Şimdi Ara

Yeni gelişmeler var araba pert olmadı, yapılacak... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
2
Favori
19.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alphace

    Cinsiyetçi olmaya gerek yok. Ayının erkeği de var dişisi de.
    Başlığı açan arkadaşım benim de başımdan benzeri geçti. Arkadaşım daha kötüsünü yaşadı. Dağdan uçtu,araç pert oldu hala arıyor.
    Dünya malına bel bağlanmayacaksın. Sağlık olsun diyerek hayata devam edeceksin. Mal giderse gelir ama can giderse gelmez.
    kesinlikle kadın-erkek farketmeksizin bizim insanımız araç kullanmasını bilmiyor. yahu sinyal vermekten aciz insanın kadını erkeği mi olur? hergün canıma kast edecekler diye arabayı temkinli kullanmaktan yıldım yemin ediyorum. türkiye'de araç kullanırken anksiyete seviyem tavan yapıyor. geçtiğimiz yaz 1 ay avrupa'da kaldım, klişe falan demeyin ama kendimi yoldayken güvende hissettim ilk defa. bunu sadece sürücü olarak değil, yaya olarak da yaşıyorsunuz. bunun sebebi çok basit; insanlar kurallara uyuyor.

    kurallara uyun, çok zor değil. arabadaki sinyal kolu boşuna yapılmamış, kullanın.
    1 araba boyu geçmek için zırt pırt şerit değiştirmeyin.
    yaya şeridinde durun.
    şehiriçinde hayvan gibi araba kullanmayın.

    bu sadece bir kısmı, sadece bu temel kurallara uyulsa ne kaza yaşanır, ne trafik problemi hat safhaya çıkar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    Perte gitme olayının matematiği basit aslında. Kimse pert durumunda aracın kullanılıp kullanılamayacağı veya güvenli olup olmayacağıyla ilgilenmiyor.

    (Meblağları komple atıyorum) Aracın tamir masrafı 50 bin tl tutarken araç kasko bedeli 120 bin tl. Sigorta 50 bin tl verip aracı yaptırmak yerine aracın sahibine 120 bin tl ödüyor ve aracı almış oluyor. Daha sonra bu hasarlı aracı 90 bin tl'ye başka bir şahsa satıyor. 50 bin tl verip yaptıracağına 120-90=30 bin tl ile zararını kapatmış oluyor. İş tamamiyle kar-zarar denklemi. Aslında öyle olmaması gerek ama durum malesef böyle.
    denklemin bir noktasında takılı kaldım.
    120 bine aldığı hasarlı aracı bedavaya mı yaptırıyor?
  • bence bu arabayı hurdaya çıkarmak yerine arabaları restore eden yerlere sat hem onlar hem de sen kazanırsın çünkü araba çalışabilir durumda göründüğü kadarıyla çalışır durumdaki bir arabayı hurdaya çevirmek pek doğru bir hareket gibi gelmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erka1907

    denklemin bir noktasında takılı kaldım.
    120 bine aldığı hasarlı aracı bedavaya mı yaptırıyor?

    Alıntıları Göster
    Kasko klozları eğer özellikle değiştirilmediyse araç herhangi bir durum için yetkili servise gidebiliyor. Bu durumda aracın hasarı ve firmanın verdiği teklif eksperlerce incelenir, hasar oluşan her parça için değişim veriliyor genelde. Bu yüzden piyasa tabiriyle "şişirilmiş hasar kaydı" oluşturuluyor. Malum siteyi açıp en ucuzdan sıralarsanız çoğunlukla bu yalanla araç satmaya çalışan kişileri göreceksiniz.

    Sigorta şirketi aracı yaptırmaya 50 bin tl masraf etmek yerine 120 bin tl'lik bedeli araç sahibine ödüyor ve aracın mülkiyetini almış oluyor. Ardından hasarlı araçları ihaleye çıkarıyor veyahutta tek tek satış yoluna gidiyor. Hasarlı haliyle 90 bin tl'den başka bir şahsa satıyor. Aracı sahibinden almadan tamir ettirse 50 bin tl zarar edecekken, sahibinden 120'ye alıp başkasına 90'a satarak 30 bin tl zarar etmiş oluyor. Aracı hasarlı alan şahıs da imkanı varsa çoğu yerine çıkma-çakma parça kullanıp, macun+boya veya buna benzer masraf edip 10 bin tl'ye aracı toplayıp 110'a hasar kayıtlı haliyle satmaya çalışıyor.




  • geçmiş olsun... canınıza bir zarar gelmediyse geride kalan herşey hallolur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Canın pert olmasında arabayı ciktiret. Yenisini alırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hocam.


