Şimdi Ara

Yeni nesil HomePod ve Apple TV hakkında bilgiler geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil HomePod ve Apple TV hakkında bilgiler geldi



    Son yıllarda Mac, iPad ve iPhone ürünlerine ağırlık veren Apple, diğer ürünlerini unutmuş değil. Ünlü Apple analisti Mark Gurman, haber bülteninde yeni nesil HomePod ve Apple TV hakkında bilgiler paylaştı.



    Yeni HomePod, 2023 yılında tanıtılacak



    Gurman, Apple’ın B620 kod adlı bir HomePod cihazı üzerinde çalıştığını belirtti. Yeni HomePod cihazının boyut olarak HomePod mini’den çok orijinal HomePod’a yakın olacağı da belirtilmiş. Ayrıca yeni nesil HomePod, Apple’ın Watch Series 8’de kullanacağı Apple S8 işlemciden gücü alacak. Ayrıca yeni nesil HomePod’un gelişmiş dokunmatik kontroller sunacağı ve ufak bir ekran ile gelebileceği belirtiliyor. Yeni nesil HomePod, büyük ihtimalle 2023 yılında tanıtılacak.



    Ayrıca Bkz.Apple’ın M2 işlemci ile güncelleyeceği Mac modelleri ortaya çıktı



    Apple TV A14 işlemci ile güncellenecek



    Gurman’a göre Apple, önümüzdeki sene içinde Apple TV’yi güncelleyecek. J255 kod adlı yeni Apple TV, A14 işlemciden gücünü alacak ve 4GB RAM seçeneği ile gelecek.  Apple TV’nin böyle büyük bir performans güncellemesi alması, Apple’ın tvOS 16 ile oyunlara daha çok odaklanabileceği gösteriyor.




    Kaynak:https://9to5mac.com/2022/06/26/gurman-new-homepod-2023-launch/







  • Apple TV’nin M2 ile geleceğini düşünüyorum. Oyun ve VR konusunda destek sağlayabilir. Geçenki sunumda yeni Metal’i de tanıtmışlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 27 Haziran 2022; 19:56:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Homepod’da mutlaka küçükte olsa bir ekran gerek sonuçta saat olur, hava durumu olur bir hatırlatma falan ayar yaparken filanda işe yarar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple TV halen Apple tarafından üretilecek bir kontrolcü ile gelmez ise bugünden öteye pek gidemez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Açıkçası şahsi fikrim apple'ın kontrolcü ile uğraşacağını sanmıyorum. Halihazırda Xbox, PS gibi cihazların kontrolcüleri daha evrensel ve düzgün bir destek ile çoğu sistemde kullanılabilirken apple kendi sistemi için ve çok kısıtlı bir kitle için kontrolcü sunmaz gibi geliyor. Sanki yapsa yapsa iphone üzerinden bir destek sunabilir gibi ama işin normali piyasadaki düzgün kontrolcüler için sorunsuz destek sunulması.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Homepod kablosuz yapsalar daha çok satış olur gibime geliyor. Ben hemen alırım :)

  • manesnuc kullanıcısına yanıt
    İyi güzelde kontrolcü ile gelmediğinde oyun için alıp kullanmıyor insanlar oyunda çıkmıyor.

    Halbuki koy m2’yi aç ayrı bir premium oyun kısmını gelsin A++ oyunlar.

    Apple Arcade aboneliğinide satar vs.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Apple'ın m işlemcileri için sanırım daha yeni resident evil falan duyuruldu ancak daha öncesinde bu tarz yüksek bütçeli oyun haberi duyduğumu hatırlamıyorum.

    Yeni apple sistemleri üzerinde oyun sunmak biraz da apple'ın konsolvari bir yapı sunuyormuş gibi davranıp teşvik etmesiyle olabilir gibi geliyor. Çünkü bu cihazların aslında uzun zamandır kullanıcı kitlesi iş ağırlıklı kullanmak için terfih ediyordu ve oyun oynasalar dahi konsol ya da ayrı bir windows cihaz ile bu işi görüyorlardı. Sadece gamepad ile ya da mağazada ayrı bir oyun kategorisi açmaktansa dediğim gibi teşvik ile yüksek bütçeli ya da illa AAA oyunlar olmasa bile bir yerden başlayarak apple arcade'in yapısı dışında da oyun sunabilmeli. Aslında burada olay sizin bahsettiğiniz konuya geliyor ve apple tv belki isim bile değiştirerek m çipiyle (belki mac mini gibi soğutucuyla) konsol gibi bir kullanım da sunabilir.

    Tabi bunu apple ne kadar istiyor ve daha farklı ne sunabilir bilemiyorum. Bu haliyle baktığımızda bu cihaz apple tv'den çok mac mini oluyor ve bu cihazı konsol rahatlığında kullanmak için televizyona mı takmanız gerekecek yoksa zaten m çipi ile donatıldığı için mac mini gibi bilgisayar formunda da kullanabilmek için monitöre mi takmak gerekecek garip çelişkiye çıkıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.