Şimdi Ara

Yeni Dolandırıcı Taktiği (Dikkatli olalım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
5
Favori
8.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı günler

    Birkaç aydır aktif alsat yaptığım için istemesekte yeni bir dolandırıcılık yöntemine denk geldim , akıl oyunları olduğu için forum üyelerinin dikkatli olması için konuyu açıyorum

    Sarı siteye piyasa altı satılık ekran kartı ilanı açtım

    Ahmet adlı şahıs telefon numarası üzerinden bana ulaşıp kartı almak istediğini söyledi fiyatta anlaştık (38.5k),Ancak Hatay'da asker olduğunu bulunduğum ilde bilgisayarcı arkadaşını bana göndereceğini ,ürünü inceleyip sorun yoksa havale sonrası kartı arkadaşa teslim etmemi söyledi tamam dedim kapattık (buraya kadar hicbir sorun yok , bilgisayarcı gelecek bakacak parayı aldıktan sonra ürünü teslim edeceğim)

    2. Bölüm

    Ahmet adlı dolandırıcı şahıs bulunduğum ilde bilgisayar parçası alıp satan bir dükkan sahibi buluyor, Sizin ilde satılık ekran kartım var kaça alırsınız diyip fiyatta anlaşıyor(28k).Ancak kart kuzenimde ben Hatay'da askerim o teslim edecek diyor.(bilgisayarcı içinde sıkıntı yok ekran kartını görecek parasını verip alacak)

    3. bölüm

    Dolandırıcı şahıs bilgisayarcı abiyi bana gönderiyor,hemen beni arayıp abi bilgisayarcı arkadaşa fiyattan bahsetme ürünü ondan almadım ucuz diye senden aldım ayıp olur diyor bende sıkıntı yok diyorum ( görünürde herhangi bir sıkıntı yok gibi parayı almadan teslim etmeyeceğim zaten)

    4.bölüm

    Dolandırıcı, bilgisayarcı arkadaşı bana gelirken arıyor , yanına gideceğin kuzenime lütfen paradan bahsetme ona borcum var ekran kartına bak hoşuna giderse çaktırmadan beni ara parayı gönder diyor (görünürde bilgisayarcı içinde sıkıntı yok ürünü eline alacak sonra parayı gönderecek :) )

    5. Bölüm

    Bilgisayarcı abi evime geliyor ürüne bakıyor tamam alacağım diyip yanımdan ayrılıp telefonla konuşmaya gidiyor ( ürün ortalama 40k değerinde ,bilgisayarcı abi sözde 28k ya alacak ucuz düşürdü acele ediyor :) ) . O arada diğer şahısta beni arayıp aman fiyattan bahsetme diyor tezgah patlamasın diye. O sırada telefonda konuşurken Allah'tan ses bana geliyor parayı adama atmadan abiyle konuşup tezgahı çözüyoruz:)

    6. Bölüm

    Siber şubede çocukluk arkadaşım olduğu için hakkında detaylı bir dosya hazırladık, bize ulaştığı numara açık hat, attığı IBAN 70 yaşında dedeye ait ama hesaba katmadığı kullandığı cihazın btk üzerinde konum bilgisini aldığını bilmiyor birkaç gün içinde yakalanır inşallah


    Konuyu yukarı taşırsanız sevirim , yöntem çok farklı olduğu için bir çok kişi bu tezgaha düşebilir bir nebze faydam olsun Hayırlı forumlar seviliyorsunuz








  • @draol31 Hocam onun için konu açtım zaten yöntemi çok değişik, alıcı ile satıcıyı bir araya getiriyor parayı kendisi alıyor kısaca :)

  • Gladyo.44 G kullanıcısına yanıt
    Olay çok basit, biri size şundan bahsetme diye tembihliyorsa karşıdaki insana o konudan mutlaka bahsedin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efyavas -- 30 Mart 2023; 13:12:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni değil ki bu araba bile al sat yaptı adamlar böyle

  • @potur Ben hiç denk gelmedim bu tür yönteme , benim gibi haberi olmayanlarda bilgi sahibi olur

  • vay arkadaş ya. dolandırıcı olsam bu tezgahı kurmak ve yönetmek icin profosyonel yönetici olmak lazım. hiçmi yakalanıcağın aklına gelmez. senin kartını başkasına satıyor adam parasını kendisi alıyor. sonra siz ne halt görürseniz görün deyip sıyrılcak işin icinden.

