Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (1366. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
15 Misafir - 15 Masaüstü
5 sn
62.444
Cevap
638
Favori
2.482.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
59. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: önceki 13641365136613671368
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: galali1980

    1.2 Motorun dizellerden daha hızlı olduğunun ispatını
    0-->100 hızlanmalardan görebilirsiniz. Bu arada bende 1.2 otomatik Sport pack var. 12000 km'de. Ev alacağım için satmaya karar verdim. Düşünürseniz iletişime geçebilirsiniz.
    Bu arada benimkini almasanizda 1,2'yi performans ve tüketim konusunda gözü kapalı alabilirsiniz. (Özellikle uzun yol tüketimi nerdeyse dizele yakın)
    Sıfır düşünüyorum hocam.. Desteğiniz için teşekkürler.. Bir de bu araçta kronik sorun görüldü mü ve şehir içi sakin kullanımda ne yakıyor. Bunu da merak ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Yakin zamanda acc li bir volvo kullanin o zaman yada vw kullanin hepsinde durunca araba kendi kalkiyor

    Alıntıları Göster
    Stop&Go yoksa o araba alınmaz zaten. Siz hemen bir Volvo veya VW alın.. Nasılsa DSG ile kalınca stop&go sizi uçurur...
  • Arkadaşlar bir sorum olacak...

    Acaba sport pack ile prime edition arasında ki donanım farkları nelerdir acaba kabaca?

    Ya da daha doğrusu prime edition nın üstün olduğu taraf nedir sport pack'e göre?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mckoy -- 12 Temmuz 2019; 0:21:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mckoy

    Arkadaşlar bir sorum olacak...

    Acaba sport pack ile prime edition arasında ki donanım farkları nelerdir acaba kabaca?

    Ya da daha doğrusu prime edition nın üstün olduğu taraf nedir sport pack'e göre?
    Açılır cam tavan,anahtarsız giriş çalıştırma fazlalığı var prime edition da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @icemy

    Teşekkürler cevabınız için...
  • mckoy kullanıcısına yanıt
    Birşey değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arslanadige

    Sn.acquiles yeni oyuncağın koltuk rengi harikaymis güle güle kullanin tekrar

    Alıntıları Göster
    Gtline siyah deri yerine enfes olur.

    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reset45

    Merhaba forumdaşlar
    Peugeot Gt line 2016 model aracım var gece mavi ambiyans ışıkları çok az yanıyor tüm ayarlarda yüksekte olmasına rağmen hele bardaklık lar hiç yanmıyor neredeyse Kendim birşey yapabilirmiyim yoksa doğru servise mi teşekkürler
    Eliniz yatkın değil ise
    Yetkili servise görünmek akılcı olacaktır.

    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hiç yatkın değil en güzeli servise göstermek Elimin tek yatkınlığı malum yanmayan yerlere her Türk gibi üstten çalışırmı diye 5 parmakla vurmak 🤷🏻‍♂️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reset45

    Aynen hiç yatkın değil en güzeli servise göstermek Elimin tek yatkınlığı malum yanmayan yerlere her Türk gibi üstten çalışırmı diye 5 parmakla vurmak 🤷🏻‍♂️


    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı sabah metroya park ettiğimde sunroofu kapattım mı hatırlayamıyorum 😬 1 saaate belli olur :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapatmışım 👌🏼

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese şimdiden iyi haftasonları,
    Bildiğiniz üzere bir süre önce 3008 gtline aracımı DS7 Opera ile değiştirmiştim.
    3000 km ye ulaştım.


    Özellikle iki araç arasında kıyaslama bekleyen forumdaslarimiz için bir değerlendirme paylaşmak istedim. Benzer araç değişimini yapmak isteyenler var özel mesajdan daha önce de soruları olmuştu, onlara da bir fikir verecektir.



    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU


    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU
    DS de nedir?

    Öncelikle DS7 yi biraz tanıyalım ve segment olarak konumlandıralim.
    DS PSA grubuna ait bir marka. Aslında yeni değil 1950lerden kalma arada uzun yıllar yok olmuş. Son dönemde tekrar yaratıldı ve DS7 ile Premium segment crossover olarak piyasada rekabet ediyor.
    DS Fransızca déesse kelimesinin kısa hali. Tanrıça demek.
    Dees olarak okunuyor, İngilizce de dies, Türkçe dese olarak geçiyor.


