Şimdi Ara

Yeni DOBLO (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.039
Cevap
14
Favori
575.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melrock


    quote:

    Orijinalden alıntı: portiwashere

    Chip uygulaması yapan arkadaşlar nasıl gidiyor? benim alet 9000 KM oldu Chip yaptırmak istiyorum artık ama bir türlü yemiyor :))))



    @portiwashere, için rahat olsun. eğer işinin ehli bir yerde yaptırırsan ve performans artışında da limitlere kadar abartmazsan hiçbir sıkıntı yaşamazsın. ben aracıma henüz 250km de iken yaptırmıştım. şu anda 5200km ye geldi. arada 2-3 kez yetkili servise de girdi çıktı. hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.



    Mehmet GAZİHAN ile konuştuk ona uygulatmak istiyorum tavsiye edebileceğiniz başka yerler varsa öneriye açığım.




  • fiyat ne oluyor porti?
    üstündeki chip mi yeniden yazılacak yoksa harici chip mi takılacak?
    tasarruf mu performans mı?
    yoksa her ikiside mi!
    satan istediği gibi süsler lafı, ben kullanan yakalasam sorulacak çok soru var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: portiwashere


    Mehmet GAZİHAN ile konuştuk ona uygulatmak istiyorum tavsiye edebileceğiniz başka yerler varsa öneriye açığım.



    Bende ona yaptırmıştım. tavsiye edebilecğeim başka bir yer yok malesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akineton

    fiyat ne oluyor porti?
    üstündeki chip mi yeniden yazılacak yoksa harici chip mi takılacak?
    tasarruf mu performans mı?
    yoksa her ikiside mi!
    satan istediği gibi süsler lafı, ben kullanan yakalasam sorulacak çok soru var.


    Kullananı yakalamaya gerek yok. Ben buraya üye olan mehmet bey'i bu konuya çağırıyorum cvp alalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgaaaaa

    peki benim raçta start stop yok otomatikte değil bu durumda kesinlikle euro 4 mü. birde euro 4 olması dizel partikül filtreinin kesinlikle olmadığı anlamınamı geliyor.


    Euro 5; 1.6 90 HP MJET E5 ELEGANCE COMFORTMATIC, 1.6 90 HP MJET E5 PREMIO COMFORTMATIC, 2.0 135 HP MJET E5 PREMIO ve MAXI 2.0 135 HP MJET E5 ELEGANCE modelleri E5 normlarına göre üretilmiştir. Diğer modeller Euro4 normlarına göre üretilmiştir.
  • Evet arkadaşlar aracımı teslim aldım, ilk günde 57 km yaptım bile... Aracımda partikül filtresi yokmuş, ve euro 4 müş bu durumda servisteki elemanlardan biri bence şanslısın abi çok sık arıza veren bir parça dedi. Yalnız tam kesin cevap alamamakla birlikte, aracı teslim aldığım yerden edindiğim bilgiye göre, euro 4 lerde partikül filtresi yok sanırım. Gelelim ilk deneyimlerime;...
    1. vitesle 2. vites arası hızlanma çok kısa, motoru bağırtmak istemiyorsanız, kalkar kalkmaz 2. vitese almanız gerekiyor ve 1. vitesde bağıran motordan sonra, 2. vitesde motorun bayıldığı hissine kapılıyorsunuz. Oysaki motor turboyu açıncaya kadar zaten sessiz bir modda çalışıyor. Yokuş yukarı tırmanışlarda 1. vitesden 2. vitese almak biraz uzun sürdüğü için, çok dik sokak arası rampalarda 1. vitesde kalmak daha mantıklı... İlk 50 km'lik kullanımımda 150 km hıza kadar zorlanmadan ulaştım. İlerleyen günlerde uygun yolu bulursam ve motor biraz daha alıştıktan sonra, biraz zorlayabilirim. Yol tutuşu fena değil 110 km hızla, 40-45 derecelik kavisli virajlara dalabiliyorsunuz ama, daha üstü hızlarda pek güven vermeyebilir. Haliyle araç bayağı bir yüksek ve altındaki rüzgar boşluğuda oldukça çok... Motor seçeneği olarak iyiki 1.6 105 Hp seçmişim, oldukça memnun kaldım. Bu arada tabiiki bir otomobil olmadığını benimseyerek konuşuyorum. Motor 2500 devirden sonra, kendini oldukça belli ediyor, haliyle yakıt sarfiyatıda artıyor ama, 1500-2000 devir arası tam ekonomik mod diyebilirim. Tabii ki; yol durumunun sunduğu imkanlar çerçevesinde... Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, iyiki varsın doblo diyelim...




  • evet izlenimleriniz cok dogru tebrikler aynı seyleri bende söyliyebilirim bende 1 haftada 190 km i anca yaptım ve gercekten pek hosumagitmemişti baslarda 1. vitesten 2, vitese geçerken araç iyi devir almazsa bayılır gibi oluyor du fakat suan alıstım gayet iyi hayırlı olsun alah kaza bela vermesin
  • Hayırlı olsun. Allah kaza belâ vermesin.
  • Hayırlı olsun Turgut Bey, güle güle kullanın
  • Teşekkürler arkadaşlar, bu araçla uzun yolun keyfi süper olur gibime geliyor. Bir ara İstanbul içi arkadaşlarla buluşalım diye düşünüyorum ama, şu ramazan bir çıksın aradan da öyle buluşalım...
  • Doblo 1.6 larda fren balataları bittiğinde uyarı lambası var mı?Servise sordum fren hidroliği düştüğü için el freni ışığı yanar dediler.Fren balatasını değiştiren varsa bilgi verebilir mi?
  • Chip konusuna gelince yaklaşık 4 sene boyunca chipli araç kullanmış biri olarak
    1-Yakıtınız artacaktır.
    2-Yol tutuş ve fren yetersiz gelecektir.
    3-Çıkabilecek olası arızalar garanti süresi içerisinde çıkarsa servis problem çıkartmayacaktır fakat garanti süresi bittikten sonra problem çıkarma olasılığı chip uygulanmamış bir araca göre yüksektir.
    4-Beklentilerinizi kesinlikle karşılar ve yaptırdıktan sonra uygulanmamış araçlarla arasında ciddi fark yaratır.

