Şimdi Ara

Yeni havalimanı ısı ve enerji ihtiyacını atıklardan karşılayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümünde açılacak olan İstanbul'un yeni havalimanında ilk uçuşlar 31 Ekim tarihinde başlayacak. Faaliyete geçmesine çok kısa bir süre kala İBB Kurumsal Gelişim ve Yönetim Sistemleri Daire Başkanı Ramazan Özcan Yıldırım, havalimanı hakkında önemli bir detayı paylaştı. 6. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu'nda konuşan Yıldırım, havalimanının enerji ihtiyacının İstanbul'daki atık tesislerinden karşılanacağını açıkladı.


     

    Karbon emisyon düzeyi yüzde 32 azalacak 

    Ramazan Özcan Yıldırım tarafından yapılan açıklamara göre yeni havalimanının; enerji ihtiyacının %40'ını, ısı ihtiyacının ise tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait atık tesislerinden elde edilen enerji ile karşılanacak. İstanbul'daki nüfus artışının şehir içi hareketlilik talebini üç kat artıracağını da belirten Yıldırım, ''İBB olarak şehrin karbon emisyon düzeyini 2030'da yüzde 32 oranında düşürmeyi hedefliyoruz.'' ifadesini kullandı.


     

    İstanbul'da halihazırda 15 milyonu aşan nüfusun 2023 yılında 16 milyon 300 bin seviyesine çıkacağını dile getiren Yıldırım, İstanbul'daki 355,45 km’lik metro hattının 2019 sonrasında 1.100 km’ye, 120 km’lik bisiklet yolunun da 2023’te 1.050 km’ye çıkarılacağını da ekledi. 








  • Hayir izin vermiyoruz iktidara gelince yikacagiz burayi
  • Seçimler is coming seçim haberleri is loading

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel gelişmelerde oluyo ara sıra heee

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni havalimanını yapanlar işletecek.
    -Devlet tarafından yolcu garantileri var. Hatta transit yolcu garantileri bile var. Yani yolcu uçmuş uçmamış takmasalarda olur mu acaba?
    -İBB ile protokol imzaladılar. Acil durumlarda ve afetlerde İBB müdahale edecek. İşletmeci firma acaba para getirisi olmayan acil durum ve afet işine milyonlar yatırmayıp, gerekli personeli sağlamayıp İBB'den mi alma yoluna gitti.
    -Haberde belirtildiği gibi ısı ve enerji ihtiyacını İBB'nin tesislerinden karşılarken maddi konuda kimin yararına sağlanacak bir anlaşma yapıldı?

    İnsan sormadan edemiyor.

  • 2030 derken 10 yıl anasını ağlatmaya devam dünyanın anlaşılan.

  • Adam koskoca ormanı telef etmiş, hala enerji geri dönüşümden hallolacak diyor..

    "Üzülme..kafanı kestik ama parmağını yerine dikiyoruz.."

  • rte havalimani

  • bir boş konuşanda burada, o havalimanı vızır vızır çalışacak, ihaleler elbet birilerine verilir ki adı ihaledir.
    sizin parti iktidara gelince yıkacak zaten sorun yok, aa pardon gelemiyordu değil mi ? hay Allah nasıl da unutmuşum

  • Havalimanının adı Atatürk olmalı, gerisi saçma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haber içeriğinde;

    quote:

    120 km’lik bisiklet yolunun da 2023’te 1.050 km’ye çıkarılacağını da ekledi.


    hariç hiçbir şey umrumda olmadı..
  • 29 Ekim' de cumhuriyeti de "yeni havaalanı" kurmuş.

  • Mantıklı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıcaklayınca gazoz içiyorum.
  • cumhuriyete(re-public- vatandaş olan herkese ait) ait havaalanını parka çevir kendi adamınla git yeni havalimanı kur devletten yol aç özele milletten mi nereden ne yapıp neaptıysan 26milyar euror bul milleti borcuna ortak et sonra şirketi özel yap... yaw baksana bu filmden millet bıktı artık... neden düzgün bir ülke olmadığımızı daha anlayamadıysan filmin bir de devamı var.... izleyip anlaman lazım.. bazen insanlar izlerken beyin felç modu gibi oluyormuş demek ki hem izleyip hem anlayamamakta böyle olsa gerek... tv kanallarının hepsini ele geçirdi pozitif yayın yapıyor... sonra bir bakıyorsun dolar uçmuş.. duvarı görmeden duvara çarpıyoruz.. şoklara hazır ol... ha gerçi bunların dış işbirlikçileri... içerdeki fab firmaları ucuz almak için... sen kriz hissetme diye kanını emip yerine serum($) koyarlar beyninin düşünebildiğinin 1milyon negatif katını düşün. Aslında hiç bir şeyin yok. Çakmak bile yok. Hiç bir teknoloji bize ait değil aslında mağara devrindeyiz... istersen serumu çekmeyi dene... aynaya bakmış olursun....





  • çöpümü bile vermem denen laf geldi aklıma... :))) Adama çöpü veriyorsun senden aldığı kestiği parayla geri dönüşüm tesisi yapmış... attığın çöpü oraya bir atıyor bir de elektrik üretiyor... kendi adamına da bedavaya elektrik veriyordur... yine kazıklandık... bize ise evde son üç ayda %30 zam ehhh işte böyle zengin olunuyor demek ki.... bunun yanlış yol olduğunu söyleyemiyorsan cehennemin dibine kadar yolun var...

  • devlet milletlerin batışı süründürülmesi dönüşüm döngüsü şu şekilde olur
    haklar -------------Admin hesabı------------
    public----->private ..(sürünme acıya katlanma eşiği yanlış görü)...---->re-public
    re-public(halka ait olan haklar)------>privatization (halkın hakkını özelleştirme)......(sürünme acıya katlanma eşiği yanlış görü).--- toplu yeter sesi-----> re-public (cumhuriyet)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.