    Premium dedik, haliyle bu aracı 3008 ile direk kıyaslamak çok doğru değil gibi görünse de aynı gruba ait olması, hatta bazı parçaların birebir aynı olması ve 3008 kullanıp premium araç kullanmak isteyen fakat o noktadaki uçuk fiyatlara çıkamayan kullanıcılara hitap ettiği için aslında doğru bir kıyaslama.
    O nedenle, bu yazıyı okuyanlara önerim, "bu arabaya bu parayı verene kadar gider ikinci el bmw Mercedes alırım" diye bir ön yargı ile yaklaşmayın. Sıfır araç sıfır araç ile kıyaslanir. Peki bu aracı hangi araçlarla kıyaslamak lazım derseniz bunlar Q3, X1, XC40. Fakat pratikte şahsi görüşüm bu araçlardan üstte kalıyor ve X3, Q5 ile her türlü kapışır. Bazı donanımlar bu modellerde dahi yok.


    Dış Tasarım

    Tasarım göreceli bir durum olmakla birlikte DS markasında klasik bir Fransız ekolü yumuşak hatlar, Premium havası veren tasarım , el işçiliği ile yapılmış detaylar kendini fazlasıyla hissettiriyor. Aracın one çıkan en önemli dış tasarım unsuru Active Led Vision far sistemi. Bu sistemde 360 derece dönen 3 er adet mercekli far, hem direksiyon açısına göre hemde aracın eğimine göre hareket ederek her zaman hedef noktasını aydınlatıyor. Kesinlikle çok iyi bir far sistemi ve estetik olarak da çok şık duruyor. Aracı açtığınızda selamlama olarak bu bağımsız farlar kendi ekseni etrafında dönerek size göz kırpıyor.
    Ön ızgara aracın her yerinde kullanılan elmas şekli içeren detaylar ile oluşturulmuş. İki büyük krom c şeklinde parça ve dikey uzanan park ledleri agrasif görüntüyü destekliyor. Izgara önündeki DS logosuna ek olarak kaput üstünde de bir DS logosu var. Bu çok gereklimiydi bilemedim ama kötü de diyemem.
    Aracın önü yüksek tasarlanmış aracı oldukça heybetli gösteriyor. Önden bakıldığında kesinlikle Q5 ten daha heybetli bir görüntüsü var. Aracın arkası ise genel hatlarıyla yine audi çizgilerine sahip ve ön kadar radikal bir tasarım söz konusu değil. Ama burada da arka stoplar efsane bir ışık oyunu sunuyor size. Kırmızı ışık sanki elmas parçasının içinde kırılan ışık gibi yayılıyor ve çok şık.
    Profilden ise daha sade bir tasarım ve yuvarlak hatlar baskın. Bu noktada 3008 in profilden daha sportif durduğunu söyleyebilirim. İki aracı dış tasarımına bakarsak 3008 daha sportif ve sanki uçup kaçacak bir araç gibi görünürken, DS7 daha ağır ve cool duruyor. Ama fiilyatta durum pek öyle değil bu noktayı performans bölümünde detaylandiracagim.
    Elektrikli bagaj kapağı standart, bagaj 550 litre ve 3008 den büyük kesinlikle. Sunroof lu cam tavan 3008 ile hemen hemen aynı boyutlarda ve fonksiyonel olarak birebir aynı. Jantlar donanıma göre 18den başlayıp 20 inche kadar çıkıyor. Fakat jant genişlik leri 3008 den fazla. 19 için mesela 235 50 R19 lastikler geliyor. Ve şahsı görüşüm jant tasarımları 3008 e göre daha şık. Performance line donanimda siyah jantlar, kırmızı ds göbek logosu, on krom yerine siyah parçalar gibi dış tasarıma daha sportif bir görünüm verilmiş. Fakat adından aldanmayın performance line üst değil alt donanım :)
    performance line, opera şeklinde dış donanım seviyesi var. İç donanım da ise farklı seviyeler ve renk seçenekleri mevcut.
    Benim aracım bakır turuncu (yurtdışında Bizans altını) olarak geçen renk. Kataloglar da yer alan renk. 3008 in bakır rengi kırmızıya kaçarken ds de sarı ya kaçan bir ton. Alakaları yok yani iki rengin.


