Şimdi Ara

Yeni elektrikli Renault Kangoo Van tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu araç şehiriçi nakliye yapmaya yarıyor.10 saat çalışsa aracın günde 6-7 saati seyir halinde geçirebilir.3-4 saati de park,indirme,bindirme,ihtiyaç vs ile geçer. yani günde 200km seyir demek. 300km iyi menzil.

  • herkes bilir kişi olmuş.

    ben lojistik şirketinde planlama uzmanı olarak çalışan biriyim.

    detayları size vereyim;


    van kasalarda taşıdığımız nokta sayısı ortalama 10-15 bilemediniz 20 olsun.

    hadımköyden en uzak noktamız şişli.


    50 km gidiş, 50 km geliş derseniz 100 km yapar.

    200 km 15 noktayı dağıtmak için harcayabilir mi sizce? yani biraz tutarlı bir yorum yazın.

    kaldıki şoför her zaman 1 saat dinlenme hakkı var. şarj istasyonları çoğaldığı vakit hiç bir sorun teşkil etmez istirahat vakitlerinde doldurabilir extrem bir durum teşkil eder ise.

    kaldıkı size en uzak noktayı hesaplayarak söyledim 300 km çok rahat bir şekilde bu araca yeterlidir.

  • biri diyo menzil yetmez diğeri açıklıyor vs vs her konuda böyle. hibrit araçlar gelecek için daha iyi olmazmı ya. hem benzin hem elektrik. şahsen bu araç hibrit olsa daha iyi olmazmıydı, ama benzin oranı mesela yüzde 30 gibi asıl yüklenici elektrik olacak yine.

  • Dikkat ediyorum da herkes sanki araba 300 km yapabilecek gibi konuşmuş. Bu araçların menzilleri avrupanın düz yollarında sakin kullanımda test ediliyor. Türkiye şartlarında o menzilden bir 100-150 km düşün. Özellikle istanbul gibi yokuşlu şehirlerde

  • Deltaeagle kullanıcısına yanıt

    dostum sende baya abarttın. bir kaç yokuş çıkacak diye şarj 150 km azalacak mı?  

  • madro kullanıcısına yanıt

    madro azalır ya bura türkiye arkaya azamiden fazla yükü atarlar su arabası misali arka hoopp çöktü mü ? Çöktü, sonra yokuş yukarı ağzında sigara dip gaz basarlar gitti 100-150 km kafadan ticari denildi mi eşeğe biner gibi biniliyor hoşaf oluyor  

  • şehirler arası kullanan adam 4 saat şarjmı beklicek..4 saatte %15 den %100 e geliyomus

  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Hocam, istege bağlı 5dk'lık mola ile 1 saatlik zorunlu şarj arası arasında dağlar kadar fark var.

    Adam 5 milyona e-mercedes alıyor Ankara'dan İstanbul'a gaza korka korka basmasına ragmen tek şarjla gidemiyor zorunlu bir şarj molası veriyor 45dk. Zorunlu olduğu için o 45dk adama 1 gün gibi gelir.

    Şimdiden söyleyeyim, kazık elektrik tarifesi, batarya ömrü, kazık e-araba fiyatlarından bu iş cok sürmeyecek. Yakında hidrojenli araçlar cıktığında ise bu iş tam gümleyecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye ye gelmeyecek bir araç için nedir bu saçma salak tartışma ? Renaılt bu aracı Türkiye ye getirmez bizim ülkemizde dizelin mininum 15 sene gideri var bunu herkes kafasına soksun ömrümüz varsa bu mesajı editlerim

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Her şeyi unutun uzun yolda kaç km de bir mola veriyorsunuz? Hiç mi acıkmıyorsunuz, çişiniz de mi gelmiyor. Götünüz de mi acımıyor hiç 😅. Bunlar dan en az biri için mola verseniz 15 dk zaten. Zaten bataryanız %50 nin altına düştüğünü varsayarsak dolum hızı bir haylı fazla da olacaktır.


    hatta yemek vs yeseniz zaten araba şarjı dolmuş sizi harekete geçmek için bekliyor olacak. Burada siz arabayı değil araba sizi bekliyor olacak. Artık eşik kırıldı hocam uzun yolda. Tek engel alımgücümüzün düşük olması.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yollarda mola vermem. Otobüs yolculuklarında da en sevmediğim şeydir, yarım saat molalar. Araçta her daim yanımda suyum olur onu içerim. Sıcak günlerde oturmaktan arkam altım terlerse, yeşillik güzel bir yer varsa durup bir iki dk havalanırım.