  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

    Evet hocam Allah'tan düşmedik adam parayı atsa ben ekran kartını vermeyeceğim , bilgisayarcı beni dolandırıcı sanacak kavga dövüş polis mahkeme derken ortalık karışacak :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla arkadaşlar bende bu forumda 63 tane reransı olan birisi olarak bazen söyle teklifler oluyor. ürünü şunun adına gönder,parayı şu şahıs atıcak.söyle olsun böyle olsun diye teklifle gelen olunca siparişi direk iptal ediyorum sana satıcak ürünüm yok diyorum engelliyorum.

  • bu millet zekasını dolandırıcık yerine o aklını girişimciliğe kullansa şuan bu ülke çok farklı yerlerde olabilirdi.

  • Aynısını yakın zamanda araba alışverişinde yaptılar bitlis de olması lazım maalesef ordakiler erken ayıkamadı o yüzden arabayı alcak kişi parasını kaptırmış.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • noprektam9113 kullanıcısına yanıt

    Konuyu biraz araştırdım bu olaya sazan sarmalı deniyormuş hocam, ama genelde ev ve araba satışında oluyormuş ,olayın ekran kartına kadar düşmesi çok kötü bir durum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    ohooo hocam kayış coktan koptu bile. millet namusunu satıyor namusunu. kocası evden cıkar cıkmaz bedenlerini satanlar var artık.

  • bu artık klasik oldu

    keklik peşine düşmezseniz avlanmazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamayanlar için video bırakıyorum.



    Bir Dolandırıcılık Hikayesi | Bir Dolandırıcılık Hikayesi | By Sakallı01x | Facebookfacebook
    1 Mn views, 7,3 B likes, 109 loves, 558 comments, 736 shares, Facebook Watch Videos from Sakallı01x: Bir Dolandırıcılık Hikayesi
    https://m.facebook.com/sakalli01x/videos/2250114835149280/?extid=WA-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&mibextid=1YhcI9R&ref=sharing&wtsid=rdr_0RWZByZKjTIe21eLU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamadığım nokta


    Siz 38 e anlaştınız

    Bilgisayarcı 28 e alacak


    Hemen orada size FAST yaptı, hesabınıza 28K düştü


    Nasıl güvenip verecektiniz kartı?

  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı orda zaten hocam kartı alacak kişi parayı bana değil hırsıza gönderiyor baştan kontrol edin, bana hiç para gelmiyor zaten :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sonucu çok net anlatayım. Bilgisayarcı: alışveriş ortamında dolandırıcıya 28 k göndericek. Bilgisayarcı sonuçta dolandırıcı ile ürünü satanın kanka olduğunu sanıyor, bilgisayarcı ürünü satanın parayı sonra kankasından alacağını sanıyor. 28 k.yı dolandırıcı hesabında görünce hatlarını kapatıp hadi eyvallah iyi kapışmalar diyor. Hesabında 36 k yatmasını bekleyen satıcı parayı göremeyince, orda bulunan bilgisayarcıyla bir güzel kapışıyorlar.

    bi de bunun kargo takip nolu versiyonu var, demekki dolandırıcı sahtekar bi kargo şubesi bulamamış, tekil çalışıyor ya da bu işe yeni başlamış örgütü daha kuramamış :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scaleo -- 30 Mart 2023; 22:34:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordaki bilgisayarcı ben olsam, ürünü almadan parayı göndermezdim.

    Satıcı olarak da sen, parayı almadan ürünü bana vermezdin.


    Biraz da kısır döngü var bu dolandırma sisteminde

    ama kendini sağlama almayan dolandırılıyordur.

  • Scaleo S kullanıcısına yanıt

    Örgüte ne gerek var hocam , adam ayağa kalkmadan telefon üzerinden işini hallediyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.