Şimdi Ara

Yeni Hat: Türknet mi Netspeed mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar arkadaşlar. 2 ay sonra yeni internet bağlatacağım adresime. Sıfır kurulum olacak. Daha önce yaklaşık 3 sene 3 farklı şehirde (Düzce, Sakarya, İstanbul) türknet kullandım. Yine istanbulda kullanacağım. türknette pek sorun yaşamadım şu ana kadar. Ara sıra olan kopma ve genel olarak sosyal medya da yaşaması hariç. Ha bir de bilen bilir call of duty warzone de yaklaşık 2 ay packet loss sorunu yaşadık ve çözemediler. Türknette sorun yaşayana kadar herşey hoş ama sorun yaşayınca karşınızda muhattap bulamıyorsunuz. Ve fiyatlarını da arttırdılar. Türknette genel olarak ping değerlerim baya düşüktü 35mbit internet kullanıyorum 5ghz modem ile o hızları rahat alıyordum. Şimdi bir de netspeedi duyuyorum sanırım müşteri hizmetleri ilgiliymiş sorun olduğu zaman, sitelerinde de yazıyor 7/24 mh diye falan. Ayrıca 35mbit paketleri baz aldığımız zaman türknet 85₺ netspeed ise 76₺.

    Netspeedte altyapım 81mbps olarak görünüyor türknette ise 75mbps olarak görünüyor maksimum. ama 35mbit benim için yeter diye düşünüyorum. Adresimde süper online yok. kan emici türk telekomu da düşünmüyorum. Milenni var bir de alternatif ama onunla ilgili çok olumsuz yorum görüyorum özellikle bağlantıyı kurma noktasında.

    Siz değerli forumdaşlardan fikirlerinizi duymak isterim. sizce bildiğim ve genel olarak memnun kaldığım türknet ile devam edip daha fazla mı ödeyeyim, yoksa netspeedi deneyeyim mi?

    Sıfır kurulum olacağı için kurulum ücreti var, o yüzden zaten taahüt yok denersin sonra öbürüne geçersin olayına da pek sıcak bakmıyorum. Birine geçip uzun süre orada kalasım var. Şimdiden herkese teşekkürler.







  • Netspeed alırsanız Türk Telekom ekibi gelir, hattınızı işaretler iç tesisat bağlantısını size bırakır. Turknette kurulum ekibi var, bu bağlantıyı bu ekip yapar. Ancak Her iki firmayla ilgili forumda bir sürü şikayet var. Bu biraz sizin şansınıza kalıyor. Ben olsam ucuz olanı alırdım, zaten taahhüt yok memnun kalmazsanız farklı firmalara geçersiniz.

    Edit: Kurulum ücreti vermek istemiyorsanız Gibirnet'i deneyin derim, henüz taze bir firma. Şuan mevcut şikayetlere bakarak gönül rahatlığıyla ne Turknet'i ne Netspeed'i önermek gelmiyor açıkçası içimde. Netspeed düne kadar altından kalkamadığı için 35Mbps üstü paketlerini satıştan kaldırmıştı. Turknet deseniz sorun yaşarsanız karşınızda sizi dinleyen birisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joster35 -- 7 Ağustos 2020; 16:16:24 >
  • Forumda Türknet kurulum görevlilerinin ve destek ekiplerinin nasıl insanlar olduğuna dair konu açtım.
    Netspeed özet: Türk Telekom etiketleme yaptıktan sonra sorumluluk sana ait. Elektrikçi çağırıp türk Telekom’un etiketlerini kabloyu kendi kablona bağlattıracaksın.

    Türknet: normal şartlar altında Türk Telekom görevlisi etiketleme yaptıktan sonra gelmesi gerekiyor ama benim kurulumumda Türk Telekom’a etiketleme talebinde bulunmadan ve başvurumdan 1 hafta sonra geldiler. Hiçbir şey yapmadılar kurulumu Türk Telekom yapacak ehehehe diye hiçbir şey yapmadan gittiler.

    Netspeedde kullandım türknette Türknet açık ara çok iğrenç bir hizmet sunmakta. Hangi iss yi kullanırsan kullan Türknet kullanma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netspeed e salı başvurup hemen kargo ile evrakları yolladım. Dün ellerine ulaştıktan sonra aradılar tekrardan onay için. Onaydan 4 saat sonra telefonuma mesaj geldi kullanıcı adı ve şifre ile beraber internetinizin aktivasyonu tamamlanmıştır diye. Fakat DSL ışığı yanmıyor, yani internet sinyali yok. Yalın internet de değil ki birisi gelip kablo ucunu not alıp açık bırakıp gitsin. Bağlı olan kullanımda olan sabit telefon hattı üzerine bağlantı yapıldı. Yani evdeki kablolarda falan sorun yok , direk hattı da bağladım aynı.