    Molaları kendi isteğimle ve istediğim yerde , istediğim süre boyunca veriyorum. Elektrikli araç olsa, aracın istediği yerde ve aracın istediği süre boyunca vermek zorunda kalıyorum, bu kısmı anlayamadınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    ortalama 3-4 saatte bir zaten mola verilmesi gerekiyor. 20-30 dk vereceğiniz mola da sonraki mola noktanıza kadar şarj edebiliyorsunuz zaten. Uzun yola dinlenmeden giden nadir insan gördüm, siz genele uymadığınız İçin size hitap etmiyor bu araçlar. Size uzun yolda tek seferde 1000 km yapacak araçlar lazım. O zamana kadar almayın siz bu araçları.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrikli araclarda 90 derece sıcak olan motor suyu olmadigindan dolayi

    kısın arabanın ici buz gibi olup montla oturmak sart

    kliması iyi sogutur ama ısıtmada cok berbatmis


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Uzun yola çıkmadan önce dinleniyorum. Yolda da 1-2 dk mola veriyorum. Benzin molası da 2-3 dk. Trafik kurallarında 30dk, 20dk gibi bir mola süresi dikte edilmiyor. Edilemez de zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir videoda teslanın içinde tüm gece karda çıplak yatmışlardı. gayet iyi ısıtıyordu. ve çok az tüketim olmuştu %10 bile değildi. elektirikliler neden berbatmış acaba? güce göre değişen bir şeymi ? mekanik yetersizlikmi ?

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Valla hocam siz sınırlarınızı zorluyorsunuz. Ben arabamda can taşıyorum. Kendimi geçtim karşımda ki canların sağlığı için 3-4 saatte mola veririm. 1000km üzeri dönüşlerde de yoruldukça mola veririm. En sağlıklısı da budur. Bu sınırlar içinde de elektrikli otomobiller de bize uyacak sınırlar içerisinde girdi. Tabi fiyat olarak herkese hitap etmiyor orası ayrı bir konu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Arabanızada can mı taşıyordunuz? Biz de patlıcan taşıyorduk.

    Hocam e-araçlarda molanın zorunlu olması kafa bozucu. Molayı düşünmesi bile stres yapıyor. Normal kullanımda yani pedala korka korka basmadan, yokuşlu ve yoğun trafikli yollarda 1000km üstü menzil olsun o zaman tamam ancak 300, 500km menzil nedir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek menziller söylenenlerin yarısı kadar. Arabam 3lt yakıyor diyenlerin bir üst versiyonu da bu olacak, benim araba 300km gidiyor..


    https://www.youtube.com/watch?t=846&v=Q94twKhafeY&feature=youtu.be




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 9 Haziran 2022; 19:6:51 >
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Mercedes EQS580 ile adam Ankaradan İstanbula 436km yol gidecek gece boyunca full şarj yapmış ekranda menzil 464km yazıyor yani yol çıkmalı ancak çıkmıyor. Pili tasarruf moduna almasına hız limitleyici devreye girmesine ragmen 197km'de şarj %42ye iniyor. Ekranda ortalama hız 108km/h Bolu Highway şarj istasyonuna ugruyor. %42 şarjın %91 olması için 50dk bekliyor. %91 şarj Beykoz'a geldiğinde %33'e iniyor. Mercedes top modelin ş.arası yollarda 110km ortalam hızda menzili 300km bandında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş olarak ve tek sürücü olursa 300 km menzil olur. ama üzerine yük atınca ne kadar menzil olur? en fazla 150 km. ki bunun kışı var. ısınması var. yazın kliması var.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.