Şimdi Ara

##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM ##

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
683
Cevap
25
Favori
104.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM  ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikret3968 -- 23 Ekim 2017; 12:24:57 >



  • Size şimdiden hayırlı olmasını dilerim. Benim durum da sizinle benzerlik gösteriyor.

    Bende giulietta 170 beygirlik bir canavar vardı. Spor paket vs tam bir sportiflik abidesiydi. Ancak aile büyüme durumu oluşunca mecburen suv arayışına girdik. 2018 kuga aldık eylül ayında.

    Henüz ufaklık yolda ancak size şimdiye kadar olan izlenimlerimi paylaşayım.

    Öncelikle içi gerçekten geniş ve yüksek. Bu da doğal olarak ferah hissettiriyor. Kısaca arkada çocuk ve eşim için gerçekten rahat bir yasam alanı var. Bizim cam tavanlı olduğu için bu ferahlık hissi daha fazla hissediliyor. Eğer maddi olarak zorlamayacaksa cam tavanlı olması sizi ve eşinizi gerçekten mutlu edecektir.

    Bagajı kağıt üstünde öyle aman aman büyük değil. Ancak sizin ihtiyacınız olabilecek her şeyi alacağına kuşkum yok. Ayrıca arkadaki bagaj perdesini arka koltuk altındaki özel yerine kaldırırsanız bagaj oldukça rahatlıyor. Bence en büyük sorun bagaj için eşik biraz yüksek. Sizin için sorun olmayabilir ancak eşiniz bebek arabası vs koyması durumunda zorlanabilir.

    Arka kapılar neredeyse 90 derece açılabiliyor. Çocuğu arkada koltuğuna vs yerleştirmek o yuzden gerçekten kolay olacaktır.

    Şimdiye kadar anlattıklarım genel olarak ufaklik ve eşiniz için olanlardı.

    Sürüş özelliklerine gelelim; Öncelikle şunu kabul ederek bu aracı almalısınız. Araç ağır. Leon gibi hemen hızlanayım adamı geceyim tarzında olamayacaktır. Ancak aklınızda da bir kamyon gibi yavaş kalkan çok yavaş hızlanan bir arac ta gelmesin. Kalkışları ve ara hizlanmalari gayet tatminkar. 300 tork u her an hissettiriyor. 110 ile giderken ani olarak birisini geçmek istediğinizde yeterli ivmelenmeyi size veriyor. Ancak bunu maksimum 140-150 ye kadar verebiliyor.

    Viraj ve yol tutuş kabiliyeti cussesinden beklenmeyecek kadar iyi. 235 taban lastikler sayesinde size güven veriyor. Sert e kaçan süspansiyonları virajlarda aracın salınımını engelliyor. Sert süspansiyon demisken; arac konforsuz degil. Kasis ve yüksekleri iyi sonumluyor. Ucan hali efekti olmasa bile sizi verdiği his kesinlikle konforlu.

    Normal kullanımlarda motor sesini duymuyorsunuz bile. Dizel olmasına rağmen son derece sessiz. Bunda normal kullanımlarda powershift in genelde düşük devirlerde kalma isteğinin önemi rolü var. Devirli kullanımlarda motor sesini bir nebze olsun duyabiliyorsunuz. Lastik ve yol sesi sınıf standartlarında diyebilirim. Ancak 120 km hız civarında bir rüzgar sesi alacağınızı söyleyebilirim. Ben bunu motorun sessizliğine bağlıyorum. Eğer motor sesli olsaydı rüzgar sesi duymayacaktık:)

    Ben alfa dan sonra ne hissettim bu arabada diye soracak olursaniz; bir kere spor kullanım alışkanlıklarını bırakmam gerekti. Ancak şu anda benim için çok önemli olmadığını dusunuyorum bunun. Belki 6-7 yıl sonra yine bir spor araba düşünürüm ancak şu anda degil. Yüksekte arac kullanmanın da kendine gore farklı bir zevki var. En önemlisi kuga kullanmak yormuyor beni. Alfa da ani gaz ve fren tepkileri ve çift pinyonlu direksiyon sebebi ile iki elim direksiyonda kullanma alışkanlığı kazanmıştım. (Özellikle direksiyon arkası vites kulakcıkları ile oynamak araba kullanırken çok keyif veriyordu alfa da) Kuga da da kulakçık var ancak bence hiç kullanmanız gerekmeyecek. Çünkü vites seçimleri bence çok stabil ve kararlı.