    Tabi bu sorun için aradığımda dün 10 dk dan önce ulaşamadım müşteri temsilcisine. Arıza kaydı oluşturdu dün güya , fakat onun mesajı da bugün geldi arıza kaydı oluşturulmuştur diye. Tekrar aramaya çalıştım 8 dk bekledikten sonra vazgeçtim her seferinde telefonun bağlanması bu kadar beklenmezki. Aklında olsun müşteri hizmetlerine ulaşım çok yavaş yani.

    Diğer yandan bunlar aktivasyon yapmadan yaptık ayağına yatıp direk faturayı işletmeye çalişiyo olabilirler. Şüphelenmemek elde değil 4 saatte kullanıcı adı şifre yolladıkları için. Kim nerden bilecek nasıl olsa arıza gibi gösterip arıza kaydı açtılar, 6 iş günü diyor, belki de santrale bağlamaları bu kadar sürecekti. Onun yerine çakallıp yapıp kullanıcı adı şifre yollayıp faturayı başlatmış olabilirler.

    Sana fikir vermesi açısından yazdım. 2-3 güne açmasınlar direk başlamadan macerayı bitiricem.

    Bundan önce millenicom kullandım 13 ay . Mayıs 2019-Haziran 2020 arası. Kullandığım 13 ay boyunca bağlantı kalitesi olarak çok memnun kaldım. Fakat ilk kurulum 17 gün sürdü çoooook uzun yani.Senin gibi benim hattım da 81 mbit destekliyor ve modeme 80 mbit ayarladılar. Ve müşteri hizmetlerini aradığımda anında birine ulaşılabiliyordu. Millenicomu bırakma sebebim bağlantı kalitesinden bağımsız sabit telefon ile ilgili. Sabit telefonu babamın vefatından sonra devir etmediler bana 30 yıllık hat iptal oldu ona sinirlenip interneti de iptal ettirdim.




  • namor N kullanıcısına yanıt
    relling R kullanıcısına yanıt
    joster35 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler bilgiler için hocam. Milenniye de göz atarım belki. Yalnız anlamadığım nokta var. Netspeed 100₺ kurulum ücreti alıyor. Ama üstteki arkadaşlar da demiş elektrikçi çağırıp falan sen yapıyorsun diye, ne alaka? O zaman kurulum ücretini neye alıyorlar? Forumdaki şikayetlerin aksine türknette stabil internetim vardı sorun yaşamadım çok yazdıklarım haricinde. Hiç kurcalamayıp ordan mı devam etsem ki?

