Şimdi Ara

[[YENİ]] HABERLEŞME FORUMU KURALLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
11.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ##HABERLEŞME FORUMU KURALLARI##




    Üst not: İlgili kuralların hazırlanmasında RDS'nin hazırlamış olduğu 2010 tarihli bu konu referans alınmış ve birçok madde korunmuştur. KEREM'in daha sonraki yıllarda hazırlamış olduğu (https://forum.donanimhaber.com/internet-servis-saglayicilar-bolum-kurallari--86458808) kurallar listesinden de birçok madde eklenmiştir. Genel anlamı ile kurallar XPRESSMUSİC34 tarafından yeniden derlenmiştir.

    Maddeler halinde siz üyelerimize sunacağımız (RDS,KEREM,XPRESSMUSİC34) bölüm kurallarını tüm bölüm kullanıcılarımız kabul etmiş sayılacaklardır. Hiçbir üyeye iltimas gösterilmeyeceği gibi kuralların ihlali durumunda da yaptırımlar ve cezalar uygulanacaktır.


    1-) Forum Anlaşması�nda kabul edilen tüm ön kurallar öncelikli olarak bölümümüzde de geçerlidir.

    2-) HABERLEŞME FORUMUNDA YALNIZCA OPERATÖR/İŞLETMECİ ile (ALTYAPIYA SAHİP OLAN VEYA SANAL İŞLETMECİ/İŞLETMECİ ADAYI) ) ilgili konular açınız. İlgisiz görülen konular/MESAJLAR taşınabilir, kilitlenebilir ya da kaldırılabilir.

    3-) Konu açmadan/MESAJ YAZMADAN önce mutlaka Arama motorunu kullanınız. Böylece kısa zamanda kirlilik yaratmadan bilgi alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.


    4-) Mükerrer konular/MESAJLAR nedeni izah edilmeden kilitlenecektir VEYA SİLİNECEKTİR.

    5-) Operatörler/İŞLETMECİLER ve sundukları servisler, hizmetler, tarifeler vs. alay malzemesi olarak kullanılamaz. Ticari veya bilinen kimlikleri ürün,servis veya hizmet kalitesi vb. espri malzemesi yapmak suretiyle değişikliğe uğratılamaz, alay konusu veya espri malzemesi olamaz.

    6-) ANA KONU OLARAK BELİRTİLMİŞ KONULAR VE TÜM KONULAR DAHİL, İLGİLİ KONU DIŞINDAKİ İKİLİ DİYALOG VEYA SOHBET MESAJLARI SİLİNECEKTİR. ANA KONU OLARAK BELİRTİLEN KONULAR VE TÜM KONULARDA, İLGİLİ KONU DIŞINDA PAYLAŞIM YAPILMASI DURUMUNDA MESAJLAR/KONULAR SİLİNECEK VE TEKRARI HALİNDE ISRAR İLE KURAL İHLALİ DURUMU OLUŞACAĞINDAN DOLAYI BU DURUM HAKKINDA İLGİLİLERE BİLDİRİM YAPILACAKTIR. ANA KONULARI SUİSTİMAL ETTİĞİ,ISRARLA FLOOD NİTELİĞİ TAŞIYAN MESAJ YAZAN VEYA KONUYU SABOTE EDEN ÜYELER VEYA DİĞER KURALLARI İHLAL EDEN ÜYELER İLGİLİ ANA KONULARDAN/KONULARDAN UZAKLAŞTIRILACAKLARDIR.

    7-) Konu başlıkları anlaşılır ve konuyla alakalı olmalıdır. “Acil yardım”, “Lütfen yardım”, “Uzman sorusu”..gibi konuyla alakası olmayan ve tek kelimeli başlık kullanan konular silinecek/kitlenecektir.

    8-) Bölüm içinde firmaları küçük düşürücü, alay edici, suçlayıcı konular açmayınız. Açılan/YAZILAN bu tür konular/MESAJLAR silinecek, sürekli benzer konular açan üyelere gerekli görüldüğü taktirde ceza verilecektir.

    9-) Açtığınız bir konunun ilgi görmemesi ya da aşağıya düşmesi durumunda ısrarla gereksiz mesajlar yazmak sureti ile (smile koymak, "up,güncel" yazmak v.b.) üste taşımanız flood suçundan ceza almanıza sebep olabilir. Gerekli görüldüğü hallerde konu kaldırılabilir.

