Şimdi Ara

Yeni Honda HRV e-hybrid

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
401
Cevap
35
Favori
38.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HR-V e:HEV ülkemizde iki farklı donanım paketi ile satışa sunulacak. Honda'nın C segmentindeki ilk hibrit modelinin giriş seviyesinde 650.000 TL'lik fiyat etiketi ile Advance bulunuyor. İkinci basamakta ise 685.000 TL'lik fiyatı ile Style donanımı karşımıza çıkıyor

    Yeni Honda HRV e-hybrid

    Yeni Honda HRV e-hybrid

    Yeni Honda HRV e-hybrid

    Yeni Honda HRV e-hybrid



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzdn -- 24 Şubat 2022; 22:24:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Aracım 200 kilometre oldu bugün :) Güzel yönlerini herkes saymış, nefis bir Japon aracı ve yılların Hondacısı olarak 2022 ile girdikleri tasarım değişikliği beni mest ediyor. Benim negatif sayılabilecek izlenimlerim şöyle:

    2012 Honda Jazz’dan geçtim. O araç bile uakıt tüketimini A, B ve tüm kilometre olarak gösteriyordu. Burada aracın total kilometresinin (A’dan ya da B’den değil, ilk alındığı günden) yakıt tüketimini göstermemesi ilginç. Gözden kaçmış olabileceğini sanmıyorum, kasti gizlenmiş gibi geldi. Beş sene sonra piller bitince şehir içi 7-8’lere çıkınca total ortalamaya bakıp hibridine de bataryasına da küfretmeye başlamayalım diye her halde :) Aldığımda göstergeyi sıfırlamıştım umarım bir yanlışlık olmaz A’da kalır :)

    Bagajın ayakla açılmama durumu fena rezillik. Honda globale yazar.

    Bayinin araçla hediye verdiği lastik paspas biraz dandik, bugün seyir halinde gaz pedalının ucunu yakaladı ve gaz bildiğiniz takılı kaldı. Allahtan önüm boştu da bir kaza yaşanmadı. Bayiyle bu konuyu görüşeceğiz.

    Aracın motoru 2023 Jazz h:ev ile birebir aynı. HRV Jazz’dan 150 kilo daha ağır. Jazzın 0-100ü 1 sn daha hızlı, bagaj hacmi aynı, depo hacmi aynı. Aslında itiraf edelim Jazz’a biraz bol gelen bir giydirme yapmışlar, adına da hrv demişler başkaca bir olayı da yok. Üstelik orta ve diz hava yastığı koymadıkları için ncap’i de düşürmüşler. (Aracın duramayıp yaya testlerinde mankenlerin içinden geçmesi de bu düşüşe katkı sağlıyor bu arada, ncap’in sitesinden direkt alıntıdır)

    Ha benim geçmişteki Jazz zaten bağırması ile ünlü bir araç idi. HRV’nin daha beter bağırması da dert değil o yüzden sese alışkınım, zaten b-suv/c-suv serileri Amerika haricinde performanslı sürüş hiç bir şekilde vaadetmiyor, bu üzücü çünkü araç gayet sportif bir yapıda. Keşke atılgan da olabilseydi.

    İleride bataryalar önrünü tüketince full benzinde gidip eşek gibi anıracağı belli. 3. senesinde piyasası daha tam ölmeden satmayı kafaya koydum.

    Ek olarak: Cross Hybrid de alabilirdim ama Toyota bayisindeki tok görünümlü satıcıya kıl oldum. İki gün sonra arayıp yalvar yakar bayiye çağırdığında ise ben çoktan hrv’nin plakasını seçmiştim bile :)

    Ayrıca: Aracın direksiyonu fazla yumuşak, spor modunda da çok değişmiyor. Yolu/virajı tekerlekten hissetmek imkansız, geri bildirim sıfır denecek seviyede. Tutuş konusunda sürüş güvenliği sistemlerine emanetiz. Bu da maalesef bir B-SUV alıcısının talep ettiği bir konfor özelliği sanırım, sürüş keyfini ciddi düşürüyor. Atari salonu yarış oyunu direksiyonu hissiyatı hoş değil benim için.
    1. Telefonun güç tasarruf modu ve/veya kullanılmayan uygumalar uykuya al vb. modlar açık ise bunları kapatın, 2- Android auto bluetooth ile ilk bağlantıyı sağlayıp daha sonra wifi'yi açıp oradan devam ediyor. Muhtemelen araçtan inince telefon wifi'yi kapatıyor ancak araca binince yeniden açmıyor. 3. Başka bir telefonu aynı şartlarda deneyin
  • Güzel bir araba...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba güzel ama yok nasıl oluyor bu iş anlamıyorum. kendi sitesinde 2022 model ve en üst donanım 777 bin fakat malum sitede 825 ten başlıyor ki onlar 2021 modeli ve 970 e kadar çıkıyor. bu nasıl iş anlamıyorum. çözebilen beri gelsin:-(

  • royals R kullanıcısına yanıt

    1-2 bayi ile görüştüm. Aracı görünen fiyattan vermiyorlar. Saçma sapan donanımlar ekletip 30-40 bin tl üzerine satıyorlar. Kabul etmezsen vermiyorlar. Tabi galericilere falan sattıkları için onlar da piyasada araç olmadığı için 80-100 ekleyip sıfır fiyatının 100k üzerine satıyor.