    Doblo için bu işlemi ben kimseye önermem neticede bu araç hafif ticari segmentinde olan bir araç amacı ve hizmeti belli.
  • arkadaşlar bende de 2011 1.6 premio doblo var. Aile kullanımına yönelik aldım bazı sıkıntılar hariç memnunum. Burda özellikle ortak kullanıcıların tecrübelerinden faydalanmak isterim. Benim paylaşmak istediğim iki konu olucak 1. servis ücreti 1.6 larda çok pahalı 20000 bakımında carbon clean dahil 600 tl istiyorlar daha ucuz yaptıran varmı , ayrıca menzil bilgisi herkeste hatalı gösteriyormu, gösterenlerin uygulattığı bişi varmı. İkincisi lastik fiyatları ve tipi... üzerinde gelen lastikler hafif ticari sınıfında ve sert bir sürüş sağlıyor. 205/55/16 binek tipi lastik taktıran varmı kullananlar memnuniyet yada memnuniyetsizliklerini dile getirilerse sevinirim. Ayrıca 4 lastik serviste 1200 çekiyorlar.(orjinal lastikleri) Bu da aşırı pahalı sanki. Şehir ordu.
  • Aracın 20 bin bakımını fren balatalarını değiştirmeden 390 civarında bir rakama Ankara da yaptırdım.Carbon Clean uygulatmadım.Menzil göstergesi hemen hemen bugüne kadar kullanmış olduğum araçların hiçbirinde depoyu doldurduktan sonra yapmış olduğum km ile uyuşmadı.kullanım şartlarına bağlı olarak 100-300km farklılık göstermiştir.Benim aracımda 205*55*16 Dunlop binek lastiği var.Diğer ticari lastiklere göre de oldukça konforlu.Ticari lastiklerin km ömürleri nerdeyse bineklerin 2 katıdır tabii ki fiyatlarıda öledir.Yaklaşık olarak 205*55*16 ebatında bir lastiği de 110-200TL fiyat aralığında alabilirsiniz.Kumho ların adeti 110TL civarındadır.
  • arkadaşım vermiş olduğun aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. özellikle lastik için bilgi lazımdı memnun kalman hoşuma gitti bende aynı ölçülerde taktırmayı düşünüyorum zaten aracımın yük gördüğü falan yok sadece aile ihtiyacı için kullanılıyor. bende c.c. ve rot balanssız 450 tl verdim 20000 bakımı için çok tartıştım fiat genel merkezinede yazdım ama bişi çıkaramadım. menzilde depo dolu iken 300 km gösteriyo yani tamammen yanlış gösteriyo sanırım program hatası gibi ...
  • Sizin menzil işi arızalı sanırım benim söylemek istediğim depoyu doldurduğumda 1100km gösteriyor ama 850km gidebiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekiro

    arkadaşım vermiş olduğun aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. özellikle lastik için bilgi lazımdı memnun kalman hoşuma gitti bende aynı ölçülerde taktırmayı düşünüyorum zaten aracımın yük gördüğü falan yok sadece aile ihtiyacı için kullanılıyor. bende c.c. ve rot balanssız 450 tl verdim 20000 bakımı için çok tartıştım fiat genel merkezinede yazdım ama bişi çıkaramadım. menzilde depo dolu iken 300 km gösteriyo yani tamammen yanlış gösteriyo sanırım program hatası gibi ...

    Merhaba

    aracınızdaki menzil sorunu yazılımsal kaynaklı olabilir.
    1) Normal şartlarda araç dopyu doldurup gösterge sayacını sıfırladığınınzda motor çalışır vaziyette hareket etmeden menzile bakarsanız aracın fabrikada ölçülen şehir içi şehir dışı karışık olan ortalama değerine bakarak depodaki yakıtla alabileceğiniz mesafeyi verir.
    2) Hareket etmey başladığınızda bakarsanız busefer anlık tüketimden kontrol ederek oanki yakıt tüketiminize bakarak gidebileceğiniz menzili verir.
    3) birde yolculuğunuz bitti mesela 350-400 km yol yaptınız 100 kmde ortalamanız 6.5 lt tuttu.aracı stop edip tekrar çalıştırdığınızda eğer km sayacını sıfırlamazsanız araç bu sefer 1. de yazdığımın tam tersine oana kadar çıkmış olan 100 km de ortalamanıza bakarak size tahmini menziliniziz vericektir.

    aslına bakarsanız menzil bilgisi eğer gaz pedalını dengeli kullnırsanız size nekadar km yapabileceğinizi çokta fazla şaşırmadan verebiliyor.




  • carbon clean için önerilen km 40000 dir 20binde yapılması çok erken dir
  • bişeyler yazında okuyalım bilgilenelim.iftarı bekliom vakit geçmiyo en çok baktığım forumda burası.
  • Türkiyedeki yakıt kalitesinin artmasından dolayı en uygunu 60 000 km dir.
  • 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.