    Eşiniz kullanabilir mi? ; benim eşim şirket aracı ile uzun zamandır istanbulda arac kullanıyor. Ancak şimdiye kadar hiç yüksek arac kullanmamıştı. Ilk kuga deneyiminde biraz tedirgin oldu. Ancak şu sıralar alıştı. Park etmesi ve dar yerlerden geçirmesi zor bir arac degil. Bence kullanılabilir.

    Ben kuga yi sürücü tarafında koltuğu en yükseğe alarak kullanıyorum. Hem oturma pozisyonu çok rahat hemde görüş acısı daha iyi oluyor. Boyum 177 olduğu için rahatsız da etmiyor. Bence siz de deneyebilirsiniz.

    Ek sorularınız olursa yine cevaplamaya çalışırım. Tekrar hayırlı olsun.
    Arkadaşlar selamlar

    Belki bilen vardır. Ancak ben yeni keşfettiğim bence güzel bir özelliği sizlerle paylaşayım istedim. Bagajın üzerindeki sürgüyü biliyorsunuz gerektiğinde çıkartıyoruz. Ancak onu koyacak yer bagajda maalesef yok. Daha önceden koltuk altlarındaki boşluğu görmüştüm. Bugün test ettim. Bagaj üzerindeki sürgülü bölümü çıkarttığımızda koltuk altına tam oluyor :) Dediğim gibi eğer bilen var ise mesaj kalabalığı için özür dilerim. Bilyenler de en az benim kadar mutlu olacaklardır eminim. Çünkü çok işe yarar bence.

    Merhabalar,

    2018 Nisan ayından beri Titanyum model powershift Ford Kuga kullanıyorum. Araç şu an 26.000 kmde, İstanbul şehir içinde her gün sabah ve akşam yoğun trafikte kullanıyorum. Start stop kapalı olarak yakıt tüketimi 6.2, start stop açık olarak 5.8 civarı oluyor.

    Şehir dışında da 5.5 civarı bir tüketimi oluyor, şehir dışında hız yaparak kullanıyorum.

    Kullanım açısından insanı yormayan, konforlu ve güvenli bir araç. İç hacmi oldukça geniş, çocuklu aileler rahat edecektir. Bagajı devasa olmasa da yeterli.

    Hızlanması biraz ağır çok sportif bir sürüş beklemeyin ama torklu bir araç olduğundan aşırı kötü de sayılmaz. Yetkili servis bakımları biraz maliyetli.

    2. el düşük kmli dizel otomatik modelleri 145.000-150.000 TL arası makul bence, tavsiye ederim.
  • Buraya da yazayım; Navigasyon yok bu arabada. 136000 TL ye satılan arabaya opsiyon olarak dahi navigasyon koymuyor FORD. Bakmayın 9" ekran koyduklarına. 9" ekranın üstüne 5" çin malı navigasyon koyup idare ediyoruz... ya da arabaya her bindiğinizde kablo ile telefonu bilgisayara bağlayıp Android AUto uygulamasını açıp telefonunuzun ekranını o 9"lik sadece şarkı adını gösteren ekrana yansıtarak telefonun navigasyonunu kullanabilirsiniz.
  • Bu araçta hıza duyarlı kapı kilidi varmı birde yakıt değerlerinizi bulunduğunuz şehir ve vites bilgileriyle yazarmısınız
  • Hıza duyarlı kapı kilidi yok.
  • Bu araçlarda rodaj dönemi kaç km acaba şuanda 120 km de aracım istanbul şehir içi yüzde 90 ara sokaklar 9 litre civarı gösteriyor
  • Sitede kullanım kılavuzunda ayrıntılı anlatmış kullanım detaylarına kadar rodaj süresini
  • Bugün aracın yakıt göstergesini sıfırladım. Çanakkale Bandırma yolunda hız sabitleyiciyi 90 km/s ayarladım ve 30 km kadar yaptığım ölçümde şehir dışı ortalama 4.4 litre gösterdi.
    ##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM  ##
  • rcpskc R kullanıcısına yanıt
    Bence mükemmel
  • aracım şuan 250 km'de 1.5 style otomatik sadece istanbul Anadolu yakasında kullanım ortalaması 7. lt aracımdan çok memnunun birde geri görüş olsaymış tadından yenmezmiş tabi para buna yetti
  • yıl kaç? biz 2017 deyiz hıza duyarlı kapı kilidi yok mu? yuh arkadaş? şehir içinde çok gerekli bir özellik nasıl olmaz? bende almayı düşünüyorum ama bence vaz geçemeyeceğim bir özellik. 2010 model tiguanımda bile var. Eşimin toyota aurisinde yok ve gerçekten çok rahatsız edici genelde unutuveriyorsunuz arkada çocuk oturuyor vs dışardan gelebilecek müdehalelere açık oluyorsunuz. arabayı almayaı düşünüyorum ama bu beni şok etti ayrıca 120ps 300nm tork bu arabada nasıl cevap veriri merak ediyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prozium77

