Şimdi Ara

Yeni nesil ekran kartlarini beklemeliyi miyiz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil ekran kartları ile mevcut nesil arasında bariz bir performans farki olacakmis. Sizdirilan testlere göre gtx 1170 gtx 1080ti ile esit bir performans sunuyormus. Ben 1050ti li bir laptop almayi dusunuyordum ama simdi kafam karisti. 1150 ile 1060 in denk olacagini soyleyenler var. Ayrica 1150ti da 1070e yakin bir performans sunacak diyorlar. Bir de yeni nesil daha ucuz olurmus. Hal boyleyken beklemek asiri mantikli geliyor.

    Peki laptoplarin yeni kartlarla donatilmasi ne kadar surer? Yeni bir laptop almak icin sabirsizlaniyorum fakat birkac ay daha bekleyerek bu kadar karli cikacaksam kesinlikle bekleyebilirim. Ne dusunuyorsunuz beklemek mantikli mi sizce? Bu konular hakkinda bilgili arkadaslar fikir verirse sevinirim.



  • 1 2 aya olacak is degildir
  • 11xx serisi masaüstü kartların sene sonuna çıkacağı söyleniyor. O da "belki". Nvidia pazar lideri ve neredeyse rakipsiz ve yarı-monopol olduğu için, ati'yi hiç saymıyorum bile rakip olarak, ne zaman isterse o zaman çıkarma lüksüne sahip. Normalde bir rakibi olsaydı şimdiye çoktan çıkarmışlardı zaten. 2. sorun olan 11xx kartlar dizüstüne ne zaman gelir'e gelirsek, masaüstü kartlardan en az 3-4 ay yani en az bir çeyrek sonra çıkıyor, o da "en az". 3. sorun olan yeni nesil kartlarla donanmış dizüstüleri beklemeye değer mi'ye gelirsek sorunun cevabı çok net, kesinlikle değmez. Şimdiye kadar yeni nesil kartları bekleyenler hep yanıldı ve zarara girdi. Ne zaman geleceği belli değil, ucuz olacak diyorsunuz, yukarıda da belirttim nvidia pazarın mutlak sahibi, bu "ucuz olacak" söylentileri gerçekten duyum mu yoksa basit olarak insanların umdukları mı bunun cevabını size bırakıyorum. Bir başka mesele de Dolar. Malum her gün artıyor. Bugün 10bin tl olan bir bilgisayar 15 gün sonra 11bin, bir ay sonra 12bin. Bu durumda beklemek kesinlikle mantıklı değil, yukarıda da yazdım, bu tarz durumlarda bekleyen arkadaşlar hep zararlı çıktılar.
  • Empyyy kullanıcısına yanıt
    Oncelikle vakit ayirip cevapladiginiz icin tesekkur ederim hocam. Dolar meselesini dusundum elimdeki parayi dolara cevirip beklemeyi dusunuyorum. Biliyorum riskli fakat 1150ti kartla 1070 performansi almak cok cezbedici geliyor. Yaz da neredeyse bitmek uzere oldugu icin bir sonraki yaza kadar bile bekleyebilirim, kisin oyunlara ayiracak vaktim olmaz zaten. Dediginiz gibi beklemek sıkıntılı bir surec, dur yeni islemciler gelsin, yeni ekran kartlari gelsin, dolar dussun fiyatlar insin vs. derken hep bekliyorsun. Ama simdi alirsam ileride bugunleri hatirlayip aldigim icin pisman olacakmisim gibi geliyor. Ve son olarak dediginiz gibi Nvidia'ya guven olmaz katiliyorum. Surec uzarsa canima tak ederse alirim sanirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schadenfreude666 -- 31 Temmuz 2018; 13:30:54 >
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    1150ti=1060 olacak. 1070 olması çok zor. 1160=1070 olabilir.
  • O da iyidir hocam. Peki kurun bu seviyelerde kaldigini farz edersek 1160li laptoplar kaça satilir tahmininiz var mi?
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Lenovo Y530'a bu sene 4. Çeyrekte gelecek. Fakat 1050 ti versiyonu 1000 dolar kendi sitesinde. Net bir fiyat veremem ama söylentiler fiyatların artacağı yönünde. 1300-1400 dolar olur kdvsiz. Buna vergileri ekleyin . 7000-8000 aşağısı olmaz güncel kurla.
  • Tesekkurler hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.