    İç tasarım
    Kokpite girdiğinizde özellikle 3008 den sonra premium bir araca bindiğinizi hissediyorsunuz. 12 inch lik multimedia ekranı ve tamamen dokunmatik tuşlar görsel olarak Cok sık. Kullanım için endişem olsa da hiç zorluk çekmedim.
    Alezan kahvesi adıyla sunulan döşeme tipini seçtim. Nappa deri. Siyah 3008 gtline dan sonra oldukça ferah bir ortam sağladı. Saat kayışı tasarımlı deseni de oldukça şık duruyor. sürücü ve yolcu koltuğu full elektrikli. Sürücü koltuğu 2 kullanıcı için hafızalı. Baldır desteüği mevcut. Güzel bir detay, motoru stop edince sürücü koltuğu en geriye gidiyor rahat çıkmanız için, tekrar binip kontak açınca da hafızadaki yerine ilerliyor. Soğutmalı torpido mevcut ve 3008e gore oldukça büyük. Kol dayama birebir 3008 ile aynı ama sogutma yok. ama arkaya giden soğutgma boruları burdan geçtiği için zaten içi soğuk oluyor. Bardaklık 3008 ile aynı. Kablosuz şarj mevcut ve bu bölüm kapaklı 3008 gibi açıkta kalmıyor, güzel olmuş. Farklı bir tasarım olarak ön kapılarda düğme yok. cam kontrolü orta konsolda vitesin sol ve sağında. yine merkezi kilit ve arka cam kilidi tuşu da bu alanda. arka kapılarda ise arka koltukları elektrikli eğim ayaraı yapan düğmeler var. Bu eğim ile arkada yolculuk daha konforlu olabildiği gibi dik konumda bagaj hacimini de artırmış oluyor.
    Şaft tüneli tamamen sıfır. Arkada 3008 gibi havalandırma var. en üst donanımda dijital çift bölge ayarı arka koltuklar için de sunuluyor. bu donanımda bu kısım minik bir eşya gözü olarak boş bırakılmış. Yine bu bölümde arka yolcular için 2 adet USB girişi mevcut.
    Arka diz mesafesi 3008 e göre çok daha iyi. Fotoda göreceğiniz üzere, benim boyum 1.83 bana göre ayarli sürücü koltuğu arkasına oturduğumda 3008 dizlerim koltuğa değiyordu, burada tatminkar boşluk kalıyor.
    Direksiyon 3008 e benzer vites kolu birebir aynı. Koltuk başlıkları daha kolay inip kalkması için yan da butonları var güzel detay. Hayalet ekran standart ve ortada analog bir saat var. kontak açınca dönerek açılıyor kapatınca gizleniyor. Şık bir saat. Kontak butonu bu saatin altında ilk defa burda kontak butonu gördüm ilk başlta farklı gelebilir. Altında LED ışık var araca girince kolay bulmanız için yanıp sönüyor hafif yine ince bir detay. Gerçek inci dikişli konsol her tarafı yumuşak malzeme. bel altı sert plastik 3008 gibi. Kapı içleri kadife kaplı ve torpido tabi ki.
    Sürüş pozisyonu çok beğendim konforlu. Ön koltuklada ısıtma yanında soğutma ve mesaj fonksiyonu da mevcut.
    Ön cam sol kenarda ısıtma var, karlı havada sileceğin solda biriktirdiği karları eritmesi için tasarlanmış. Yalıtım çok başarılı ve ön cam akustik. opsiyon olarak yan camlarda akustik olabiliyor focal electra ses sistemi ile birlikte. ama stok ses sistemi de oldukça başarılı. Yazılım 3008 ile temel olarak aynı görsel olarak yine elmas teması var. burada begenmediğim dairesel kadran görseli yok. Yani burası da elmas şeklinde. her yerde güzel durmuş ama göstergede kadran arıyor gözler ben hala alışamadım bu kısıma.
    İç tasarım olarak tek eleştirim bu oldu :)


    Performans


    DS7 TR de 1.6 THP 225 HP EAT 8 kombinasyonu ile geldi. 2019 benzinli henüz gelmedi. 2019 da 1.5 dizel EAT8 versiyonu geldi ama bene bu araç için pek yeterli bir motor seçeneği değil zira araç 1600 kg.
    1.6 benzinlinin 180 hp ve 1.2 Puretech versiyonları TR de yok, 2.0 dizelde yine TR de yok. 4x4 plugin hibrid versiyonu ise ülkemize muhtemelen 2020 de ancak gelecek. 320 hp yanılmıyorsam toplam gücü.


    1.6 225 hp lik aracın 0-100 değeri 8.3 saniye test ettim onayladım. Sürüş modu normal eco comfort sport olarak 4 tane. normal mod adı üzerinde normal default kullanım. eco aracı ciddi kuzu gibi yapıyor durk kalk trafikte oldukça faydalı gereksiz fazla gaza basmaktan kaçınıyor. Sport mod tam bir canavar yaratıyor ve 225 beygiri hissediyorsunuz.
    Gelelim comfort moda ve şimdiye kadar her araçta olabilecek özellikleri bir kenara koyacak ACTIVE SCAN SUSPENSION sisteminin aktif olduğu duruma.


