knight online mesela) hem aşırı ısınma hem de çok düşük fps alıyor. Acaba sorun işlemcimizde mi anakartta mı?


    Kasanın tüm özellikleri;
    AMD Athlon II X4 860K 4M 3.7Ghz FM2+
    Asus A68HM-K D3 2133Mhz mATX FM2+
    Kingston HyperX 8GB DDR3 1600Mhz CL10 (BLK/HX316C10F-8G)
    MSI R7 370 Gaming 4G 4GB GDDR5 256Bit (R7 370 GAMING 4G)
    Seagate 1TB 64MB 7200Rpm 64MB (ST1000DX001)
    CoolerMaster K350 600W USB3.0 siyah Pencereli MidTower Kasa

    Ekstra olarak ;
    SAMSUNG EVO SSD 250GB
    RAM'lerimi 16'ya çektim.
    Ve cooler master masterliquid lite 120 ile işlemciye sıvı soğutma takviyesi yapıldı.







  • hocam bu işlemcilerde en az a88 çipsetli anakart kullanılmalı. a68 çipset aşırı ısınma yapıyor sistem ciddi performans kaybediyor. ısınan aslında işlemci değil işlemciyi besleyen yani ona elektrik veren faz devreleri ve mosfetler. sizin mosfetleri soğutan a88 çipsetli bir anakarta geçmeniz lazım.



    defalarca alıp idare ederim diye düşündüğüm ve her seferinde ısı ve fan sesinden bunaldığım bir işlemci ve anakart takımı kullanıyorsunuz. bana göre düzeltmek ve yola getirmek o anakart ile imkansız.
  • En göze batan parça işlemci tabii burada ama knight online gibi bir oyunu en tirt donanimin da oynatabilecegini dusunuyorum. Gerci cok fazla online oyuncu ayni alanda bulunuyorda islemciye yuk olabilir. Bu arada hatiri sayilir meblağ dediğiniz kaç tl? Özellikle vurguladiginiz icin acaba kaziklandi mi diye merak ettim o kadar para edecek bir sistem değil çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sky_Vision

    hocam bu işlemcilerde en az a88 çipsetli anakart kullanılmalı. a68 çipset aşırı ısınma yapıyor sistem ciddi performans kaybediyor. ısınan aslında işlemci değil işlemciyi besleyen yani ona elektrik veren faz devreleri ve mosfetler. sizin mosfetleri soğutan a88 çipsetli bir anakarta geçmeniz lazım.



    defalarca alıp idare ederim diye düşündüğüm ve her seferinde ısı ve fan sesinden bunaldığım bir işlemci ve anakart takımı kullanıyorsunuz. bana göre düzeltmek ve yola getirmek o anakart ile imkansız.

    Peki bu anakartı elden çıkartmak ve dediğiniz üzre bir model anakarta geçmek ne kadar maal olur benim arkadaşa? Kabaca bir tahmin de inanın çok yardımcı olur bize; o kadar sıkıntılı bir durumdayız ki, istiyorum kardeşim uzun yıllar sorunsuz kullansın şu cihazı. O kadar da özene bezene aldık, aldığımız site zaten uyumlu diye toplayıp gönderdi bize bunu.
    Şimdiden çok sağolsun, Allah razı olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    En göze batan parça işlemci tabii burada ama knight online gibi bir oyunu en tirt donanimin da oynatabilecegini dusunuyorum. Gerci cok fazla online oyuncu ayni alanda bulunuyorda islemciye yuk olabilir. Bu arada hatiri sayilir meblağ dediğiniz kaç tl? Özellikle vurguladiginiz icin acaba kaziklandi mi diye merak ettim o kadar para edecek bir sistem değil çünkü.

    Sırf sonradan ekleme yapılan parçalara dahi 500'e yakın verildi zaten. Sıvı soğutucu, SSD vs.
    Total fiyatı net bir şekilde arkadaş gelince yazayım hocam.

    İşlemci yahut anakart değişecek gibi görünüyor; acaba nasıl en makul şekilde değerlendirip de halledebiliriz sizce durumu ?
  • Anakarti 100 tl ye satsaniz. 100 - 150 daha koyup en kral anakarti alirsiniz. Biraz daha ucuza bile mal olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sky_Vision

    Anakarti 100 tl ye satsaniz. 100 - 150 daha koyup en kral anakarti alirsiniz. Biraz daha ucuza bile mal olabilir

    Ya güzel kardeşim; bu vatandaş zaten sıvı soğutucu ve SSD derken dememe gerek yok biliyorsunuz 500'lerde bir harcama yaptı zaten.
    Ana kart ile çözeriz dimi sıkıntıyı ? O da üye buraya, bakıversin gelince; işte sanırım da çözelim şu sıkıntıyı Allah senden razı olsun.
  • hocam ısınan anakart diyorum size. işlemci değil o işlemciye sıvı soğutma alana kadar kaliteli bir anakart alınabilirdi. yorumumu okuyan herkes hak verecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sky_Vision

    hocam ısınan anakart diyorum size. işlemci değil o işlemciye sıvı soğutma alana kadar kaliteli bir anakart alınabilirdi. yorumumu okuyan herkes hak verecektir.