  • bayilerle gorusup fiyat alan var mi. teslim tarihi veren var mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbulda iki bayi sordum biri temmuz digeri ağustos dedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araci alip kullananlar var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün advance paketini aldım, hiç bir yerde araçla ilgili yorum vs yok, merak ettiğiniz şeyler varsa cevaplarım, selamlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayırlı olsun, bende maalesef bulabildiğim ilk araci elegance paketini satin aldım.

    nasil olk izlenimleriniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun size de hayırlı olsun. 2010 model crvden geçiş yaptım. İlk izlenimlerim olumlu, crvye oranla tabi ki iç hacim daha dar, boy ve yükseklik daha kısa, bunu hemen hissettiriyor. Koltuk ayarının manuel olması ayıp, kablosuz telefon şarjı standart olmalıydı, vites körüğü yerine daha şık bir detay olabilirdi, müzik sistemi bir tık daha iyi olabilirdi. Bunların dışında kullanım keyifli, ortalamada 4-5 lt/100 km yakması süper.

  • Araçlara ara zam gelmiş zaten, ötv indirim bekleyenlere inat, aralıkta tekrar zam gelecek, ocakta büyük zam gelecek, araç yok, bulmak piyango. Bayiler zamlı fiyatın üstüne 50bin tl extra paket koymadan satmıyor, almayı düşünen varsa bilgisi olsun.

  • dunyao kullanıcısına yanıt

    Bende 2012 model jetta dan geciyorum, ve ilk defa otomatik vites kullanacagim.bursadan satin aldim uzun yolda eco modda kullanarak geldim 2 saatlik durumda 130km hizla geldim. Yanliz soyle bir durumu var , jetta disel ile arkamdan sellktor yapana kok sokturur nasar giderdim bu aracta onu yapamadim, tek canimi sikan kismi bu birde otomatik vitese alisma durumu

    paket olarak en bos deniyor ama cidden dolu paket olmus hatta bazi katalog bilgileri hatali mesela akilli hiz sabitleme yok yazıyordu ama uzun yolda cok kez denedim bariz sekilde akilli hiz sabitlemesi mevcut.

    arka tarafa usb koymamalari cok sacma, bagajin elektriksiz olmasi saçma , araci kapttigimda aynalarin otomatik kapanmasini bulamadim ille aractan inerken kendimmi ice kapatmaliym


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet araç 120 üstünde zorlanıyor, şehir içi ise çok konforlu. Advance pakette bagaj elektrikli, aynalar da arabadan inip kolun üzerindeki tırtıklı bölüme dokununca kapılarla beraber otomatik kapanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dunyao kullanıcısına yanıt

    aynaların arabadan inip kolun uzerınekı tırtıklı yuzeye dokundugunuzda kapandıgına emınmısınız? bende olmadı.. bir ayarımı var acaba ?

  • merhaba üst paket 1280 olmuş fiyatı, araçtan haberi olan herhangi bir bayide bulabilen var mı

  • ender E kullanıcısına yanıt

    Aracı kapatıp, anahtarlar cebinizde çıktıktan sonra şoför veya ön yolcu kapısı üzerindeki tırtıklı bölüme hafif dokunduğunuzda kapıları kilitleyip aynaları kapatıyor. Aynı şekilde anahtar cebinizde veya çantanızdayken ön kapı kulplarının içinden tutunca da kapıları ve aynaları açıyor. Genel olarak anahtarsız giriş ve kilitleme bu şekilde oluyor çoğu araçlarda.

  • paseyX P kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,

    Anahtar hiç bir zaman zaten cepten çıkmıyor.. cebimizden çıkması bir anlam ifade ediyormu anlamadım ? aynaların acılıp, kapanması için araç içinde bir düğme var.. onunla oluyor.. başka türlü olmadı bende.. sizde bu araçtan var mı ? sizde durum dediğiniz gibi mi ?

  • Ben de kullanıyorum. Bir kullanıcı grubu oluşturabiliriz. Şehirlerarası maalesef biraz torksuz kalıyor. Belki CVT’ye alışmadığım içindir. Çünkü beygir gücü yüksek. Ama özellikle şehir içi yakıt tüketimi / donanım seviyesi / işçilik muazzam. Sorularınız olursa yardımcı olabilirim. 5000KM yaptık bile kendisiyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ender E kullanıcısına yanıt

    Evet araçtan bende var. Orada demek istediğim araçtan çıktıktan sonra anahtar cebinizde veya çantanızdayken yani yanınızdayken anahtardan basmadan kapı kolunun üzerindeki tırtıklı alana hafif dokununca kapılar kilitleniyor ve aynalar kapanıyor. Aynı şekilde kapının tutma kulbuna içten dokununca açma hareketi yapmadan kapılar ve aynalar açılıyor.

  • soulmate kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle grup oluşturulmalı. Ben de 2.250 km yaptım. Aracın performansından memnun olmayanlar için 500 km kadar sadece spor modda kullanmalarını tavsiye ederim. Cidddi anlamda etkiliyor çekişi.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.