    @joster35 @relling



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaomss -- 7 Ağustos 2020; 18:38:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Bende kurulum hizmetinden yararlanmadığım halde Turknet'e kurulum parası ödemek zorunda kalınca sormuştum, bana verilen cevap ''kurulum sadece sizin dairenizdeki kablonun bağlanmasını kapsamıyor, öncesinde Türk Telekom ekiplerinin yaptıkları işlerde kuruluma dahil'' cevabını vermişlerdi. Netspeed'de büyük ihtimal bu cevabı verecektir. Alternatif operatörler evet ucuz ancak bunun karşılığında sorun yaşadığınızda teknik destek hizmetinden mahrum oluyorsunuz, ancak Turknette 99 TL karşılığında bu hizmeti alabiliyorsunuz. Bildiğim kadarıyla diğer alternatif İSS'lerde böyle bir hizmet yok. Benim son Turknet deneyimim sorunlu olsa da daha önce 3 ayrı hat sorunsuz olarak 2 yıl boyunca kullanmıştık, hatta 1 hat hala kullanmaya devam ediyor. Evinize gelen bakır hatta problem yoksa genelde pek bir sorun olmuyor, diğerleri içinize sinmediyse Turknetten devam edebilirsiniz.
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    2 sene önce netspeed kurdurmuştum hocam. Kurulum ücreti almadılar ben elektrikçi getirip bina içi kablolarını test ettirip bağlatmıştım. Şimdi alıyolarsa bilemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netspeed'te eve kadar kurulum hizmeti var ayrıca 75 mbps tarifeleride var
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    hocam ne zaman netspeed kurdurmuştunuz acaba? belki bu kurulum olayı yenidir eve kadar kurulum olayı varsa denemek isterim çünkü. yoksa aşırı saçma bir ücret. türketin 35mbitlik 85tl paketinden devam edeceğim yoksa. benim de aynı şekilde 3 farklı hatta kullandım zamanında sorun yaşamadım. hatta bir arkadaşım hala kullanıyor çok memnun.
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Ben Netspeed kurdurtmadım, sitesinde 100TL olarak yazıyor kurulum ücreti. Eve kadar kurulum Turknet'te var. Eğer başvuru aşamasında otomatik ödeme talimatı verirseniz 66TL alıyor kurulum ücretini Turknet. Kurulum ücreti ödemek istemiyorsanız çare Gibirnet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünmeden Netspeed bağlatın evde kurulum + aktivasyon 50 TL x 2 faturanıza yansıyor ben ev bağlantısını yapabilirim derseniz sadece 50 TL aktivasyon ücreti alıyor boşu boşuna farklı saçmalıklarla uğraşmayın varsa kablonet yine bir tercih olabilir ama oyunlarda kablonette ping biraz yüksek oluyormuş haricinde memnuniyet düzeyi yüksek.
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam gibirnette ne duydum ne gördüm. Nasıl bişi memnun olan var mı siz kullandınız mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YirmiDortUzeriiki Y kullanıcısına yanıt
    Eve kadar kurulumu yapıyorlar mı dostum?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Evet yapılıyor hocam.
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/gibirnet-100-mbps-fiber-internet-85-tl-35-mbps-70-tl-akn-kotasiz--143862446
    Ana konusunu inceleyebilirsiniz, benim binada şuan altyapı hazır olmadığı için kullanamıyorum. Daha yeni bir firma olduğu için birşey söylemek güç. Ben konuyu takip ediyorum şuana kadar gördüğüm kadarıyla sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Mutlaka takip edip tek tek okuyacağım hocam. Çok teşekür ederim listeme girdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Dün Netspeed aldım önce Türk Telekom Ekibi gelip ankesöre kadar bağlantı yaptı. Ertesi gün Netspeed ekibi(yine Türk Telekom çalışanı) geldi ve herşeyi bağlayıp gittiler. 35 lik paket aldım ama 30 görüyor. Yıkarsa bi arkadaş 5 ghz kullanıp tam megabit aldığını söylemiş . Modemim tplink w9970 5 ghz desteği de var geçsem gerekir mi bilemedim. Netspeed de farkettğim birşey daha oldu Ping değerleri süper call of Duty mobile oynuyorum takılmıyor aldığımdan beri. 🧿 nazar değmesin :))

    Edit: 5ghz desteği yokmuş ben öyle sandım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjersin07 -- 8 Ağustos 2020; 11:41:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vjersin07 kullanıcısına yanıt
    5GHZ desteği olduğuna emin misiniz? TPLink'in sitesinden baktım bu tarz bir destek göremedim. Ancak varsa 5GHZ olarak da ayarlayın, her ikisini de dener duruma göre aralarında geçiş yaparsınız.
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Harbiden 5 ghz yok şimdi baktım ama aynı model almıştım İstanbul’daki evimde onda var gibi hatırlıyorum emin olup yazacağım
    İstanbuldaki modem aynı ama herşeyi İngilizce kutu içeriği yazılar felan ben öyle sanmışım yani 5 ghz yokmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjersin07 -- 8 Ağustos 2020; 11:40:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Bende 24 temmuzda basvuru yaptim telefonla sabahtan ogleden sonra telekom ekipleri geldi ankastre baglantisini yapti netspeedin manisada anlastigi bi bilgisayarcida cumartesi gelip ic baglantiyi kontrol.edip bagladi modem kurulumunu falan yapti zaten 6 ay oncesinde turk telekom 24 mhps kullaniyordum tahhatum bittigi icin askerede gidiyordum kapattirdim interneti hali hazirda bi kablo baglantisi vardi modem kurulumunu yaptiklarinda ise hattima gelen deger 45 mhps, 35 mhps lik paketi rahatlikla kullaniyorum yani telefonla aramamdan 24 saat icinde interneti kullanmaya basladim netspeed gercektende kurulum asamasinda cok hizli geldi bana bulundugum bolgedende kaynaklanabilir ama gercekten hizlilar internetimde stabil sekilde hicbir hiz dususu yasamadan kullaniyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.