    yıl kaç? biz 2017 deyiz hıza duyarlı kapı kilidi yok mu? yuh arkadaş? şehir içinde çok gerekli bir özellik nasıl olmaz? bende almayı düşünüyorum ama bence vaz geçemeyeceğim bir özellik. 2010 model tiguanımda bile var. Eşimin toyota aurisinde yok ve gerçekten çok rahatsız edici genelde unutuveriyorsunuz arkada çocuk oturuyor vs dışardan gelebilecek müdehalelere açık oluyorsunuz. arabayı almayaı düşünüyorum ama bu beni şok etti ayrıca 120ps 300nm tork bu arabada nasıl cevap veriri merak ediyorum...

    Sanırım yeni modellerin hiç birinde yok hıza duyarlı kilit bir önceki aracım qashqai 2016 blackedition onda yoktu ama 2012 qashqai tekna aracımda vardı servisin söylediği artık araçlara bu özellik güvenlik gerekçesiyle konulmuyor

    Aracın sürüşüne gelirsek inanın araba sanki 1600 kilo değil ne yolda nede rampada en ufak bir sıkıntı yaşatmıyor ben bu aracın benzinlisinide kullandım ama o bu kadar seri değil bence




  • prozium77 P kullanıcısına yanıt
    Mesela çocuk kilidi olsa da bir tuşa basınca arka kapıları çocuklar içeriden açamasalar ne güzel olurdu. Çocuklar için açıyorsun kilidi yetiikin biri binince makam şoförü gibi inip kapı açıyorsun.
  • 307kd kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar kullandığım araçlarda sadece octavia vardı o özellik ondada açmayı unuttunmu büyük yolcular kola asılmaktan kapı kolunu kırıyorlardı
  • Style donanıma sync 2 yada 3 taktıran varmı
  • Bagaj havuzu almayı düşünüyorum alıp kullanan varmı
  • Boşuna par Verme hocam, bundan al 20-30TL ye mal oluyor temizliği de çok kolay. Otobüslerin alt döşemelerini de bununla yapıyorlar zaten. Fileyi de aliexpress ten aldım 8$ a maloldu. İşe yarıyor

    2017 Car styling Car boot Trunk net For Ford mondeo kuga fiesta Focus2 3 ecosport fusion ranger mondeo mk4 accessories

    http://s.aliexpress.com/UrAV32Yf

    (from AliExpress Android)



    ##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM  ##




  • 307kd kullanıcısına yanıt
    İyi fikir güzelmiş gerçekten
  • 307kd kullanıcısına yanıt
    Güzel ama, koltuk sırtlığına gelen kısımlardaki kesikli yerler herhangi bir sıvı döküldüğünde aşağıya geçmesine engel olamayacaktır. Sadece toz topraktan korur ama sıvı (hem de gıda maddesi gibi kokulu bir şey) dökülürse bagaj havuzu olsaydı dersiniz
  • johnkoot J kullanıcısına yanıt
    O kısımları silikon ile birleştirerek havuz haline getirebilirsiniz, youtube da videolar var; zaten bu malzemeyi de orada gördüm. Sıvı taşımıyorum taşısam da ya fileyle ya da sıkıştırarak taşıyorum (tabi ağzı kapalı).

    Bu malzemeyi araç içinde de kullanmayı düşünüyorum. Artan kısmı önde kullandım çok iyi oldu ama arka kısım çok girintili çıkıntılı ( Çocuklar batırıyorlar ve nedense Ford orada içine etmiş bence aracın, Verso'da dümdüzdü). Boş bir zamanımda ki biraz uzak görünüyor, silikon yardımı ile ve Aliexpresten aldığım cırtlarla orayı da aynı malzeme ile kaplamaya çalışacağım. Otomobil firmaları temizliği zorlaştırmak için resmen ter döküyorlar maalesef.
  • Bugün bir kez daha kuga almanın mutluluğunu yaşıyorum aktif ön pancur hava ve motor sıcaklığina göre devreye giriyor ve daha çabuk ısınmasını sağlıyor
    https://blog.ford.com.tr/aktif-on-izgara-efkan-gucvardar/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikret3968 -- 28 Ağustos 2017; 3:9:25 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.