    Bu özellik Mercedes S serisi be BMW 7 serisi gibi en üst seviye araçlarda sunulan, bir kamera ile yolu analiz edip tümsek ve çukuların yerini tespit ediyor. oraya geldiğinizde 4 amortisörü bağımsız olarak sertleştirip yumuşatarak sizin en konforlu şekilde yolun bozuk bu bölümünden geçmenizi sağlıyor. Önce bep etkisi olmaz diyerek ön yargılı yaklaştığım sistem kesinlikle mühendislik harikası. Yolda yaylanarak gidiyorsunuz uzun yol otobüsü gibi sanki :)


    EAT8 oldukça başarılı zaten 3008 de de var.


    Gelelim en merak edilen bölüme, yakıt tüketimi.
    Tabi 225 HP bir araçta az yaksın beklentisine girmek komik olur. ama az yakıyor bu güç için diyebilirim.
    3000 km şehir içi 8.3-8.5 arası tüketim değerim oldu. Şehir dışında 5.5-5.7 leri gördüm ama şehir dışı full dolu bagaj 2 yetişkin bir ufaklık ve koltuğu.


    Max hız 230 olarak belirtlmiş bu hıza çok çok rahat çıkıyor. sadece sürücü olursa 240 çok rahat görülür. Kadran zaten 240 :)


    Motor sessiz ve yalıtımı da iyi. Kaput altı da ekstra yalıtımlı ve süspansiyonlu.


    Araçta otonom sürüş var(opsiyon). 3008 deki adaptifin ileri versiyonu. direksiyonu tek şeritte tamamen otomatik olarak kontrol ediyor. Araç tamamen durduktan sonra 3 saniye içinde öndeki araç giderse yola devam ediyor. sonra duraklıyor ve kalkış için gaz pedalına dokunmanız yeterli. CC tuşlarına basmanız gerekmiyor.


    Ek opsiyon olarak yine infrared sürücü yorgunluk algılayıcı var. 2 adet göz, sürücünün göz hareketlerini inceliyor ve uyuklama durumu olduğunda uyarıyor.


    En üst donanımda gece görüş kamerası mevcut. Şehir dışında farların bile göstermediği alandaki insan ve hayvanları işaretleyip hayalet ekranda gösteriyor.
    Bu donanımda ön park kamerası ve park assist de geliyor. benim aracımda sadece arka kamera var. ekskliğini hissediyorum çünkü aracın önü yüksek, o nedenle aliden sipariş ettim bekliyorum.


    Sonuç
    DS7 çok keyifli bir araç. 3008 den sonra neye geçilir derseniz ilk tercihiniz olacaktır bence. Donanım ve ozellikleri koyduğunuzda premium marka araçlar bu araçtan çok daha pahalı fiyatlara ulaşıyor. Ki o haliyle bile Active Scan Suspension olmuyor.


    Kesinlikle premium bir araçta olduğunu her türlü hissediyorsunuz. Motor şanzıman uyumu çok iyi. Yakıt tüketimi böyle bir araç için çok makul. Arka süspansiyonlar 3008 den farklı olarak bağımsız, ASS ile de birlikte ciddi konforlu. 3008 de arkada seyahat edenler genelde 'sallıyor' diye şikayet ederdi, bu araçta gayet memnun kaldılar. Diz mesafesinin de yine 3008 e göre daha fazla olması arkadaki konfrou arttırıyor.


    3008 den sonra test ettiğim premium olarak geçen hiç bir model ilgimi çekmemişti ta ki DS7 sürücü koltuğuna oturana kadar.


    Atladığım yerler olabilir, ayrıca sorabilirsiniz


    herkese keyifli sürüşler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 12 Temmuz 2019; 22:26:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Güzel değerlendirme olmuş. Emeklerine sağlık. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Kazasız belasız keyifli sürüşler, izlenim ve karşılaştırma için de teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    böyle detaylı ve akıcı kulanıcı yorumları okumak güzel.emeğine sağlık..
  • Arkadaşlar merhaba, prime edition donanıma ön tarafa kamera eklenebiliyor mu? eklenebilirse park anında 360 derece kullanabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tornavida

    Arkadaşlar merhaba, prime edition donanıma ön tarafa kamera eklenebiliyor mu? eklenebilirse park anında 360 derece kullanabilir miyiz?
    Mümkün değil.
    Kameradan fazlası gerekiyor ki çok maliyetli olur.

    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tornavida T kullanıcısına yanıt
    360 olmaz.
    Sadece bir kamera ve ekstra takacaginiz bir monitör ile görüntü alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Harika bir yazı olmuş tebrikler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13641365136613671368
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.