Şimdi Ara

Yeni HTC Vive sanal gerçeklik başlığı CES 2018'de sahneye çıkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • HTC önümüzdeki hafta CES 2018'de yeni bir Vive sanal gerçeklik başlığı tanıtmaya hazırlanıyor. Şirket Twitter üzerinden yayınladığı bir teaser görselle bunun sinyallerini verdi. Yayınlanan teaser yeni VR başlığın öncekinden daha yüksek çözünürlüğe sahip olabileceğini ortaya koyuyor. En azından verdiği izlenim o yönde.

     

    Ayrıca Bkz.Dünyanın en ince bilgisayarı Acer Swift 7 (2018) duyuruldu
    HTC'nin Twitter aracılığıyla paylaştığı teaser çok fazla detay vermese de çözünürlük kelimesine odaklanıldığını görüyoruz. Bu da HTC Vive'in çözünürlük açısından daha gelişmiş bir versiyonunun yolda olduğunu gösteriyor.

     

    Göz başına 4K çözünürlük sunabilir


    Mevcut HTC Vive, 2160 × 1200 piksel çözünürlüklü bir ekrana sahip. Yani göz başına 1080 × 1200 piksel çözünürlük sunuyor. HTC'nin sanal gerçeklik başlığını göz başına 4K çözünürlük sunabilecek şekilde yükseltebileceği konuşuluyor. Şirket bunu yaptığı taktirde önemli bir ilerleme kaydetmiş olacak ve bu da Vive'i rekabet açısından ön plana çıkaracaktır.

     


    HTC şu an için cihazın teknik özellikleriyle ilgili açıklama yapmış değil. Ayrıca tanıtımı yaklaşan sanal gerçeklik başlığının göz başına 4K çözünürlük sunabileceğine dair bir ipucu vermedi. Tüm bilgilerin doğrulanmadığı sürece bir spekülasyon olduğunu unutmamak gerekir. Önümüzdeki hafta HTC yeni Vive sanal gerçeklik başlığıyla ilgili duyuru yaptığında her şeyi tüm gerçekliğiyle öğrenmiş olacağız.



  • Yarin İnş'ALLAH görürüz....

  • Fiyat şuankiyle aynı veya yakın olursa bu sefer alabilirim ama gtx1080 için bile zor değil mi bu çözünürlük? En azından sinema keyfi için büyük tv yerine yine alınır aslında.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Fiyat şuankiyle aynı veya yakın olursa bu sefer alabilirim ama gtx1080 için bile zor değil mi bu çözünürlük? En azından sinema keyfi için büyük tv yerine yine alınır aslında.

    uzun kullanımda beynimizi gözlerimizi yakmayacaksa olabilir hatta kesin bu olur ama pek umudum yok
    şimdi bunu satmak için 4k dicekler sonra eğer bu çözünürlük yeterse bidahakinde artık gözler bozulmıcak
    sonra baş dönmesi olmıcak vs... gider
  • Şuan için göz başına 4k çok zor, yeni çıkacak modelin bu şekilde olacağını hiç sanmıyorum. Çünkü oculus olsun vive olsun 60hz in üstünde 90hz gibi tazeleme hızına sahip cihaz bunlar, dolayısıyla göz başı 4k 90hz lik bi ekranda performans sağlamak günümüz donanımlarıyla cidden zor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: maiden31

    Şuan için göz başına 4k çok zor, yeni çıkacak modelin bu şekilde olacağını hiç sanmıyorum. Çünkü oculus olsun vive olsun 60hz in üstünde 90hz gibi tazeleme hızına sahip cihaz bunlar, dolayısıyla göz başı 4k 90hz lik bi ekranda performans sağlamak günümüz donanımlarıyla cidden zor.

    Bu nedenden yanlış hatırlamıyorsam bazı teknolojiler var yani performansı arttırıcı. Ayrıca belki yazı kısmı oyunlarda 4k sayesinde bayağı netleşmiş olur ve oyun seçenek olarak daha düşük bir çözünürlükten upscale edilir. Yani bu zamana kadarki ekran kartlarını kurtarıcı bir seçenek olarak bulunabilir. Volta ile tabii Nvidia 4k konusunda daha da öteye taşırsa kendisini o zaman bambaşka.

    Heyecan verici ve umarım fiyat da uçmadan güzel bir çıkış yapar. Bir de ülkemizde kendileri satışa çıkarsa şu aleti tercih edilesi olur bu sefer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.