    Götürdüğü bilgisayarcı yanlış yönlendirince...
    Üzücü tabi, olan oldu.
    Canı yürekten teşekkür ediyorum size ben; yol gösterdiğiniz için.
  • Rica ederim
  • En makul en mantiklisi bu



    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6360



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHIHAD -- 26 Ocak 2018; 0:46:49 >
  • Öncelikle merhaba

    Hatrı sayılır dediğimiz 2 sene önce 2bin liraya topladım. Üzerine 8 ram, evo SSD ve masterliquid sıvı soğutma takviyesi yaptım.

    İşkemcinin kendi stok fanı rezalet! Acayip bir ses geliyordu elektrik süpürgesi gibi diyelim sıcaklıklara bakmamıştım. Düşük fps araştırırken işlemcinin 95-102 derece aralığında gezdiğini gördüm. Sıvı soğutmayla bunu yükte 65’e düşürdük. Ama düşük fps’i çözemedik. eski oyunlarda ki tek çekirdek istemesi ve amd’nin bu konuda da rezalet olması beni sıkıştırdı köşeye. Mid tower kasam var yukarıda yazdığı gibi diğer parçalarıma da uyumlu bir anakart Öneriniz varsa çok güzel olur. Eğer anakart zayıf geliyor derseniz. Yardımınız için şimdiden teşekkürler




  • Saçma sapan sistem toplamissiniz normal
  • 2 yil cok uzun bir zaman oncesi değil. Yani herhalde skylake vardi o zamanlar intelde. Yazik olmuş yani o zamanlar eskimiş bitmiş 5 yil oncesinin giris seviyesi olan fm2+ yerine pentium seviyesi dahi olsa bir ddr4 lü skylake sistem toplasaydiniz simdi i7 7700 e kadar yolunuz vardi islemcide. 2000 tl ye de ayarlanirdi o zamanlar fiyatlar şimdi ki gibi değildi. Sizin platformun en iyi islemcilerinden takili sizde suan zaten ve performansi birakin i7 yi i5 i pentium bile etmez. Patates yani. Anakart islemci ram uclusunu guncellemeniz lazim. Islemci 65 derecede gayet duzgun calisir performans sorunlarinin bu sicaklikla ilgisi yok sistem yetersiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 26 Ocak 2018; 4:32:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sky_Vision

    hocam ısınan anakart diyorum size. işlemci değil o işlemciye sıvı soğutma alana kadar kaliteli bir anakart alınabilirdi. yorumumu okuyan herkes hak verecektir.

    Ana kart değişiminde ısınmayı giderebiliriz. ama performans artışı sağlar mı? Yada Anakart değiştirince sizce işlemcimide değiştirmem gerekir mi peki? Bir arkadaş anakart önerisinde bulunmuş acaba bu model beni götürür mü?
  • Anakart ve işlemcimi değiştirmek istesem midtower kasama sığacak şekilde amd öneriniz var mı? Diğer parçalamı değiştirmek istemiyorum. Daha fazla bir maliyet çıkmaması için. Anakart ve işlemci değiştirsem diğer parçalarımdan da max verim alabilirim herhalde yazdığınıza göre konuşuyorum. çok teşekkürler.
  • alamii A kullanıcısına yanıt
    Yeni platfornlar ddr4 bellek istiyor. Ddr3 belleği de değişmek zorundasiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Yeni platfornlar ddr4 bellek istiyor. Ddr3 belleği de değişmek zorundasiniz.

    Peki sizce AMD'de kalıp ddr3 daha iyi bir anakart ve işlemci almak mı?
    yoksa intel geçip anakart işlemci ram değiştirmek mi?
    intel geçip ddr3'te kalsam nasıl olur? böylelikle ram'ide kullanmış olurum diye düşünüyorum?
  • alamii A kullanıcısına yanıt
    Intelde haswell serisi işlemciler kullanabilirsiniz ddr3 ramle. Yalniz eski platformlar alinacaksa almisken iyisini almak lazim bence. Bir daha upgrade yapmak istemezsiniz cunku muhtemelen alacaginiz islemci kac yillik ne olacagi belli olmayan bir islemci olacağı için. Onun yerine yine anakart islemci ram degismeyi tercih edersiniz ileride. O yuzden hazir pek eski sayilmazken mantikli olan i7 4790 ile ona uygun duzgun bir anakart bulup uzun sure sisteme ellememek. Ama muhtemelen butceye fazla gelecektir yine de bir bakarsiniz. Olmuyorsa 4. Nesil bir i5 işinizi görür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadavaros

    Saçma sapan sistem toplamissiniz normal

    Bu kasanın içine sizin anakart ve işlemci tavsiyeniz ne olurdu. DDR3'te kalmayı düşünüyorum. Intel parası biraz pahalı geldi bana açıkçası. Kasanın CoolerMaster K350 600W olduğunu düşünürsek?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.