    Bu kuralları bilmiyorum. Alacağınız para neye göre hesaplanıyor? Yaptırdığınız sigorta tutarına göre değil mi? Perte çıktıysa o tutarı vermezler mi? Keser ya da artırma ihtimali mi var?
  • Sabah tek şerit gidiş geliş bir yol var, sinyalimi verdim benim önümde ki araç bana yol verdi, yola bağlanacağım fakat ne göreyim bir şirket aracı cümbül, üzerime geliyor geldiğim yöne doğru manevra yaptı, kafayı sağa cektim dönüş yapacağım adam halen geliyor, en son tamponu ağzıma sokacaktı. Eşşek oğlu eşşek az bekle de döneyim kafayı sokunca araba dönecek sanki.
  • Geçmiş olsun. Beterinden saklasın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu tipsizin hangi hasarı 30 bin tutuyor la
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

    bu tipsizin hangi hasarı 30 bin tutuyor la
    Hocam ayıp oluyor gören herkes beğeniyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecmis olsun, bu 90 model 80 model almam falan demissin ama o modellerin butun aksaanlari metaldir.Bugunku alcaginizin cogusu pilastik aha bendede arac var pilastik ama napalim guzel temiz bi 80-90 model arac bulunmuyor.Bu arada yurtdisinda bin dolara alacagin 20-25yasindaki bi town car in turkiyede 200-350bin tl ye satilmasida cok sasirtici
  • Geçmiş olsun Allah beterinden korusun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

    Alt tarafı dünya malı...

    Canım arabam cicim arabam nedir yahu?
    Bir ev parası arabaya verince güzel ülkemde maalesef öyle oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizhan66

    gecmis olsun, bu 90 model 80 model almam falan demissin ama o modellerin butun aksaanlari metaldir.Bugunku alcaginizin cogusu pilastik aha bendede arac var pilastik ama napalim guzel temiz bi 80-90 model arac bulunmuyor.Bu arada yurtdisinda bin dolara alacagin 20-25yasindaki bi town car in turkiyede 200-350bin tl ye satilmasida cok sasirtici
    Bu ülkede herşey pahalı hocam, ucuz ne gördün bu ülkede?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam geçmiş olsun bende ankaradayım aynısı gecen yıl basıma geldi ben düz yolumda giderken kadın kavsakda kırmızıda geçdi aniden önüme fırladi ve ben ona çarpdım sonuc benim araba pert hava yastıkları açılınca masraf cok sisiyor.POLİS cagırdık rapor tuttu 100de100 karsı tarafı suclu buldular ben kaskodan paramı aldım ama düşük aldım biraz 46bntl iken bana 40bn verdiler sonra gidip itiraz ettik mahkemeye 6bn tl daha verdiler.Eğer degerinden sizede dusuk verirlerse önce parayı alın imza atarken altına haklarım sakli kalmak üzere diye atın sonrasını avukatlar hallediyor.
  • Red_Devils_ kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

    Heniz 20 yaşında devlet olan Makedonya'da taksiciye acelem var dedim; Senin için şehir merkezinden çıkınca 70kmh'a kadar çıkabilirim dedi. En küçük kuralsızlık bile affedilmiyor dedi. Bir kabahatinde oraya gelen polisin masrafına kadar her şeyi sen ödüyorsun. İflahını söküyorlar yani. Herkes pür dikkat ve sakin araba kıllanıyor. 1 haftada 1 tanr bağıran motosiklet yada araç görmedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: promil06

    hocam geçmiş olsun bende ankaradayım aynısı gecen yıl basıma geldi ben düz yolumda giderken kadın kavsakda kırmızıda geçdi aniden önüme fırladi ve ben ona çarpdım sonuc benim araba pert hava yastıkları açılınca masraf cok sisiyor.POLİS cagırdık rapor tuttu 100de100 karsı tarafı suclu buldular ben kaskodan paramı aldım ama düşük aldım biraz 46bntl iken bana 40bn verdiler sonra gidip itiraz ettik mahkemeye 6bn tl daha verdiler.Eğer degerinden sizede dusuk verirlerse önce parayı alın imza atarken altına haklarım sakli kalmak üzere diye atın sonrasını avukatlar hallediyor.
    Hocam sağol aradan geçmiş ama sanada geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Yazan oldumu bilmiyorum ama sigorta aracı firmanın size teklif edeceği rakam ne olursa olsun itiraz edin. Arabam boyasızdi, emsal araçlar sahibinden de şu kadar diye mutlaka pazarlık yapın. İkinci kez telefon açıp rakami yukseltene kadar pazarlık yapın en az 1500 tl daha fazla alırsınız bunu uygulayarak. Geçmiş olsun tekrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.