    10-) Forum içinde yasal olmayan (keygen-serial-şife-crack,torrent ve benzeri) illegal isteklerde bulunmak; bulunulan bu isteklere cevap vermek,özelden yardım etmek forum kurallarına aykırıdır, ceza sebebidir. AYNI ZAMANDA İŞLETMECİ VEYA OPERATÖRLERİN AÇIKLARINI PAYLAŞMAK, AÇIKLARINDAN FAYDALANMAYA TEŞVİK ETMEK VE İLGİLİ İŞLETMECİ VEYA OPERATÖRLERİN SİSTEMSEL HATALARINI PAYLAŞMA, HACK VE BENZERİ KONULAR AÇMA DURUMUNDA İLGİLİ KONU/MESAJ KALDIRILACAK VE ÜYE ÜST YÖNETİME BİLDİRİLECEKTİR.

    11-) Konu içinde verdiğiniz linklere dikkat ediniz. Yardım amaçlı verdiğiniz linkler illegal sitelere yönlendiriyor ya da illegal programların paylaşım yeri olabilir. Bu tür linkler silinebileceği gibi, paylaşım yapan üye de cezalandırılır.

    12-) Forumumuzdaki hak kısıtlamaları yöneticiler tarafından değiştirilebilmektedir. Bu yüzden bu yönde maddeler ilerde bu anlaşmaya eklenebilir ve kullanıcı bu maddeleri kabul etmiş sayılır.


    13-) Olumlu ve olumsuz her türlü eleştiriye ve kınamaya kurumların özel ve tüzel haklarını çiğnenmedikçe terbiye ve ahlak kuralları çerçevesinde izin verilecektir. Bahsettiğimiz çerçeveler dışarısına çıkılmasında konular/MESAJLAR nedeni izah edilmeden kilitlenecektir/SİLİNECEKTİR

    14-) Silinen ve kilitlenen konuların/MESAJLARIN ısrarla açılması/YAZILMASI ceza nedenidir.

    15-) Açtığınız konularda gereksiz ve flooding niteliği taşıyabilecek sıklıkta mesaj atmamaya özen gösteriniz. Bu tür mesajlar silinecekleri gibi bu davranışları sürekli sergileyen üyeler de cezalandırılacaklardır.

    16-) Konu başlıklarının açtığınız konunun içeriği ile ilgili olmasına özen gösteriniz. Konuları, lütfen ait oldukları başlıklar altına açınız. Bölüm ve başlık ihlali yapılan konular nedeni izah edilmeden kilitlenecektir.

    17-) Konularınızı takip ediniz. Çözümüne ulaştığınız, üstesinden geldiğiniz sorunların çözümlerine ufak bir derleme ile ilgili konunuzda yer veriniz.

    18-) Bölüm içerisinde saygı ve anlayış ön şarttır. İhlali durumunda da yaptırımlar ve cezalar uygulanacaktır.


    ##YAPTIRIM ve CEZALAR##




    1-) Forum Anlaşmasına uymayan üyeler üst yönetim tarafından uygun görülen ceza ile cezalandırılacaklardır.

    2-) FORUM Kurallarına uymayan üyeler asgari 4 gün cezalandırılacaklardır. Aynı nedenlerden ötürü cezalandırılması uygun görülen üyeler için ceza süresi değişiklik (artış olarak) arz edecektir.

    3-) Cezalı üyelerin, bir başka kullanıcı adı ile forumda bulunmaları halinde;
    İlgili üyenin sahte kullanıcı adı kilitlenerek almış olduğu her sahte kullanıcı adı için gerçek üyeliğinin cezası bir hafta uzatılacaktır.



    ##ÖNERİLER##




    Arama motorunu kullanınız.

  • Kurallara aykırı durumları Şikayet et özelliğini kullanarak yetkililere bildiriniz.


    HER TÜRLÜ GERİ BİLDİRİM İÇİN FORUM DESTEK SAYFASI VEYA AŞAĞIDAKİ ADRESTEN YAZABİLİRSİNİZ.

  • Forumla ilgili önerileriniz, eleştirileriniz, şikayetleriniz...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Bölümün yeni kurallarını yeni okudum.

    Bölümdeki akış ve paylaşımlar iyi izlenip analiz edilerek çok yerinde,doğru maddeler eklenmiş. Gerçekten tebrik ediyorum. Bir paylaşımım silinmişti,demek ki yeni eklenen maddelere dayanarak silinmiş. Nitekim silinen paylaşımımı silinmesini gerektiren madde var.
    Bu kurallar uygulanırsa,özellikle konu dışı sohbet,firmaların hizmetlerinin aşağılanması,dalga geçilmesi gibi maddeler uygulanırsa bölüm kalitesi artacaktır. Bu madde Vodafone için konmuş gibi geldi bana ama olsun,hizmeti aşağılamadan eleştirerek paylaşım yapmaya gayret edeceğiz artık.

    Başlıktaki ## eklentisi yanlış tercih bence. [ ]
    kullanılabilir illa odaklanma sağlanması amaçlanıyorsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 26 Eylül 2021; 2:44:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.